Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Najbolj nore cestne prigode

Najbolj nore cestne prigode

Danes pa se mi je pripetilo nekaj, za kar ne bi verjel, da je mogoče, če le ne bi tega doživel sam. 🙂

V Ljubljani sem vozil po Tivolski proti Viču in zavijal levo na Šubičevo oziroma čakal, da nasprotni promet izgine. Ko sem lahko speljal, sem očitno že zamudil odločujoči 0.2 sekunde in možakar za mano mi je z hupo že dal vedeti, da z njim ne bo šale. Prevozil sem križišče s Prešernovo, nadaljeval proti Slovenski, pri tem pa je optimalna vožnja terjala ravno takšno menjavanje voznih pasov, da me ob tem tisti zadaj na njegovo veliko ogorčenje ter mojo zabavo nikakor ni mogel prehiteti. Ko me je pri Šubički končno dohitel, mi je gestikuliral z besnim kriljenjem rok. Na to sem mu prijazno pomahal, kar je tudi sicer moj običajni odgovor v tovrstnih primerih. Tega pa ni mogel več prenesti, ustavil je avto ob mojem, spustil desno šipo in mimo zraven sedeče žene spustil pljunec proti meni. To, da je tudi zraven sedeča žena močno verjetno tudi prejela svoj delež pršca, je odveč omenjati. Tako se je znašel na čelu kolone za zavijanje v levo in ob zeleni luči v maniri velikih šefov kajpak potegnil naravnost in v trenutku prehitel vse čakajoče.

Pa odrasel možakar (ups, “odrasel” sem hotel reči), v velikem avtu (znamke ne povem 😛 ), kolikor sem videl, pa je zadaj sedel tudi otrok.

Jaz peljem v križišče xy in zavijam v levo in se seveda ustavim, ker vozijo meni nasproti vozila naravnost, in za menoj tip čist znori, ker jaz čakam nasproti vozeča vozila da se odpelje kolona, ko imam malo fraj zapeljem še naprej in čaka tiste,ki zavijajo tudi v mojo levo svojo desno in se tip meni nabije v rit in se usede na troblo, njemu pa trobi tisti ki hoče naravnost v križišču in mu je on zaprl pot. ko se končno sprazni jaz speljem in tipson me gre prehitevat v sred križišča, ja jaz se smejim k on maha na vse strani, a čez en meter zagledam na stranskem pasu liziko in policajčka, ki ga ustavi. lahko si mislite kako je mahal ko sem se mirno naprej, mimo njega odpeljala. haha naj kar trobi in maha z položnico. hja eni pa resnimajo portpljenja in znanja o cppju.
lp

danes sem ustavila pred prehodom za pešce in kot ponavadi signaliziram vozilom na nasprotnem pasu, da naj tudi oni ustavijo.

Tip v srebrnem lepotcu seveda ni “imel časa” da bi ustavil pešcu, je pa zmanjšal svojo hitrost zato, da ne bi spregledala njegovega sredinca.

Ubožšček. Tako ranljiv ego ima, da ga iztiri že en sam signal z lučmi. Bogi, bogi.

Jaz sem se enkrat želela vključiti na desni pas, pa se tip na tem pasu ni strinjal – pa nisem izsiljevala, samo sem nakazala s smernikom. Je začel trobit ko nor; sem se nato vključila na ta pas za njim. Ampak se je kar dalje razburjal, mahal in na hitro bremzal (da se bom kao zaletela v njega). Jaz sem mu sicer blendala in mahala nazaj in se je tip pri naslednjem semaforju ustavil in šel iz avta in želel kar obračunat z mano. Na srečo sem hitro pritisnila tipko za zaklepanje vrat, tako da se je samo razburjal dalje in mahal po avtu … pa naj povem, da je v njegovem avtu bila žena z otrokom, starim 5-6 let.
Jao.

Takim modelom bi morali pobrat izpite še veliko prej, kot pa pijančku, ki se zadovoljen počasi pelje iz gostilne domov.
Saj so taki Živčni najbolj nevarni vozniki. ki najbolj ogrožajo sebe in druge.

