Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Najbolj (ne)prijetni narodi v Evropi

Najbolj (ne)prijetni narodi v Evropi

Tisti, ki se kaj potikate po Evropi, kateri narodi so vam najbolj prijetni, prijazni in kateri najmanj?

Meni so recimo Avstrijci prijazni, ok narod. Tudi Norvežani so mi ok, se ne vsiljujejo, če rabiš pomoč so pa prijazni.
Grki si mi pa najmanj prijetni, veliko smeti okrog in okrog, precej leni (recimo, ko hočeš plačat in najeti sobo, se jim komaj da pokasirati denar), eni pa vsiljivi (te kar vlečejo v svojo gostilno).
Vsekakor pa seveda tudi med Grki najdeš fajn ljudi.
Kam pa mislite, da sodimo Slovenci? Tako z vidika kako nas drugi vidijo.

Men so recimo Švicarji čudni, Francozi pa neprijazni (predvsem Parižani), všeč so mi Nizozemci Norvežani in Islandci. Najdeš pa vse sorte povsod , itak.

Delam v turizmu in poznam dokaj dobro zadeve. Najbolj prijazni (Nemci, Avstrijci, Nizozemci, Belgijci, Italijani, Portugalci), malo manj prijazni in občasno muhasti (Španci, Angleži, Švedi, Norvežani, Islandci), srednje prijazni (slovanski narodi, najmanj od teh so prijazni, Hrvati pa Slovenci, Grki)
Najbolj porazni so pa ti narodi, ki mejijo že na afriko in azijo (Turki, Izraelci zraven pa še Rusi, Ukrajinci,..)

Tako je nekako v povprečju, seveda so pa povsod izjeme.

Sem pa opazila, da že v Avstriji je narod na cestah veliko bolj kulturen kot pri nas (ni vožnje tik za ritjo, prehitevanj v škarje, izsiljevanj), podobno v VB, Skandinaviji.
Greš pa na jug ali Italije ali Balkanskega polotoka: kaos na cestah. Mi pa smo nekje vmes, žal bližje balkanski vožnji.
Angleži so pa prav neverjetno olikani, že kar malce preveč. Na cestah je to super. Tako v pogovoru pa je že skoraj preveč formalno. Ampak vseeno pa so prijazni.
Seveda je pa res, da se v vsakem narodu najdejo tako psihiči, motenci kot izjemno prijetni ljudje.

Po mojem imaš kar prav.
Jaz moram reči, da sem včasih mislila, da smo Slovenci oh in sploh prijazni pa super pa žal nismo. Sploh na cestah ne. K sreči pa nismo vsiljivi (mislim to, da te kar za rokav cukajo, ker te hočejo zvleči v gostilno ali pa kaj prodati ali pa fehtati kar direkt denar).

Mi je pa zanimivo recimo kaka Črna Gora, Makedonija – na eni strani imaš zelo vsiljive ljudi pa take, ki samo gledajo kako te bodo okrog prinesli. Ko greš pa ven iz turističnih krajev, bolj na podeželje, kjer so turisti bolj redkost pa so super prijazni, prijetni ljudje.

Slovenci smo daleč od prijaznih, pa tudi drugi slovani niso nek višek prijaznosti.

Najbolj prijazni kakšni Nizozemci, Nemci. Med te štejem res tiste prave Nizozemce in Nemce, ne nekih turkov in ostalih prišlekov.

Najbolj prijazni so Romuni. Mimogrede te na…..

slovenceljni na zadnjem mestu.

[/quote]

Pa ti? A nisi slovenka? Torej si samomorilska in zavistna. Če pa nisi slovenka, imaš vse možnosti da spakiraš in odideš od koder si prišla. Ne vem zakaj sploh rineš nekam med zavistne samomorilce. Najbrš lepše poskrbijo zate kot v tvoji domovini.

Pa ti? A nisi slovenka? Torej si samomorilska in zavistna. Če pa nisi slovenka, imaš vse možnosti da spakiraš in odideš od koder si prišla. Ne vem zakaj sploh rineš nekam med zavistne samomorilce. Najbrš lepše poskrbijo zate kot v tvoji domovini.
[/quote]

[/quote]

In ti se vmešavaš, ker bi se tudi ti rad/a malo grizel/la?

