Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice najcenejši vozniški izpit

najcenejši vozniški izpit

zanima me, če slovenci lahko delamo vozniški izpit v italiji / če je kaj ceneje / ali v sami usa kjer stane največ 20 $ !

200000 sit kolikor stane v sloveniji res nisem pripravljen plačati.za ta denar lahko tiskam okoli 500 knjig na laserju / 200 strani /

ker nimam avta se ne veliko sekiram.a za nekaj 10 jurjev sem ga pripravljen narediti.kje in kako?

lp lord

V sloveniji, ce si kolikor toliko sposoben pri ucenju in ce pades 1x ali 2x izpit ne stane vec kot 170000, v Ljubljani, v mojem primeru. Drugace pa imas glede ZDA malo napačne informacije. Res je, da je tam veliko lažje opraviti izpit za avto, predvsem zato, ker že sama kjiga za teoretični izpit iz cestnoprometnih predpisov ne obsega več kot 20-30 strani, pač odvisno od zvezne države,kjer opravljaš izpit. Tudi praktični izpit obsega 1 uro, ki ga opravi kar inštruktor v sklopu 10 – 12 praktičnih ur vožnje, vse skupaj z izdelavo izpita pa stane cca. 200-250 dolarjev. Seveda se potek, cena in opravljanje izpita razlikuje od zvezne države, vsaka ima namreč svoj režim. Imel bi pa pribleme potem v Sloveniji, saj bi potreboval skupaj z ameriškim vozniškim dovoljenjem še mednarodno vozniško, ki pa bi jo podaljševal vsako leto,torej če ne odideš v ZDA vsako leto 1x, se to opravi po pošti, kar znaša skupaj s poštnino in nakazilom okoli 7000 sit. Če pa bi želel pridobiti slovensko vozniško dovoljenje, pa je postopek tak, da moraš na ameriški ambasadi v Ljubljani overit ameriško dovoljenje,nato prevesti iz angleščine pri uradnem prevajalcu, opraviti zdravstveni izpit v Sloveniji in nato po plačilu takse za naše dovoljenje dobiš to roza knjižico.

lp, Miha

A dej Miha kva bluziš, jest sm naredil izpit v Ameriki (NY). Vse skupaj me je prišlo 35$ za izpit + 20$ za opravljanje pisnega dela. Za spremembo v našega moraš vsaj pol leta živeti tam in imeti urejeno vizo (študentsko ali delavsko). Potem pa galahko pri nas z zdravniškim spričevalom zamenjaš za našega.

nc ne bluzijm, tole kar sm opisal je blo v zvezni državi Tennesse, je pa res da se je to dogajal k sm bil star 16 let :)) pa tud napisu sm ,da je razlicno od drzave do drzave. K prides pa k nam so pa na Mackovi v Lj rekl, da rabm use tele dokumente,tko da nc ne bluzim!!

Lord, zakaj pa raje ne vprašaš, kje bi najbolj kvalitetno opravil ta izpit. Malo misli na zdravje, pa ne samo na svojega. Ali pa mogoče želiš s tem povečati število pohodnikov, ki se ne bodo več upali voziti po cestah ampak bodo hodili po stezah, kjer ne moreš z avtom za njimi… 😉

Saj sem tudi jaz enkrat pred leti na Mačkovi kupil izpit za traktor. Samo 20 takratnih dinarjev bilo za plačati. Ampak traktor sem doslej najbližje videl na nasprotni strani ceste…

vito kot vidiš, sem po nekaj dneh spet na internetu!
tvoje razmišljanje je zanimivo, in vseselim se dne ko bom lahko bral tvoj page!
želim ti lepe popotniške 1 majske.jaz delam za 1 maj in seveda vsak dan razen ponedelka.

mislim pa da bom že v maju šel za nekaj dni v kakšno slovensko zdravilišče.
spet boš rekel da sem tujinafob.nikakor ne, le slovenija se mi zdi še premalo raziskana.

kar se patiče varne vožnje, mislim da je popolnoma vseeno kje bi opravljal vozniški izpit!nenazadnje sem na šverc že veliko kilometrov prevozil.tudi z traktorjem!

lp lord

hojla

v srbiji stane izpit 100 bivsih mark (ok, mogoce sem zamesala in je to 100$)!
ampak razlika med slovenskimi cenami je ogromna! Jst mislm, da bi mogl vsi bojkotirat delanje izpita pr nas, ker so to NENORMALNE cene! In hvalm nevem kerga, k me je pripravu, da sem sla delat ta izpit takoj, ko se ni blo take nemogoce cene! Pazi, vse je bilo narejeno v prvo, pa je blo se zmerej veliko vec kot bi bila cena pri sosedih. ampak clovek nevednez je revez pravjo….

