Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Najcenejša visokaaaa ograja.

Najcenejša visokaaaa ograja.

Živimo v hiši z velikim dvoriščem in vrtom. Pred kratkim je partner domov iz službe prinesel mačko. Stara naj bi bila okrog 4 mesece, jo pa je našel ko se je skrivala po parkirišču pred službo. Ker živimo blizu zelo prometne ceste je nikakor ne upam spustiti ven, ker bi jo povozilo. Imamo jo noter, ampak vidim da hoče ven. Zato bi naredili visoko ograjo, da bi lahko bila na varnem zunaj. Pozna kdo kakšno poceni visoko ograjo? Kako to narediti čim ceneje? Bi zagradili celo dvorišče ali samo del?

Sicr doma nimamo muck, se mi pa zdi da tale tvoja zeloooo velika ograja mačke ne bo ustavla, če bo želela preplezati.

pa good luck 😉

joj, mačke pa nobena ograja ne bo ustavila – razen kvečjemu če je iz pleksistekla brez kakršne koli izbokline, visoka pa tam nekje od 2,5 metra pa navzgor….
raje jo imej noter, pa hitro jo daj kastrirat/sterilizirat, potem se menda bolj držijo hiše.
želim ti, da bo dočakala visoko starost!

lepo od vas, sploh ker hočete biti odgovorni. ja, težka bo z ograjo, je kakšna možnost, da ji naredite mačjak, npr. z mrežo ograjen košček vrta ali kaj podobnega, kamor bo lahko dostopala iz hiše?

Najprej velika pohvala za odgovorno skrb za muco!!! Več takih lastnikov bi moralo biti!!!

Ograja za mačke mora biti vkopana, visoka in na vrhu zavita navznoter, da je ne more preskočiti.

Poglej malo tule:

http://www.purrfectfence.com/

Kaj pa če naredite takle atrij? 😉

http://www.catsofaustralia.com/cat-enclosures.htm

Kaj pa če bi ji poleg atrija še bazen naredila pa koktejle nosila pa rit brisala?? 😀

Za moje pojme mačka sodi ven. Ograja je brezveze. Če bo hotela ostati bo ostala in če bo hotela oditi bo odšla.

Nekaj časa jo imejte notri in počasi jo privajate na okolico hiše potem pa se bo že znajdla saj je vendar mačka:) Imeli smo že kar nekaj mačk in so ceste za njih največja grožnja ampak res drži kar pravijo, da imajo mačke 9 življenj.

Itak. Če jo 8x povoziš, jo šele 9 – ič mrtva 🙂
Znajdejo se pa tudi, ja. Zato jih je pa toliko povoženih in zastrupljenih.

Budala.

1931 ja dajmo vse mačke v stanovanja zapret in ogradit. Mora bit pa res hudo, če maš prepih v glavi?
Poskrbela sem že za veliko zavrženih mačk, tudi veterinarske stroške sem že plačevala za napol povožene mačke pa nisem ravno premožna. Ko vidiš na lastne oči, da tudi v takem slabem stanju preživijo potem te ne more skrbeti kako se bo mačka znajdla v svoji okolici, ko ve kje je njen dom. Mačke so zelo inteligentne živali in jih občudujem najbolj pa so srečne, ko lahko raziskujejo svojo okolico.

Glej, ne bom se spuščala na tvoj nivo. Ampak napisati, da ima mačka 9 življenj, je pa skregano z logiko in zdravo pametjo.
Poskrbela si za napol povožene mačke in jih celo peljala k veterinarju? Zakaj pa, če imajo 9 življenj? In ker so bile povožene, očitno le niso tako inteligentne, da bi se zavedale nevarnosti cest, mar ne? In le zakaj je potem toliko mrtvih in napol mrtvih mačk, če se tako dobro znajdejo?

Nikjer ne trdim, da mora mačka pa na vsak način biti zaprta v stanovanju. Če ni v bližini ceste in psihopatskih sosedov in če je muc redno cepljen in kastriran (oz. muca sterilizirana), naj bo notranje – zunanja, če res na vsak način sili ven. Sicer pa jo navadiš na povodec, kot psa. Kot skrbnik, si dolžna poskrbeti za varnost svoje živali. A misliš, da psi pa ne uživajo na svobodi? Pa dajmo potem spustit še vse pse, pa ribe iz akvarijev, ptice in hrčke iz kletk, … Naj svobodno raziskujejo svet, ane?

Pa le zakaj otroke držimo za roke, ko bi tako radi šli po svoje in spoznavali okolico?

Če bi bili vsi tako odgovorni do živali, kot je avtorica te teme, ne bi bilo nikjer povoženih, mučenih in izgubljenih mačkov. Da ne omenjam tistih, ki sprašujejo, kako se znebiti sosedovih mačkov.

Znanstveno dokazano je, da mačka je loči hitro in razdalje do avta ki se ji približuje, zato tudi skoči pred avto. In mačka ni divja žival ampak hišni ljubljenček. Ne moti me da gre žival ven, če je varno in ni zraven ceste, pri nas pa je zelo prometna cesta in bi ga povozila. In ga imam toliko rada, da mu ne privoščim umiranja in mučenja pod kolesi. Sem že videla mačka, ki je nekaj dni preživel v mukah, en z polamanimi udi, drugi z črevesjem zunaj. Vsaj dva dni sta se drla in jokala, pa jima ni nišče pomagal. In kdo je krvi da sta se mućila? Lastnik, ker je žival njegova odgovornost, ni le kup dreka ampak živo bitje, ki naj ima spodobno življenje.

Odgovor na objavo uporabnika
NUJNOOO!, 10.08.2011 ob 09:35

Živimo v hiši z velikim dvoriščem in vrtom. Pred kratkim je partner domov iz službe prinesel mačko. Stara naj bi bila okrog 4 mesece, jo pa je našel ko se je skrivala po parkirišču pred službo. Ker živimo blizu zelo prometne ceste je nikakor ne upam spustiti ven, ker bi jo povozilo. Imamo jo noter, ampak vidim da hoče ven. Zato bi naredili visoko ograjo, da bi lahko bila na varnem zunaj. Pozna kdo kakšno poceni visoko ograjo? Kako to narediti čim ceneje? Bi zagradili celo dvorišče ali samo del?

Poglej na Zoohit.

Odgovor na objavo uporabnika
11511, 10.08.2011 ob 15:36

Za moje pojme mačka sodi ven. Ograja je brezveze. Če bo hotela ostati bo ostala in če bo hotela oditi bo odšla.

Tako je – mačka ni enako kot pes, čeprav jo udomačiš – je še vedno”zverinica”, zver, otrok divjine, ko jo pokliče klic narave, jenič ne bo ustavilo;  prednike ima pa divje mačke 🙂 Pa nimam nič proti mačkam ali lastnikom mačk sicer, samo prava udomačena je res na povodcu in vrvici 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close