Naj varam v mrtvem zakonu?
V bistvu je situacija taka: imam družino, z možem sva po 15-ih letih zakona bolj dobra prijatelja, kot mož in žena. Seks – mogoče 1-2x/mesec, kaj več ne, pa še to nič posebnega. Razumeva se enkrat bolj, drugič manj… V bistvu nama tak odnos ustreza.
Zdaj pa – kot strela z jasnega – je zadelo MENE. Na službeni poti sem spoznala človeka, mlajšega od mene in po končani poti ostala z njim v stikih preko maila. Ti so prerasli iz službenih v bolj osebne in zdaj iz dneva v dan komaj čakam na njegove maile in prijazne besede. V njih sva oba razkrila, da se medsebojno privlačiva, oba imava družine. Zavedava pa se, da dokler se ne srečava na “nevtralnem teritoriju” v dvoje, ne bova ne on in ne jaz, mirna. Bojim se, kako bo, saj se spolno močno privlačiva in je hkrati 1. moški po mojem možu, ki je vzbudil pri meni tako stanje. Ne vem, če se bom lahko zadržala ( v bistvu niti ne vem, če se hočem).
Peter Pan381, 05.08.2024 ob 21:29
Kakšen odgovor pričakuješ na javnem forumu? Misliš, da ti bo kdo dal garancijo, da bo “vse ok”
Lahko varaš, lahko ne, lahko gresta z možem na terapijo, lahko še ločita, lahko še dogovorita za odprto zvezo, swinger vclub….
Na koncu se boš ti mogla odločiti in ti boš nosila dobre in slabe posledice …
Točno tako…
Anonimno 2789, 05.08.2024 ob 21:22
V bistvu je situacija taka: imam družino, z možem sva po 15-ih letih zakona bolj dobra prijatelja, kot mož in žena. Seks – mogoče 1-2x/mesec, kaj več ne, pa še to nič posebnega. Razumeva se enkrat bolj, drugič manj… V bistvu nama tak odnos ustreza.
Zdaj pa – kot strela z jasnega – je zadelo MENE. Na službeni poti sem spoznala človeka, mlajšega od mene in po končani poti ostala z njim v stikih preko maila. Ti so prerasli iz službenih v bolj osebne in zdaj iz dneva v dan komaj čakam na njegove maile in prijazne besede. V njih sva oba razkrila, da se medsebojno privlačiva, oba imava družine. Zavedava pa se, da dokler se ne srečava na “nevtralnem teritoriju” v dvoje, ne bova ne on in ne jaz, mirna. Bojim se, kako bo, saj se spolno močno privlačiva in je hkrati 1. moški po mojem možu, ki je vzbudil pri meni tako stanje. Ne vem, če se bom lahko zadržala ( v bistvu niti ne vem, če se hočem).
Jaz se ne bi odločila. Tu gre za strast, ti do tega človeka čutiš strast, fizično privlačnost. To raje kompenziraj doma, ko bo tvoj mož začutil da si bolj vroča, bo tudi on postal bolj zagret. Raje iskro oživi doma. Varanje ima težke posledice , lahko se zaljubiš, lahko mož izve in želi ločitev, tebi pa bo žal, ker ti vseeno to stanje ustreza. Moj iskren nasvet,vklopi razum. Varanje zelo zakomplicira življenje, si na to čustveno turbulenco pripravljena?
Zdolgocasena si, v rutini, ne ves, kaj bi sama s sabo, zato te je tudi premaknil en moski, ki je verjetno tudi zdolgocasen in ne ve, kaj bi sam s sabo.
Ce bi res slo za nekaj globokega, ne bi razmisljala o varanju, ampak o locitvi in o locitvi bi razmisljala ze prej, preden si ga spoznala, ce ti tvoj zakon ne bi odgovarjal.
Ce imas otroke, blokiraj mail tega modela, zapri komp in se posveti mozu in druzini, poisci poti, da naredis zivljenje spet zivo. Ce nimas otrok, se pa odloci, katero pot gres, se locis ali zbudis odnose z mozem.