Poleti 2004 potujem za en mesec po Sloveniji, pa me zanima, če ima kdo podobne plane oz. bi se mi pridružil.

ne vem zakaj si dvignila moj stari post.a zdiš se mi primerna družba za 10 dni češke.si za?

piši če te zanima

magicni@volja.net

julij 2004

http://www.czecot.com/?id_tema=170

stari to se kupi pocen-na bovsjem placu-tut na ceke dajo!!!ce bo pa kaj Zahovicu ostalo od Smarne gore,pa njega zici!!! lp

kaj se torej najbol splača, če je cilj samo izpit, in ne potovanje. Samo za izpit se verjetno v zda ne splača:), kaj pa Italija, je še zmeraj ceneje, če gledaš stroške papirjev, da se ti prizna izpit v Sloveniji?

logično italija.saj nisem mona da bom 200 jurjev dal za en ceglc !
po združitvi v unijo ne bo nobenih težav teč – samo nekakrat do opken in bo izpit !

hmmm tole se pa potem zelo splaca mi pocakati 4 mesece, ce to drzi. Namrec imel sem namen narediti februarja izpit v sloveniji. Hvala ze za informacijo, se bom se malo pozanimal. Mogoce ves kje bi lahko dobil vec informacij?

Pa ce mogoce ves ze ti:
Kako priblizno poteka to v Italiji in kaksne so priblizne cene. Sem namrec s primorja in bi bil za izpit pripravljen voziti v Italijo.
Zakaj po zdruzitvi v unijo ne bo nobenih tezav vec? Bos sel samo enostavno delati v Italijo izpit in ti bo pirznan po celi EU in s tem tudi v Slo, brez dodatnih mednarodnih testov, … ?

Se enkrat hvala

pa zanima me, ali imajo v zda potem sploh avtošole?

In enako me zanima za Italijo

majo majo, pa še plačajo ti da se vozš po cest z njimi ;)))

Jaz sem naredil izpit v ZDA, ki so mi ga potem v SLO priznali. Tam sem samo plačal 15USD, naredil v 20minutah teorijo, ter vozil po poligonu 20 minut. Vse skupaj manj kot eno uro.
In ko sem prisel nazaj v SLO so mi izpit priznali, ker sem bil v ZDA vec kot 6 mesecev…. Mislim da ceneje kot to ze ne gre… Ali pac????
A

Če se malo ozrem po naših cestah, me spreleti občutek, da je večina slovenskih voznikov res opravljala NAJCENEJŠI vozniški izpit. 20 minut po poligonu…

Mimogrede, Alkaida že nekaj časa organizira najcenejše pilotske izpite. Ceno znižajo enostavno z opustitvijo dveh dragih manevrov iz učnega programa – vzleta in pristanka. Rezultati so tako v obeh primerih enaki.

meni se zdi, da sploh ni tu problem izpit za 20$, problem je v sami psihi človeka. Naj ima še tako veliko ur, če je človek lesen je lese. Naj ima še tako veliko ur, bo človek še zmeraj nestrpen. Tiste ure in izpitno uro bo že potrpežljiv, ko pa ima v roki izpit pa ga briga za vse. Ne moreš ti človeka s tem da bo plačal 200k in meu več kot 20 ur spreobrniti.

Vprašanje: Kaj bo po vstopu v EU. Bodo slovenci hodili delati izpit v Italijo? Kako tam poteka. Enako kot tukaj, le manj ur, manj zahtevno in cenejše?

jst priznam vse!ITAK!!!njih pa ko jebe!v italiji so pa itak prijatli”costra nostra”

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close