Najceneje iz Istanbula do Teherana
http://www.seat61.com/Iran.htm#buy
tole je za vlak
busi pa tudi vozijo z otogarja v istanbulu, pomojem največ 50 €
Se ti ne zdi, da si malce (pre)zahteven?
Cena za vlak (če drži) je povsem zanemarljiva. Glede na razdaljo in na to, da se vlak ustavlja in da (verjetno) ni japonski metek (Shinkansen) je tudi čas vožnje povsem OK.
Hitreje bo nedvomno z avtobusom – sem pa prepričan, da bistveno manj udobno in verjetno tudi dražje.
Vseeno dvomim, da bi bus opravil s cca. 3000 km razdaljo prej kot v dveh dneh.
Mimogrede – lani sem za prestop meje potreboval več kot 4 ure.
Kaj pa je narobe z letalom? Se ti zdi drag? Še enkrat preveri razdaljo!
Za boljši občutek pa poglej evropske cene 🙁
Kaj ni potem Iran Air kar naenkrat sila poceni?
No, pa da ne boš mislil, da ti zastavljam samo (neumna) vprašanja:
(par minut brskanja, ker tudi mene zanima ;))
Transasia Express
İstanbul-Tehran-İstanbul ; once a week , train with sleeping car ,
İstanbul Departure : Wednesday 22:55
Tehran Arrival : Saturday18:35
Total time:66,5 hours
Price : 61,60 CHF
http://www.tcdd.gov.tr/tcdding/ortadogu_ing.htm
Istanbul – Tehran Intercity Express 1st Class 577300 IRR
http://www.rajatrains.com/indexf.asp
The Best Van Tur, Patnos Tur and Vander bus companies operating from Office 147 at Istanbul’s Büyük Otogar (main bus terminal) run buses from Istanbul to Eastern Turkey: Agri, Çaldiran, Dogubayazit, Ercis, Erzincan, Erzurum, Muradiye, Patnos and Van; and to Iran: Ormiye, Tahran (Teheran) and Tebriz (Tabriz).
Daily buses travel to Tebriz & Tehran. Travel time is around 35-40 hrs and cost around 35- USD one way. Buses leaves from Istanbul and continues to Dogubeyazit, the Turkish border town. Afterwards leads to Bazargan, the Iranian border town and continues to Tabriz and Tehran. As an alternative you can take a regular bus to Dogubeyazit, which is faster. Take a minibus from Dogubeyazit to border. And you can pass the border by walking and later take another minibus from Bazargan which will remarkably shorten the way but could be more expensive.
Tehran Tur: Daily buses to Tehran, Tabriz & Bazargan. Buses leaves at 14:00 Address: Ordu Cad. No:268 Laleli. Tel:+90 212 511 62 76, Fax:+90 212 528 05 52
ASuman Tur: Daily buses to Tebriz & Tehran. Buses leaves at 14:30.
Address: Ordu Cad. No:258 Laleli. Tel:90 212 520 08 20, Fax:90 212 520 08 21
živ,
kar se tiče busa istambul-teheran, se strinjam z Markom…hudo neudobna varianta, ki je sicer poceni (jaz sem letos plačal 30usd, domačini plačajo 20 usd-cena za iranski bus)…tistih 30-40h je bolj znanstvena fantastika…računaj na 50h+čakanje na meji, ki je, če boš prišel tja v poznih nočnih urah precej dolgotrajno. To varianto ti vsekakor odsvetujem če se imaš vsaj malce rad. Lahko pa narediš vse tiste kilometre po kosih (če imaš seveda čas)…v tem primeru pa niti ni tako slabo. Če si v dilemi in nimaš denarja za avion (in te vmesno območje med ist-teh ne zanima…in hočeš narediti celo pot naenkrat) ti vsekakor priporočam vlak, katereg edini problem je ta da gre enkrat na teden in to v sredo, kot je bilo zgoraj že napisano.
lp
PS: uživajta v smuki…imajo dobra smučišča z ne ravno poceni smučarskimi vozovnicami.
oj,
Kogar zanima – je bla cena pred 2 mesecema pri Turkisch Airlines, relacija: Lj-Istambul-Damask in poli nazaj Tehran-Istambul-Lj cca 120k SIT – kar mislim, da tut ni sile za tako razdaljo.
hja je pa tko da že vsak sam ve kaj mu več pomeni cas al denar … pa npr če misliš na eni destinaciji neki počet kar te veseli, pol pa pol časa izgubiš na poti se mi zdi da ni glih fajn….
lp,S
Hmmm..
