Najboljši parmezan
Forum je zaprt za komentiranje.
Splash › Forum › Recepti.Over.Net › Prehrana in kulinarika › Najboljši parmezan
Do zdaj sem kupovala Zbrinca in ga ribala, ker mi je daleč boljši kot vsak parmezan, zdaj pa bi kakšnega pravega.. Kater je takšen,da ima močno aromo?
Kateri je vam dober? Pa že nariban odpade.
Meni je zelo dober tisti, ki ga imajo v Hoferju.
Meni sta tko grana padano kot parmigiano reggiano full dobra
Enako. Vsi ostali so samo približki.
Grana padano sem kupila v Lidlu in je zanič do konca. Brez okusa.
Najboljšega sem enkrat kupila v Eurospinu, ko je bil naprodaj po znižani ceni zaradi tega, ker je bil blizu izteka roka trajanja, nakar sem ga imela še nekaj mesecev v hladni kleti. Parmezan je namreč tem boljši, čim starejši je, in zapakiran zdrži na hladnem in temnem skoraj neomejeno dolgo.
tudi meni je zbrinc najboljši. ker ima okus.
iz hofra je preblag in premehek.
na pašto gre parmezan. italijanski.
in zbrinc je zbrinc in ni niti približno parmezan.
Grana padano,ampak original,kupljen v Italiji…daaaaaaleč najboljši parmezan…..ever!
Parmiggiano reggiano iz eurospina. Sicer čip trgovina, pa vseeno najboljši parmezan, kar se ga dobi pri nas. Imajo tudi granna padano, ki je seveda cenejši, tako, da lahko izbirate.
Najprej dejmo nekaj razčistit: parmezan je parmezan, grana padano in ostali NISO parmezan. Pravi parmezan ima oznako Parmigiano-Reggiano. Pri nas se ga dobi v različnih trgovinah od različnih proizvajalcev, v Mercatorju ga sami režejo in pakirajo.
Dej no dej ne pametuj,parmezan ki si ga ti napisal je pač iz doličene regije.Grana tudi režejo iz hlebcev…v Italiji seveda,ker pri nas raje prodajajo kr neke približke.Če te še kaj zanima,ti prpopam italijanski link o sirih.
Tako je. Še zdaleč ni niso. Zbrinc je sir. Parmezan je pa pralno milo.
Se strinjam. In to staran vsaj 16 mesecev….
Drugače pa jaz pri parmezanh gledam, da je zelo mlao soli-tam med 1. 5-1.6 gramov na 100 gramov. Ker imaš tudi take ( tudi Sirela), ki imajo 2, 5 grama in več. pa kakšen Pecorino ima tudi 5 gramov….
Probaj Trnič, presenečeno boš!
v delikatesi takoj za nekdanjo mejo, kjer ti ga pravilno odrežejo iz ogromnega kolesa in zavijejo v povoščen papir. Če pa že pri nas – v Evrospinu pakiran cca 25dag.
Forum je zaprt za komentiranje.