najemna pogodba in subvencija najemnine
Spoštovani,
predlagamo vam, da se za točen izračun obrnete na pristojni CSD.
S spoštovanjem!
Spoštovani,
s partnerjem sva bila do februarja opravičena do subvencije najemnine tržnega stanovanja. Ponovno vlogo smo že oddali vendar zaradi izgube zaposlitve še vedno čakamo CSD na izračun in upravičenost do nove višine subvencije.
Skratka, zaradi izjemno stresnih situacij v družini in zapleti s službami s partnerjem razmišljava o sporazumni ločitvi. Zanima me ali je možen prenos subvencije name kot mati samohranilke, v kolikor smo do sedaj prejemali subvencijo na možev račun in je bila pogodba pisana na njegovo ime in sva bila z otrokom le del pogodbe?
Najlepša hvala za odgovor.
S spoštovanjem.
Spoštovani,
menimo, da navedenega ni moč storiti. Vložiti je potrebno novo vlogo ter podatke prilagoditi spremenjenim okoliščinam.
Predlagamo, da se o vsem pozanimate še na CSD.
S spoštovanjem!
Pozdravljeni,
imam eno vprašanje, imam sina,ki ponavlja 1 letnik univerze v ljubljani. Stanuje v najemniškem stanovanju skupaj s sošolci. Ker sem samohranilka, in ker mi bo drugi sin odšel na študij letos oktobra me resno skrbi kako bom finančno vse zmogla. Otrokom nikoli ni nič pripadalo, otroški dokladi minimum do 18 leta, štipendije nikoli nista dobila. Subvencija naj bi pripadala večina otrokom, pa zopet mojemu sinu ne, ker ima menda premalo točk. Tako me žalosti, ko se primerjam z ostalimi sošolci, predvsem s tistimi, ki imajo veliko premoženje, pa jim pripada vse, konkretno sošolka ima poleg vseh ugodnosti še 200Eur štipendije. So pa samostojni podjetniki, ukvarjajo se s transportom in živijo pa v najlepši hiši v okolici. Zakaj niso pogoji isti za vse otroke ali pa zakaj se raznovrstne pomoči ne dodeli res tistim, ki preverjeno pomoč res potrebujejo. Tole s subvencijo za študente pa enostavno res ne razumem.
Se opravičujem, če sem kaj jezno napisala, ampak enostavno sem morala,
z lepimi pozdravi, Tadeja
Spoštovani,
prejemam denarno soc. podporo + otr. dodatek (en majhen otrok). Sedaj se selim in odločila sem se, da bom za novo najemniško stanovanje dala na CSD vlogo za subvencijo trž.najemnine.
No, pa kličem in kličem po oglasih za stanovanje – vsi bi oddali, a mi že po telefonu povedo (ko omenim subvencijo), da ne marajo nič komplikacij, ker itak prikažejo v pogodbi veliko manjši znesek oz. že v naprej povedo, da ne prijavljajo na DURS najemnine. Kaj naj naredim??
Moje vprašanje: ALI LAHKO, ČE SLUČAJNO DOBIM (!?) NAJEMODAJALCA, KI BO V POGODBO NAPISAL VSAJ PRIBLIŽNO REALNO VISOK ZNESEK NAJEMNINE, BREZ NJEGOVE VEDNOSTI DAM NJEGOVE PODATKE NA CSD (davčno, TR) in Vlogo za subvencijo?
Ali to pomeni, da sem ga s tem prijavila, da oddaja (na CSD sem sraševala, če ga prijavijo na DURS, pa so rekli, da ne)?
Morda pa, če se stalno grem prijavit na Upravno enoto s to pogodbo, potem pa gre podatek na DURS (tako se mi zdi), če pa začasno pa ne.
Prosim za vaš cenjen odgovor.
lep pozdrav!
Spoštovani,
prejemam denarno soc. podporo + otr. dodatek (en majhen otrok). Sedaj se selim in odločila sem se, da bom za novo najemniško stanovanje dala na CSD vlogo za subvencijo trž.najemnine.
No, pa kličem in kličem po oglasih za stanovanje – vsi bi oddali, a mi že po telefonu povedo (ko omenim subvencijo), da ne marajo nič komplikacij, ker itak prikažejo v pogodbi veliko manjši znesek oz. že v naprej povedo, da ne prijavljajo na DURS najemnine. Kaj naj naredim??
