najbolj “odbita” slovenska proza
Že par dni razmišljam, le kaj bi v navedeni temi (mraku oz. črni, nepredirni noči, ki je zajela mojo glavo) to lahko bilo, pa mi ne pride na misel nič konkretnega. A se je mogoče vam utrnila kakšna lučca v dolgem in temačnem predoru slovenskega leposlovja. Če se je, napišite katera in zakaj vas je frapirala (v pozitivnem smislu besede)?
Čefurjev še nisem, pa ne pretepal, temveč bral, ker me je ves ta rompompom, ki se je vzdignil okrog te knjige (in tudi precej hitro polegel – tresla se je gora, rodila se je miš?; veliko grmenja, malo dežja?, etc.) dobesedno odbil od nje. Kosmača sem in je, no ja – škoda, da se mu ne da sfabulizirat daljše avtobiografije. Prebral tudi Stepančičevo Lučko – Pujskek (prosto po Primožu) oz. Prasec pa tak, Svetkove Irence Sedmi val in Blatnikovega Andrejčka Spremeni me. Vse tri so kratko malo vredne branja in vaše pozornosti. Kar se tiče vaših “odbitih” zadetkov, moram priznati, da ste me prijetno presenetili. Nisem si mislil, da ste tako zverzirani na tem področju.
nestrpno čakam, da izide Morotov Progres press