Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice najceneje do Monaca

najceneje do Monaca

A ve mogoce kdo kako bi najceneje prisel do Monaca?
Sam sem ze klical v Viator&Vector, da se bi zmenil da bi sel z nekim soferjem in pravijo, da imajo zelo zelo malo prevozov mimo ali blizu Monaca ali azurne obale. Z vlakom pride cena absolutno previsoka (povratna malo manj kot 38.000sit!), kaj mi se ostane?

Hvala

naj opomnim se to, da gre z mano se ena oseba.

kar bos prisparal pri prevozu do monaca, te bodo bari in clubi v monacu obrali 3x toliko, samo glej cene od piva..ipd

Jaz sem bil prejšnji vikend na formuli v Monacu. Mi smo šli z agencijo in z avtobusom, kar za tebe (verjetno) ne pride v poštev. Drugače je pa po mojem najboljš it z avtom. Tja in nazaj te pride bencin ene 35.000, pa cestnine okrog 25.000 sit. Voziš se pa približno 9 ur, če na cesti ni zastojev. V samem Monacu tudi ni tako drago kot se govori. Saj ti pa ni treba v najbolj “fensi” gostilno zavit. Jaz ti lahko povem, da smo mi pili viski kole od 1,5€ pa tja do 7€.
Če greš z avtom pojdi ponoči oz. zvečer od doma in si zjutraj tam. Večina turistov spi v okoliških krajih kot so Nica, Cannes ali Vetimiglia … Najboljš je it npr. v Nico, v hotelu pustiš avto in greš v Monaco z vlakom. Povratna karta za vlak Nica – Monaco te pride 6€. Pa nimaš nobenih drugis skrbi, vlaki pa tudi vozijo dovolj pogosto. Mi smo spali v Nici v hotelu, kjer nočitev z zajtrkom stane 73€.
Drugače pa hrana … hot dogi in sendviči so bili v času dirke od 2€ do 3,5€. Nekaj si pa vzami zraven ali pa kupiš na kakšni bencinski kaj za pojest.

Če te še kaj zanima, vprašaj 🙂

pmodic hvala za vse te informacije. Toda tole se mi zdi predrago, ker tudi nimam dosti sredstev. Tja greva s prijateljem za 2 dni. Ni mi pa jasno, da pride vlak skoraj 40.000 sit medtem ko se dobi za 50.000 stiridnevno potovanje z agencijo po azurni obali, vstet avtobusni prevoz, nocitve, pa mislim da tudi zajtrk in to le za 10k razlike.

Drugace pa sem razmisljal tudi o tej verjenti, da se bi peljal z avtoprevoznikom do Torina nato pa grem do Monaca z vlakom. Od Torina do Monaca pa mislim da me ne bi veliko stal vlak.

Ve kdo se za kako varjanto?

včasih je bila razlika pri mednarodnih in nacionalnih kartah za vlak. prepričan sem, da je še vedno tako. torej, če kupiš karto do sežane, greš peš čez mejo in nato karto do monaca, bo bistveno ceneje. zakaj ne preveriš?

lp

bv

Bigbojan, s kakšnim razlogom pa sploh greš v Monaco? Če je razlog zgolj obisk kar tako, turistično, ti Monaco prijateljsko odsvetujem. Razen jaht, kazina, luksuznih avtomobilov in betona vsepovsod itak nimaš česa za videti. Pa še zapravil boš v teh dveh dneh toliko, da te bo bolela glava…

Mogoče res, ampak ravno v tem je čar Monaca.

Bi po lastnih izkušnjah rekel, da je hrana in pijača v Monacu vseeno cenejša kot v okoliških francoskih krajih na Azurni obali. Stvar davkov pač…
Je pa res, da imam v mislih lokale, v katere je dovoljen vstop tudi brez kravate.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close