najemna pogodba?
Je to res, kar piše mp25?
Jaz sem pred nekaj meseci prvič oddala stanovanje v najem. Na UE sem vprašala, če rabijo pogodbo, in so rekli, da ne, da jo pa lahko overijo, če želim. Na davčni so si pogodbo samo skopirali in obdržali kopijo. Tudi tam sem vprašala, če sem dolžna narediti še kaj drugega, in so rekli, da je to vse. Najemnik pa v stanovanju ne želi prijaviti stalnega ali začasnega preb., čeprav jaz ne bi imela nič proti.
Kolikor vem, to (mp25) ne drži. Sem najemnica in sem s svojim edinim izvodom pogodbe šla na UE ter tam prijavila stalno bivališče (brez kakršnegakoli dovoljenja lastnika).
O tem, kar je urejala lastnica stanovanja, ne vem nič, ker mi nikoli ni ničesar omenila, čeprav se kar pogovarjava. Moja pogodba tudi ni bila overjena, ampak samo podpisana.
Ne vem kako vi urejate na upravnih enotah toda pri nas ko smo se preselili v novo stanovanje sem moral dati pisno dovoljenje da sta žena in hčerka prijavili stalno bivališče na našem novem naslovu!Jaz sem lastnik.
———————————————————————-
Kolikor vem, to (mp25) ne drži. Sem najemnica in sem s svojim edinim izvodom pogodbe šla na UE ter tam prijavila stalno bivališče (brez kakršnegakoli dovoljenja lastnika).
O tem, kar je urejala lastnica stanovanja, ne vem nič, ker mi nikoli ni ničesar omenila, čeprav se kar pogovarjava. Moja pogodba tudi ni bila overjena, ampak samo podpisana.
—————————————————————–
To kar trdi “Najem” tu zgoraj je bilo kršenje upravnega postopka ali pa vas poznajo na Upravni enoti ali pa je lastnik na Upravni enoti že prijavil da ste najemnik!
Če bi bilo tako kot trdite potem bi vsak XY lahko spisal najemno pogodbo ponaredil podpis in si prijavil stalno bivališče v vašem stanovanju. Vi pa ga ne morete vreči ven iz stanovanja ne da bi mu našli primerno stanovanje!
Kot sem napisala, sem tako prijavila stalno bivališče, pred tednom pa je na enak način moj fant prijavil začasnega (živiva skupaj). In še to: pred nekaj dnevi mi je lastnica povedala, da naju s fantom sploh ni prijavila. In na koncu: na UE nikogar ne poznava.
Priznam, da ničesar ne razumem, upam pa, da to kakšnemu podnajemniku pomaga.
Forum je zaprt za komentiranje.