Moje vprašanje: ALI LAHKO, ČE SLUČAJNO DOBIM (!?) NAJEMODAJALCA, KI BO V POGODBO NAPISAL VSAJ PRIBLIŽNO REALNO VISOK ZNESEK NAJEMNINE, BREZ NJEGOVE VEDNOSTI DAM NJEGOVE PODATKE NA CSD (davčno, TR) in Vlogo za subvencijo – brez, da bi njemu to omenila?
Ali to pomeni, da sem ga s tem prijavila, da oddaja (na CSD sem sraševala, če ga prijavijo na DURS, pa so rekli, da ne…)…?
Morda pa, če se stalno grem prijavit na Upravno enoto s to pogodbo, potem pa gre podatek na DURS (tako se mi zdi), če pa začasno pa ne.
Prosim za vaš cenjeni odgovor. Zanima me koliko resno ˝štalo˝ lahko s tem naredim lastniku..? P.s.: Itak, po zakonu, naj bi najemnik po 8ih dneh se šel z najemno pogodbo prijavit za stalno na ta naslov (drugače visoka denarna kazen).
Lep pozdrav!
Spoštovani,
Pri določanju višine subvencije najemnine se upošteva mesečna najemnina brez vpliva lokacije. Upošteva se dejanska velikost stanovanja, vendar ne večja kot znaša primerna velikost glede na število oseb po pravilniku za dodeljevanje subvencionirane najemnine. Najemniku stanovanja, ki je upravičen do subvencionirane najemnine, se subvencija določi v višini razlike med neprofitno najemnino in ugotovljenim dohodkom, zmanjšanim za minimalni dohodek in za 30 % ugotovljenega dohodka. Subvencija se določi največ v višini 80 % neprofitne najemnine.
Glede na navedeno boste torej subvencijo dobili glede na višino najemnine, ki je navedena v najemni pogodbi, najemodajalcu bi tako moralo biti vseeno ali sredstva dobi od vas ali od občine.
Predlagamo vam, da najemodajalcu to pojasnite in ga vseeno obvestite, da boste vložili vlogo za subvencijo najemnine.
S spoštovanjem!
Pozdravljeni,
Glede na to da sem bil 2x na CSD in nočejo oziroma ne smejo dajati nobenih napotkov in podatkov za subvencije tržnih stanovanj se obračam na vas. S punco načrtujeva najem skupnega stanovanja in sva dobila priložnost najema malo večjega stanovanja, kjer najemodajalec prijavi najemno pogodbo na DURS tako da bi bilo možno dobiti subvencijo. Problem je ta ker ne veva ali bo odobrena ali ne. Ona je zaposljena in ima 750 eurov neto osnove plače jaz sem nezaposljen in prijemam denarno socialno pomoč… Ali so te skupni dohodki preveliki za odobritev subvencije?
Lep pozdrav!
Spoštovani,
že več let oddajam v najem stanovanje. Ves čas DURSU plačujem davek za oddajo neprimičnine v najem. Dejansko smo doslej z vsemi nejemojemalci napisali pogodbo na keteri je bil znesek plačila polovičen dejanskemu. Novi najemojemalec si ureja za subvencioniranje najemnine. Iz centra za socialno delo so me klicali za številko bančnega računa. Zanima me če bodo tako na DURSU izvedeli dejanski znesek katerega mi nakazuje nejemojemalec in bom morala v bodoče navesti pravilen znesek (da ne plačam za neresnične podatke)? Za odgovor se najlepše zahvaljujem.
Spoštovani,
zanima me ali sem upravičen do subvencije za najemnino. Najeto imam garsonjero v izmeri 30kvm in za njo najemodajalcu plačujem eur 300,00 na mesec.
V stanovanju živim sam. Povprečen dohodek je 500eur brutto osnovne plače plus dodatki za prevoz na delo in ostalo.zanima me ali se pri izračunu gleda čista plača ali se upošteva pač golo nakazilo na trr? In pa če sem z tako minimalno plačo upravičen do subvencije tržne najemnine ali pač ne? lep pozdrav
Spoštovani,
Meja dohodkov za ugotavljanje upravičenosti do subvencije najemnine je ugotovljeni dohodek najemnika in oseb, ki so navedene v najemni pogodbi, ki ne presega višine njihovega minimalnega dohodka, povečanega za 30 % ugotovljenega dohodka in za znesek neprofitne najemnine, ali za znesek priznane neprofitne najemnine pri tržnih in hišniških stanovanjih.
