Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine najem do kdaj

najem do kdaj

Veliko nas je takih ko nimamo služb za ndč. ali pa prenizko plačo da bi si lahko kupili stanovanje in ob tem živeli človeka dostojno življenje. Tako nam preostane biti pri starših in popraviti celo hišo ali pa najem. Kaj pa ko prideš v penzijo in si star okoli 70 let? Glede na to da ob najemnini ne moreš nič prišparati, si ne moreš nič kupiti in kje pristaneš na stara leta? Kako gledate na to najemniki?

Ja ravno razmišljam,moja teta npr.je bila stara 14 let,ko je začela prodajati mleko(nosila ga je dve uri daleč)za drobiž,potem se je pri 17ih zaposlila v rudniku(je zbirala premog(da ne omenjam pozimi pa brez kopalnice…)no potem je do penzije delala kot čistilka do 56 leta.Sedaj ima pa najnižjo pokojnino,tako,da ji ostane okoli 70eur za preživetje,ko plača najemnino in ostale stroške.
To je beda!

Bolj ko razmišljam, bolj me vleče v tujino. Ljudje se zapufajo za 30 let, brez težav in pač plačujejo. Ampak plačujejo tisto kar je njihovo. Cene stanovanj so skoraj enake našim, plače pa itak višje! Če ne morem preživet, me nič ne vleče da ostanem tukaj.

V takem primeru, ko ti kaže, da boš vse življenje na dnu prehranjevalne verige, je treba čez mejo, ni druge. In to čimprej!

Kako žalostno.

Predlagam da greš čimprej..da boš čimprej nazaj

Matr ste nekateri naivni..a mislite da v tujini je pa kar vse zaastonj delavce pa čakajo z rdečimio tepihi?
Ja, nekater celo res, ko so strai pod 30-ampak jih tudi zelo hitro skenslajo ko so nad 40.

tujina ni avstrija pa nemčija…to bilo pred 20-30leti

trenutna aktualna tujina za človeka z višjo izobrazbo in nekaj delovnih izkušenje je definitivno Nizozemska, Nova Zelandija in Avstralija…

zdj pa kdo ma jajca je že tam:)…ostali pa…čičat pa čakat.

ravno zdej se trume ljudi ki so na minimalcih dol valijo….

Midva sva na istem, le s to razliko, da sva v dobri veri da se bomo imeli lepo vlagala v zgornji del hiše od njegovih tastarih, zdaj pa nas ven podijo (raje ne sprašujte kakšne fore imamo)…torej vložila sva krepko čez 20.000€, zgornji štuk je bil popolnoma surov, zdaj pa moramo v podnajem, da bi nam povrnili vloženi denar pa je misija nemogoče. Torej mlad par (26let) z 8. mesečnim dojenčkom, brez prihrankov in z eno samo plačo (jaz se zaposlim sedaj po preteku porodniške) oba z UNI izobrazbo nima kam drugam kot v podnajem, kakorkoli sva obrnila bi sicer v najemu lahko živeli, ampak prihraniti pa ne moreš skoraj nič da bi bil enkrat lahko čisto na svoje, razen če se spomniva kakšne podjetne zadeve ki bi nama dodatno nosila denar. Saj dokler si delovno sposoben že lahko plačuješ najemnino vsak mesec, mene bolj skrbi kaj potem na stara leta, ko naša generacija pomojem sploh ne bo pokojnin imela, kaj pa potem-bova na cesti?

Razumem. Nobene panike. Do takrat se bo marsikaj uredilo. Poskusi se postaviti v cevlje vajinih starsev. Komu bodo prodajali hise po taksnih cenah? Spremenilo se bo…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close