Ce varas, varas sebe. Ti si v vajinem odnosu navelicana sebe in ne moza. Moz je samo sprozilec dolgocastnosti, ki pa je v tebi in ne v njem.
Skusnjava je sladka samo dokler traja, v trenutku, ko se konca nastopi obzalovanje, povratka pa ni. Vedno bos to nosila v sebi in te bo razziralo, na koncu bos zbolela, ce ne bos povedala. Ali je vredno?
Ce nisi srecna, se loci, resi tezave v sebi, nato pa si najdi partnerja.
dolgcas ti je, 06.08.2024 ob 06:14
Zdolgocasena si, v rutini, ne ves, kaj bi sama s sabo, zato te je tudi premaknil en moski, ki je verjetno tudi zdolgocasen in ne ve, kaj bi sam s sabo.
Ce bi res slo za nekaj globokega, ne bi razmisljala o varanju, ampak o locitvi in o locitvi bi razmisljala ze prej, preden si ga spoznala, ce ti tvoj zakon ne bi odgovarjal.
Ce imas otroke, blokiraj mail tega modela, zapri komp in se posveti mozu in druzini, poisci poti, da naredis zivljenje spet zivo. Ce nimas otrok, se pa odloci, katero pot gres, se locis ali zbudis odnose z mozem.
Tako je, to je dolgčas in v želji po popestritvi sta se s tem porocenim srečala. Ampak najprej razpucaj pri sebi, tu gre le za strast. Je ta moški vreden varanja? Kaj če se razve? Kaj če se zaljubiš? Kaj če bo slab v postelji, ti pa misliš da boš dobila Casanova, ali je vredno? Tisto kar imamo doma na dosegu roke, nas ne zanima .tisto kar je nedosegljivo, je vroče in mamljivo. Marsikdo od nas je bil kdaj v podobni situaciji ampak smo znali odnos in strast prebuditi doma . Kot ti je ena gor svetovala ,to strast raje izživi doma.tudi tvoj mož občuti isto rutino. Če pa ni možno in je zakon mrtev, se pa loči.
Take zgodbe se lahko zelo hitro zelo slabo končajo, predvsem zate. Bodi pametna, obdrži zakon in družino. Tale sodelavec išče samo priložnostni seks, načevljal te bo takoj za tem, tebi bo pa ostalo obžalovanje. Kar čutiš ali ne, je irelevantno, ker te bo minilo v trenutku, ko se to zgodi, ko te razočara in ugotoviš, da te je samo izkoristil. Čim dlje od takih. Če bi mu bila res tako pomembna in ena in edina, taka ki jo je celo življenje čakal in brez katere ne more več, bi se ločil in pričakoval enako od tebe, potem pa lepo zaprosil. Vse ostalo je larifari, nevredno tvojega razmišljanja. Družina je vse kar realno imaš in mož, tak kot je, očitno vama ni hudega saj živita tako kot večina povprečnih parov, ki so dolgo skupaj, ti bo stal ob strani tudi v težkih časih, tej jebci pa potegnejo črto že če te kaj malo zaboli ali se poškoduješ, ker ne moreš več služiti njegovem k…. A tako poniževanje rabiš? Da si nekomu vreča za praznjenje jajc? Kje ti je dostojanstvo, punči? Na koncu je to edino, kar zares imamo v življenju. Ne dovoli, da ti ga kar en nepomemben mimoidoči vzame, pa se kesaš do konca življenja.
