najbolj obiskan turistični kraj slovenije
je bled
štanjel med top 10
naj vam zaupam , da se je sprehajati po štanjelu od novembra do marca pravi užitek.
nikjer turistov , kričanja , evforije , ali pa sem in taja kakšnega srečaš
vprašanje za vas
zakaj se večina turistov drži sezone in gre vedno tja kamor grejo množice / kot piše v prospektih /
ker o snegu v štanjelu ne piše v nobenem prospektu sem danes sam doživel snežno romantično pravljico
Zadnja sprememba (27-11-05 19:20)
nikjer nisem preverjal , a ni treba biti posebno inteligenten da se ugotovi da je bled na prvem mestu ,
štanjel pa med top 10.
turisti so več ali manj ovce , saj sami povejo da jih zanim najlažja varianta. zapravlja jih največ 30 % !
ker mi je turizem posel sem že zdavnaj pridobil imunski sistem , se navadil na ena in ista vprašanja , in ene in iste fokselne. in na nove in nove turiste. in na novo ponudbo.
Privatno se turistov izobigam kolikor se da , če se pa ne da , uporabim najboljšo taktiko. sprašujem jih !
Zadnja sprememba (27-11-05 19:25)
Bojanv, to sem tudi sam razmišljal, preden sem dal povezavo na splet. Vendar, če dobro pogledaš, imaš dva stolpca, prvi beleži obisk, drugi pa prenočitev. In če bi bil Štanjel, ki je čudovit, priznam, res tako obiskan, bi bil na seznamu vsaj omenjen. Vem da je veliko prehodnih gostov, vendar jih je veliko tudi v Bistri pri Ljubljani, v Šobcu pri Bledu, v Hrastovljah na Krasu, Kostanjevici na Krki, Pleterjah in mnogih drugih izletniških krajih, po obisku primerljivih s Štanjelom, in težko je vse stlačiti med prvih 10, še posebej če upoštevamo še tiste kraje, ki jih je naštel že Kris in ki so dejansko najmočnejši turistični kraji v Sloveniji.
Kar se obiska turistov tiče je sigurno v vodstvu obala (portorose)…zaradi Italijanov. Če bi pa gledali npr. turiste ki prihajajo z letalom v SLO je pa na prvem mestu LJubljana in takoj zatem Bled.
Sej je čisto logično…kam pa vi greste ko greste prvič v tujo državo na potovanje …najprej greste tja kamor vam priporoča katalog al pa info točka.. Na Brniku nisem še zasledil kšnga študenta ki bi promoviral Štanjel naprimer…tako da ne tle jokat po forumu…na letališče, cel avto prospektov in ko pride skupina z easy jetom navali….:))))
Mislim da je to popolnoma bosa. Turisti in ovce. Ko si enkrat zaposlen in ti dodelijo dopust še ne pomeni, da boš postal ovca. Vedno ga ne moreš izkoristit, julija ali avgusta moraš pokurit vsaj 12 delovnih dni, dopust vzameš tudi v povezavi s prazniki, da vse skupaj izkoristiš kar najbolje, ne vem, a vam to ni jasno, al kva, a ste tu večinoma sami frilenserji.
štanjel je zagotovo med 10 najbolj obiskanimi kraji slovenije. zakaj ?
ker na zelo majhnem prostoru ponuja zelo veliko.
meni je to posel , ampak ko grem po nekaj mesecih spet na mostiček v freraijevem vrtu in okoli hriba mimo panoramskih razglednih točk sem vesel da sem v tako lepem kraju.
množičen obisk je v štanjelu od marca do novembra ko so poleg individualnih obiskovalcev skupine
Ferarijev vrt, ki s svojo romantiko meji že skoraj na kič je res vreden ogleda, cerkev z znamenitim zvonikom, ki ima kot na pol prerezana limona zaobljeno streho, tipična slovenska kraška arhitektura, kamnite strehe, vodnjaki, žlebovi. Je res lep kraj, vreden ogleda, čeprav ni med prvih 10 po obisku v Sloveniji.
Forum je zaprt za komentiranje.