Variant je kar nekaj samo kaj ko sva omejena s časom (14 dni).
Verjetno je zelo lepo iti z vlakom , samo predolgo traja (normalno saj je skoraj 3000 kilometrov)
Našel sem opcijo iz Milana do Istanbula z myair.com za cca 105€, parking ni problem .Vendar nekaj pride tudi gorivo in cestnine do Milana in nazaj v Slo. (cca.1000kilometrov).To je sigurno 100€ za pot.
Potem je pa še karta iz Istanbula do Teherana(avion) cca 250€, pa smo že tam z ceno iz Lj kot je omenil shtrbunk in iz Ljubljane.
Citat:Kaj mrdas nekam ce nemas penez????(kevinjames)
Prosim, da take butaste komentarje obdržis zase KEVINJAMES in nehaš spamati to temo!
LP
Pagoda
No, alternativa je avto oz. motor. Za pot iz Ljubljane porabiš 2 oz. 3 dni do Dagubajazita, potem je še 700 km od meje do Teherana. Od Istambula do Dagubajazita pa je en dan vožnje.
Turčija ima zelo drag bencin, je pa zato na vsakem vogalu. Tako da si kar preračunaj sam. Aja, cestnin pa ne poznajo.
Se pa strinjam s Kevinjamesom. Če ne zbereš za prevoz, potem raje ostani doma.
lp
bv
Enkrat sem v Braziliji letel iz kraja v kraj (z letalom).
S tvojo logiko sem izbiral prevoz. Rezultat – 1500 km sem opravil v 8 urah. Razlog – letalo ni bilo direktno (izraz, ki ga je uporabila uslužbenka pri prodaji kart). Resnica – pristali smo mislim da 6x.
Vem, da sem bil sam kriv za napako…
lp
bv
Pozdrav,
ni vse tak enostavno, kot se nam vcasih zdi. Recimo, da bos letel v Turcijo in tam prestopil na drugo letalsko druzbo, po moznosti se iz kaksnega drugega letalisca (npr. Istanbul), pa bos ugotovil, da si porabil en dan vec pa na koncu isto vstoto denarja. Zal smo slovenci majhna drzava in nimamo toliko direktnih povezav v svet, zato moramo iti v MIlano, Muenchen, Frankfurt, Londont, etc… da ujamemo kaksne poceni letalske prevoze (razen seveda nekaj linij, ki letijo v glavnem v London, Bruselj). Zato se enkrat preracunaj, ko se bos na kaj takega spustil, ce se ti izplaca ali ne.Ce bos recimo z kaksnim poceni prevoznikom letel za 100 Eurov ali pa se manj do Istanbula, te bo najverjetneje pripeljal na Istanbul Sabiha Gocken in ne na Ataturk airport, ki je glaven. Potem bos ugotovil, ce te pelje v Sabiho, da rabis vizum, da prides iz enega airporta na drugega. Ker bos ugotovil, da bos nazaj letel spet isto kombinacijo, bos rabil dvojni oz. multiple vizum (za turcijo cca 65 Eurov + pot v Ljubljano na Konzulat).
Ker je bencin v turciji dragi ko pes (sam nisem mogel verjeti, drazji kot v Nemciji) na nivoju Anglije, bos tudi hitro ugotovil, da te bo taxi stal ogromno, kombinacija raznih autobusov je pa tudi tak.. vzame veliko casa, je pa zelo neugodna, ce priletis na airport ponoci oz v jutranjih urah, ko teh autobusov ni.
Predlagam, da vse skup se enkrat preracunas in potem naredis novo kalkulacijo, pa bos videl ce se ti splaca ali ne.
Lep popotniski pozdrav
K.james
p.s. pogledaj na austrian airlines…. http://www.aua.com
vcasih so leteli kar ugodno iz dunaja v Tehran… mogoce bos nasel kaj pametnega.
Brez zamere in lep pozdrav
k.j.
Forum je zaprt za komentiranje.