najceneje do Monaca
A ve mogoce kdo kako bi najceneje prisel do Monaca?
Sam sem ze klical v Viator&Vector, da se bi zmenil da bi sel z nekim soferjem in pravijo, da imajo zelo zelo malo prevozov mimo ali blizu Monaca ali azurne obale. Z vlakom pride cena absolutno previsoka (povratna malo manj kot 38.000sit!), kaj mi se ostane?
Hvala
Jaz sem bil prejšnji vikend na formuli v Monacu. Mi smo šli z agencijo in z avtobusom, kar za tebe (verjetno) ne pride v poštev. Drugače je pa po mojem najboljš it z avtom. Tja in nazaj te pride bencin ene 35.000, pa cestnine okrog 25.000 sit. Voziš se pa približno 9 ur, če na cesti ni zastojev. V samem Monacu tudi ni tako drago kot se govori. Saj ti pa ni treba v najbolj “fensi” gostilno zavit. Jaz ti lahko povem, da smo mi pili viski kole od 1,5€ pa tja do 7€.
Če greš z avtom pojdi ponoči oz. zvečer od doma in si zjutraj tam. Večina turistov spi v okoliških krajih kot so Nica, Cannes ali Vetimiglia … Najboljš je it npr. v Nico, v hotelu pustiš avto in greš v Monaco z vlakom. Povratna karta za vlak Nica – Monaco te pride 6€. Pa nimaš nobenih drugis skrbi, vlaki pa tudi vozijo dovolj pogosto. Mi smo spali v Nici v hotelu, kjer nočitev z zajtrkom stane 73€.
Drugače pa hrana … hot dogi in sendviči so bili v času dirke od 2€ do 3,5€. Nekaj si pa vzami zraven ali pa kupiš na kakšni bencinski kaj za pojest.
Če te še kaj zanima, vprašaj 🙂
pmodic hvala za vse te informacije. Toda tole se mi zdi predrago, ker tudi nimam dosti sredstev. Tja greva s prijateljem za 2 dni. Ni mi pa jasno, da pride vlak skoraj 40.000 sit medtem ko se dobi za 50.000 stiridnevno potovanje z agencijo po azurni obali, vstet avtobusni prevoz, nocitve, pa mislim da tudi zajtrk in to le za 10k razlike.
Drugace pa sem razmisljal tudi o tej verjenti, da se bi peljal z avtoprevoznikom do Torina nato pa grem do Monaca z vlakom. Od Torina do Monaca pa mislim da me ne bi veliko stal vlak.
Ve kdo se za kako varjanto?
Forum je zaprt za komentiranje.