Točen izračun vam lahko izdelajo na CSD.
S spoštovanjem!
Spoštovani,
da, navesti boste morali znesek, ki ga dejansko prejemate.
S spoštovanjem!
Partner se je odselil od naju z otrokom. sem brez zaposlitve in živim v tržnem stanovanju. Na socialno sem dala vlogo za subvencijo najemnine in mi je tudi rekla, da je eden od pogojev da sem dala vlogo za občinsko stanovanje. Kako naj dam vlogo, če se je to zgodilo v mesecu avgustu. Razpis pa je bil do konec aprila. Saj nisem mogla vnaprej vedet kaj se bo zgodilo. Imam kako možnost za to subvencijo al ne???????
l
Spoštovani,
subvencija tržne najemnine je dodeljena najemnikom tržnih stanovanj, ki izpolnjujejo dohodkovni cenzus za pridobitev neprofitnega najemniškega stanovanja in so se prijavili na javni razpis za dodelitev neprofitnega stanovanja v občini stalnega bivališča, razen, če razpisa v občini ni bilo že več kot eno leto.
S spoštovanjem!
Spoštovani!
Leta 1997 smo kot mlada družina z enim otrokom dobili v najem neprofitno oz. tedaj se je imenovalo socialno stanovanje od MOL. Nosilec pogodbe je mož. Z možem sva se odselila, v stanovanju pa živi sedaj že polnoletna hči, ki pa ne želi živeti z nama, ker se z očetom ne razume. Ali je možno prenesti najemno pogodbo na hčer?
Hvala za odgovor,
Spoštovani,
Če najemnik neprofitnega stanovanja, ki ga oddaja občina, država, javni stanovanjski sklad ali neprofitna stanovanjska organizacija, trajno zapusti to stanovanje zaradi nastanka nove družine ali ob preselitvi v drugo stanovanje zunaj kraja bivanja, zaradi trajnega odhoda v dom za starejše ali oskrbovano stanovanje, sklene lastnik najemno pogodbo brez javnega razpisa z enim od ožjih družinskih članov, ki ob izselitvi najemnika prebiva v stanovanju, ima v njem prijavljeno stalno prebivališče, je naveden v najemni pogodbi in v primeru, da uporabniki izpolnjujejo pogoje za dodelitev neprofitnega stanovanja v najem.
S spoštovanjem!
Spoštovani!
Lahko vložite vlogo za subvencioniranje tržne najemnine, če imate na naslovu tržnega stanovanja prijavljeno stalno ali začasno prebivališče. Vi ali drugi uporabniki stanovanja pa ne smete biti z najemodajalcem v krogu zakonitih dedičev do drugega dednega reda po predpisih, ki urejajo dedovanje, drugače ne boste upravičeni do subvencije najemnine.
Za več informacij vam predlagamo, da se obrnete na CSD.
S spoštovanjem!
Spoštovani,
Kot sem prebrala, je tržna najemnina naslednje: Subvencija tržne najemnine: je dodeljena najemnikom tržnih stanovanj, ki izpolnjujejo dohodkovni cenzus za pridobitev neprofitnega najemniškega stanovanja in so se prijavili na javni razpis za dodelitev neprofitnega stanovanja v občini stalnega bivališča, razen, če razpisa v občini ni bilo že več kot eno leto. Najemnik je upravičen do subvencije, subvencija se nakaže direktno lastniku najemnega stanovanja.
Ampak kako bi zaprosili, tisti, ki nismo državljani za subvencijo tržne, če sploh nimamo pravice do neprofitnega stanovanja zaradi tega, ker nimamo državljanstva?
Spoštovani!
Do neprofitnega stanovanja so upravičeni samo državljani Republike Slovenije oziroma ob pogoju vzajemnosti tudi državljani ostalih članic Evropske Unije.
Za več informacij se obrnite na pristojno občino ali CSD.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.