Žal policaji takše ljudi še vzpodbujajo in proizvajajo s kasiranjem nesmiselnih kazni, ki ne vplivajo na prometno varnost.
Ga ni bolj nevarnega voznika, kot je živčen ali jezen šofer.

Prehitevat grem kolono vozil, ne preveč hitro (beri 120 sem peljala), ker je bila tudi na prehitevalnem pasu gužva. Zadaj pa en pametnjakovič, men blenda, pa blenda. Pol mu dotači, da je pred mano kolona, pa da itak ne bi mogel hitrejš peljat, tudi če grem s pasa dol. Pusti celo zadnjo plat mojega avta in ima primerno razdaljo – mal preveč, ker se mu je nabasal vmes tovornjak. Pred mano je bilo že vse frej, jaz sem lepo pospešila, on je pa za tovornjakom obvisel. 🙂

Včeraj sem bila na semaforju vštric z voznikom, ki je v avtu dvigal utež.
Z eno roko je držal volan, z drugo je dvigoval utež :))
Ali je to počel tudi med samo vožnjo, pa ne vem, ker sva šla vsak v svojo smer.

Pa kaj je folk res zmešan :))))? Jaz bi se šla s kom, ki bi mi kaj žugal tako skregati ven, da bi bilo joj. Kreteni.

s hčerko, ki je bila na skiroju čakava na zeleno luč na semaforju, da bi prečkali cesto. zelena se prižge, primem skiro, da se tamala ne bi preveč zagnala…. z leve strani se nama kljub njegovi rdeči približuje avto, katerega šofer je starejši tip – več kot 60!, začnem zamajevati z glavo in mu z roko nakažem na semafor (njegovo rdečo!). takrat odpre šipo in začne tuliti name: “kwa je, kwa je, a nimaš dost prostora??????” mu rečem, da ima rdečo on pa pelje naprej (že cca 20 metrov, ko sva bili mi2 že zdavnaj čez cesto) in tako pič….ri (se mi je zdelo, da bo dobil živčni zlom), da so ga vsi gledali. čisto se je nagnil ven skozi okno in bil čisto rdeč v faco :-))))
ja, in na koncu sva izpadli krivi mi2 s tamalo in ne tisti star naspidiran, histeričen norec. upam, da se na cesti ne obnaša vedno tako in, da je bila za njegov izpad kriva luna 🙂

Tale zadnja me je spomnila na moje skorajšnje srečanje s smrtjo. Sem bila na semaforiziranem križišču Šmartinke in Kajuhove (LJ). In čakala na Kajuhovi na zeleno luč. Ko se je prižgala, sem ravno menjala radijsko postajo in sem speljala par sekund kasneje. Hvala bogu. Ko sem speljala, mi je pred nosom (vsaj kakih 100 na uro) iz Šmartinke švignil en avto (krepko čez rdečo luč). Sem zabremzala kot norec, sicer bi se zaletel direkt vame z desne strani in zagotovo ne bi preživela.

Pa še ena podobna izkušnja. Na križiču Kajuhove in Zaloške sem iz Kajuhove zavijala levo (se prižge zelena puščica). Stala sem za enim kombijem. Ko se je prižgala zelena puščica, je kombi normalno speljal, jaz pa seveda za njim. In v tistem trenutku iz druge strani Kajuhove prinori ena kretenka skozi rdečo in spet sem za las ušla hudemu trčenju, ko sem hudo zavrla.

Opisani dogodki so ljubljanski avtomobilistični šport. Kadar v križišču peljejo kolone skozi semafor, vsaj še trije peljejo skozi rdečo, obstanejo na sredi križišča in blokirajo pot tistim, ki se jim prižge zelena. Kadar ni kolon, je pa itak čisti adrenalin, da pritisneš na gas in pičiš tri sekunde po začetku rdeče skozi križišče s 100km na uro. Proti takim bi bile učinkovito zdravilo avtomatične kamere, prvi prekršek 100€, drugi 500€, tretji 1000€, 18 pik in zaplemba vozila.

