Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Najem avtodoma na Portugalskem

Najem avtodoma na Portugalskem

Razmišljamo o potovanju po Portugalskem poleti in sicer z avtodomom. Ker se nam ne da tako daleč vozit, predvsem pa nimamo toliko časa (<14 dni), sem mislil avtodom najet kar tam. Smo družina z dvema otrokoma. Brskal sem že po netu in so povsod cene najema neverjetno visoke (za vse, kar ni stara kripa, praktično od 180EUR/dan navzgor). Bili smo že na enak način v Angliji, pa smo plačali dobrih 20% manj.

Ima mogoče kdo kaj izkušenj s tem? Ali so to realne cene? Ve za kakšnega ponudnika z bolj normalnimi cenami?

Na avtodome in cene se ne spoznam, midva potujeva večinoma s šotorom.
Ampak pri taki ceni avtodoma (+ bencin + kampi) se vam po moje bolj splača rentat osebni avto in na parih koncih rezervirat sobe za prespat po par dni. Nisi sicer toliko mobilen, pa vseeno.
A ste našli kako ugodno letalsko povezavo? Ker mene tale Portugalska tud mika, pa ravno zato, ker je tako daleč, še nisva prišla do tja.

povprašaj še na forumu hiša na kolesih 😉

Iz Zagreba v Lizbono direkten polet s TAP Portugal sredi julija:

Number of passengers Fare Tax Passenger fee Total
Adult 2 87.00 105.81 30.00 EUR 415.62
Child 2 87.00 105.81 30.00 EUR 415.62
Total Amount EUR 831.24

Potovanja z avtodomi smo se navadili in nam ustreza, ker je zelo udobno in ni treba iskat sob, vlačit prtljage in spečih otrok itd… 🙂 Nekaj prihraniš tudi na hrani, ker ni treba hodit ven jest.

Gledal sem tudi za najem avtomobila in bi za malo večji avto (srednji rang tipa P407 ali Mondeo) skeširali cca. 700€ za 10 dni. Kar se mi zdi obupno drago. Verjetno je vse skupaj problem visoke sezone.

Tole povezavo Zagreb – Lizbona sem tudi jaz gledala. Pa iz Benetk. Za september.

Nama je tud najbolj fajn se klatit okoli s šotorom, ampak tole je vseeno mal daleč za tako varianto. Bo treba kar na avion in tam rentat avto. No, za dva bo vseeno mal ceneje 🙂

gloogloo,

a veš že kaj novih informacij glede najema avtodoma na Portugalskem.

Mi smo sicer gledali za drugo državo v Evropi in ugotovili, da je na teh uradnih straneh (ki so tudi v angleščini) povsod zelo drago. Nam so svetovali, da je potrebno vzpostaviti kontakt v državi (še najboljše če poznaš kakšnega domačina) in preko njih dobiti kakšne cenejše ponudbe, ki so v bistvu namenjene domačim prebivalcem.

Zaenkrat smo pri teh informacijah, saj nas je vse skupaj minilo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close