Od kod tako slabo mnenje o Grkih? Sama sem obiskala ze vse od Thessalonikov do Aten in najljepsih grskih otokov in prav vedno znova me ocarajo. Sicer zeloo glasni a delovni, energicni, zelo prijazni do turistov.

južni narodi so tradicionalni, gostoljubni.

Najbolj normalni so Italijani, Nizozemci, Nemci, Čehi. Angleži so že skoraj nesramni z vljudnostjo.

Najhujši so Izraelci. Šiptarji in Švicarji ne zaostajajo dosti. Tudi Poljaki so težki.

Slovenci? Raje ne vprašat. Primitivni in nasilni Štajerci, bebavi Primorci, prepiti in neresni Dolenjci, tisti tam okol Krškega so pravo govno, arogantni Ljubljančani, čudaški Prekmurci…

Hm, povsod je bilo polno smeti (recimo Solun ali pa kar Akropola v Atenah ali pa Kreta). Neprijazni na recepcijah, ko sem rezervirala in hotela plačat. Pa recimo pse imajo na kratkih verigah prikljenje sredi ničesar, daleč okrog nobenih naselij, nikogar, psi pa tam sredi vročine prikljenjeni ob cesti. Marsikje crkovina za cesto, ker tega ne čistijo kot je videt. Dostikrat umazani kampi, sobe. Divjanje na cestah, izsiljevanje.
Je pa pokrajina izjemno lepa. To pa vsekakor. Pišem pa za Kreto in Solun z okolico in Atene z okolico. Na Krfu pa je bilo ok.

Italijani zame, sploh od Bologne dol, če si njihov tip, vesel in zgovoren, se takoj vse zmeniš. Vedno so bili do mene gostoljubni in večkrat smo ga tudi čagali pozno v noč skupaj. Podobno Portugalci, nekateri Španci,…

Ko grem v Skandinavijo me samo debelo gledajo, hladni, praktično nemogoče se je vključit v pogovor. Ostala evropa je tudi bolj hladna, Francozi niso toliko gostoljubni, Grki težki,…

Iz osebnih izkušenj najbolj prijetni: Nemci, Danci, Albanci. Najmanj: Hrvati, Francozi, Grki.

Slovenci.
Sem v tujini in od nikogar drugega še nisem dobila polen pod noge, kot od Slovencev.Zavistni, zahrbtni…..v vseh letih ,kar sem tu, sem morda srečala dva prijazna, kultivirana.
Medtem, ko so ljudje, ki so tu državljani, nekaj čisto drugega. Lahko rečem, da sem v teh ( jih je precej) letih srečala le kaka dva neprijazna.

slovenci, slivenci, a sem omenil slovence? aja pa poljaki…

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

1. ☺

Zelo ratlično .V Švici sem npr. doživela obe skrajnosti. Sicer so prijazni Nemci, tudi Avstrijci, dobršen del Italijanv, Grki. Hrvati so prijazni le do nekaterih, Rusi v glavnem neprijazni, Švedi, Finci o.k…..Turki prijazni…

jaz imam najraje italjane … se mi pa zdi tale filmček, kako nekdo vidi slovenijo in slovence res epski 🙂 ko bi sami o sebi imeli pol toliko dobro mnenje …

https://www.youtube.com/watch?v=iD0o5x_t6ro

__________________________________________________ °°° Stay Hungry, Stay Foolish °°° [url]https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs [/url] ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Se strinjam. Nikar si ne laskajmo. Slovenci (brez mene) so navadni gavnarji, v očeh drugih, zlasti severnjakov, so smrdljivi, tumpasti kmetavzarji. Zakaj pa mislite, da imamo v Bruslju tak položaj in ugled – ko še danes niti ne vedo, a smo Sovjetska zveza ali Češkoslovaška (al kaj že za ene jebene rovte). Gre v Bruselj Židan – kmetavz totalen. Ok, rečemo, pošljimo uglednega pravnika, in gre Miro Cerar, pa ga takoj angažirajo za nalivanje sokov in čiščenje pepelnikov. To so Slovenci.

Najbolj neprijetni so definitivno:
-Španci / Portugalci
-Francozi
-Italijani
-Turki
-Grki
-Albanci
-Srbi

Mejno zoprni:
-Švicarji (zahojeni kmetavzarji)
-Hrvati (nacionalizem…)

Navtralni / Hladni