Oglašam se le zaradi zapisa NNN N, ki pravi, da bi ob kakem nestrpnežu gotovo stopila ven in znorela na voznika. Nikar! Pred leti je znanec (star okoli 50 let storil isto. Na poti proti Kamniku pod Krimom so ga izsilili, mu pred tem trobili, blendali… Ko so se ustavili na križišču, so ga trije mladeniči zasuli s psovkami. Sploh ni vedel zakaj. Mislil si je: Pusti jih, mladost – norost. Le pomahal jim je in si mislil svoje. Pomahal. Ni pokazal sredinca, ni pokazal, da so nori al kaj podobnega. Pomahal.

Na naslednjem zožanju so ga počakali, stopili do njega, ga zvlekli iz avtomobila in pretolkli s kiji. Poškodba hrbtenice, invalidska upokojitev. Mladeniči z Yugom so odpeljali neznano kam. Zapomnil si je registrsko označbo, a je bila tablica ukradena. Razlog za napad? Verjetno mahanje, ki je naduvano mularijo spravilo iz tira. Aja, pa po pravilih je vozil. Prepočasi za divjake. Nikoli jih niso izvohali. Zato: reagirajte, kot, da se ni nič zgodilo. Res. Če se le da.

No, še prigoda, ki datira na prejšnjo soboto v Portorožu. Dan krasen, kot nalašč za sprehod in sladoled, s prijatelji smo vsak s svojo sladko omamo posedli v lokalu Cacao na portoroški rivi. KAr naenkrat zaslišimo hrup, cviljenje gum, vpitje. Za našimi hrbti pa prava drama. Očitno je voznik kombija izsilil prednost vozniku os. vozila, na kar je ta očitno popizdil (najbrž hupal, ali kaj podobnega, takrat na zadevo še nismo bili pozorni). Voznik kombija je postavil kombi počez (čez glavno portoroško ulico), stekel do os. vozila, brcal v vrata, tolkel po šipi, skušal odtrgati stransko ogledalo in vpil “dođi van kad si frajer”. No, frajer je izstopil, stopil do prtljažnika in ven potegnil vitel za menjavo koles in voznika kombija pošteno namahal, da mu je komaj ušel v kabino. Ker naprej ni mogel (kombi je pač stal počez) je divje obrnil (z odprtimi zadnjimi vrati na karavanu), skorajda namensko povozil voznika kombija, ki ga je skušal ustaviti in vmes klical policijo. Vmes se je seveda nabrala že kilometrska kolona, mi pa smo se tudi pobrali. Ko smo prečkali cesto proti avditoriju, sta se, kot v risanki mimo pripeljala policaja, ki pa razburjenemu lastniku kombija, nista namenila prav nobene pozornosti.

lp, tinca

Malo drugačna norija. Tik pred prvomajskimi prazniki.Odpravljamo se na pot, mož pravi, da gre popoldne malo spat, ker je bil namen vozit ponoči. Poberem tamala dva in gremo v trgovino. Da bo ja imel mir, si da še čepke (prvič in zadnjič) v ušesa. On spat, mi ven.

Peljem, vzdušje veselo. Na enem križišču pa vidim ljudje mahajo,nič mi ni bilo jasno… ravno speljem, pa se kot noro zadimi iz motorja.Kaj zdej, si mislim….prejšnji dan je bil avto na servisu. Ustavim na avtobusnem postajališču, pa hitro otroke ven, še motorja nisem uspela ugasnit. Ja, seveda, panika. Da bo avto kar zgorel. Otroka pošljem na varno razdaljo, naslonim se na drevo, ker me noge od strahu niso držale. Narod se zbira, vsi pametujejo…

Takrat pa iza ovinka pripiči motorist,in samo vidim kako ga spodnese. Na mojem avtu je vrglo filter od olja ven in seveda vse po motorju , ostalo je pa na cesto steklo. Dokler smo zavarovali kraj nezgode, je bilo že prepozno..je šel z motorjem še v tri parkirane avtomobile. Kličemo gasilce, policijo , komunalo…edino moža nisem uspela priklicat… presneti čepki!!!! Totalni kažin, ki se je na srečo končal samo z opraskanim plehom. No, potem smo ugotovili, da je dejansko nekaj bilo narobe s filtrom, novim ja. Pokličem mehanika, pride, zamenja, za silo operemo motor, uredimo vse “formalnosti” in se lepo odpeljem.

Sreča v nesreči je bila, da se je to zgodilo v mestu. Par ur kasneje smo dejansko odpotovali in niti pomisliti ne smem, kako bi stvar zgledala, če bi se zgodilo kje na AC…

Nekaj me zanima – motorist je opraskal svoj motor ter še tri avtomobile, zaradi tvojega avta.
Kdo je dal kupon? Motorist, ti ali bo popravilo kril servis, kjer si imela avto prejšnji dan?

To je posledica ukinitve utripajoče zelene luči na semaforju.
si takrat hvalila nov ukrep policije?

Motorist. Pa še fajn bo kaznovan, ker je vozil z neprilagojeno hitrostjo in povzročil nesrečo.
Tm okol 1000€ bo gotovo, če ste klicali policijo.

Barca,

seveda sem klicala tudi policijo. Motorist je hotel kar takoj kupon, policija je na mestu dogodka izjavila, da nisem kriva. Vendar se je pozneje izkazalo, da sem vendarle kriva, pa četudi nisem naredila nič narobe. To pa zato, ker je olje steklo iz mojega avtomobila. Motoristu nisem mogla dokazati prehitre vožnje in je šel lepo skozi.

Iz mojega kaska so mu poravnali okrog 125€ , največjo škodo je imel frajer z novo podrsano usnjeno opremo :), mehanik je prevzel odgovornost za filter in se z dobaviteljem dajal okrog tega, mene praktično ni koštalo nič.

Sem se pa vseeno dajala z zavarovalnico, pa do policijsekga zapisnika nisem mogla dolgo (ni se zgodilo letos).

To je posledica ukinitve utripajoče zelene luči na semaforju.
si takrat hvalila nov ukrep policije?[/quote]

pajade
preden se tebi prižge zelena, je na kontra pasu že nekaj časa rdeča. to ponavadi pomeni, da je tip, ko je zagledal rumeno od daleč, pospešil, namesto, da bi avto ustavil. če voziš po predpisih, si se sposoben ustavit, če zagledaš rumeno, če pa to ni več možno, to pomeni, da si že tako blizu križišča, da ga prevoziš, še preden se prižge rdeča.

tud pri utripajoči zeleni ni nihče upočasnjeval vožnje, večinoma so pospeševali, da bi ja prišli skozi križišče.

pajade
preden se tebi prižge zelena, je na kontra pasu že nekaj časa rdeča. to ponavadi pomeni, da je tip, ko je zagledal rumeno od daleč, pospešil, namesto, da bi avto ustavil. če voziš po predpisih, si se sposoben ustavit, če zagledaš rumeno, če pa to ni več možno, to pomeni, da si že tako blizu križišča, da ga prevoziš, še preden se prižge rdeča.

tud pri utripajoči zeleni ni nihče upočasnjeval vožnje, večinoma so pospeševali, da bi ja prišli skozi križišče.[/quote]

Čisto prav si napisala. prej je kdo pospešil (daleč od tega da vsi) pri utripajoči zeleni, in prišel skoz križišče še pri rumeni, sedaj pa ti isti pospešijo pri rumeni, in zapeljejo v rdečo, tako kot ta model od katke.

In ti še vedno trdiš, da to drugo brez utripajoče zelene bolj varno? Trapa..
haha tebi bo na nagrobniku pisalo da si imela prednost.

Dejstvo je, da se je vožnja v rumeno/rdečo od ukinitve dalje vsaj podeseterila, kar povzroča vrsto nevarnih situacij. prej smo vožnjo v rdečo videli le izjemoma, sedaj pogosto.
Sicer pa več nesreč ugodno vpliva na proračun, zato je država tud uvedla tak ukrep.

New Report

Close