Takih preizkušenj imaš lahko več v življenju, nič narobe s tem, da se ti še kdo dopade, a verjemi, če zadevi ne daš preveč pozornosti, hitro mine. Ti boš pa ohranila svojo integriteto, ponos, z dvignjeno glavo hodila po svetu, predvsem pa imela čisto vest, kar je danes luksuz, ki si ga mnogi ne morejo provoščiti. Pa še nekaj, otrokoma boš vedno lahko pogledala v oči, kar mnoge mame, ki so klonile pred takimi fuckboy-i ne morejo. Poznam veliko primerov, ko so zaradi ljubimcev izgubile glavo in uničile življenje ne le sebi, ampak tudi lastnim otrokom. Zelo kruto je opazovati to. Pa se je vse začelo z metuljčki in sanjami, ki so se žal spremenile v nočno moro za vse, razen za fuckboya, ki si je z drugo naštepal familijo in ga prav briga, da je kot tornado prišel in uničil drugim normalno življenje. Zato samo proč od takega. Če lahko vara svojo ženo s tabo, bo tebe še lažje varal z naslednjo. Taki se NIKOLI ne spremenijo in ni prav noben zadetek na loteriji, da si ne boš kaj umislila. Spusti ga na realna tla, pa z distanco poglej na situacijo in boš videla, da te ni vreden. Da je tvoj mož Gospod napram njemu in imaš veliko srečo, da si takega omožila. Mnoge so tepene na dnevni bazi, psihično zlorabljene s strani narcisov, bijejo bitke z alkoholiki, odvisniki takimi in drugačnimi. Če imaš čas in mir razmišljati o metuljčkih, ti gre predobro! Bodi hvaležna za to in se raje posveti možu, pejta kam sama, naj te pelje na zmenek po metuljčke.
takole bo, 06.08.2024 ob 08:07
in ko se bo ločila, boste isti nicki tule vpili, da je zaradi boljšega seksa razdrla družino.
Točno to. Pa se zgražali in smejali kako je sedaj nihče več ne bo vzel, ker je roba z napako. Njen “nafuk” ne bo itak nihče financiral in bo ostala sama z mački.
Večkrat prebrano dobesedno. Bodi pametna. Obdrži družino.
No, 06.08.2024 ob 08:09
Točno to. Pa se zgražali in smejali kako je sedaj nihče več ne bo vzel, ker je roba z napako. Njen “nafuk” ne bo itak nihče financiral in bo ostala sama z mački.
Večkrat prebrano dobesedno. Bodi pametna. Obdrži družino.
Bodi pametna in se “PAMETNO” pofukaj.
Če se izve ali ne je tako, a si kurba če daš ali ne…itak nepomembno kaj drugi menijo.
Jaz moža varam vsakih 5 let z novim! Družine ne bom razdirala, zato, ker možu ni do fuka.
Pač teramo tak life dalje.
Zgražanje bi spodbujali tisti, ki so v podobni situaciji izviseli. Z njo ne bi imelo opraviti nič, ampak zgolj s tem, da so ti ljudje končno dobili neki približek priložnosti, ko se lahko maščujejo za zavrnitve, pa čeprav tretji osebi, ki z njihovimi travmami nima nič. Tako se je tudi zgražanje ne bi moglo prijeti, če pa se koga od njej pomembnih bi, potem ni vreden, da bi bil v njeni bližini.
Sicer pa imajo te zgodbice vedno isto lepotno napako – v odnosu je vse o.k., samo življenje je preveč idilično, pa se zaradi preobilice časa v glavo prikradejo nedovoljene misli. Kot zdravilo je treba bolnika maksimalno animirat, da bo živel za tiste ob sebi, pa če mu je to prav ali ne, in se ne bo več predajal duševni nekrofiliji. Predpostavka je vedno ista – saj bo minilo.
Ampak kar kdaj prej mine življenje kot čutenje, pa bi se mogoče namesto s pravljičnimi interpretacijami življenja lahko malo pozabavali tudi s tezo, kako v zakonu srečno bivati z okostnjakom v omari.
@Anonimno 2789
Tole okoli 40-tega leta ženske, doma rutina, manjko seksa… in potem se najde mlajši “soulmate”…
Tole je tipično za ženske v teh letih in predatorje, ki vedo kako bodo najlažje prišli do seksa. 😉
In zato je okostnjak v omari.
A propos zgornji omembi preobilice časa – kot kaže, za tem sindromom danes bolehajo malodane vsi, ker bi vsi razmišljali o sosedovem življenju in ga vsi razlagali, seveda skladno s svojo sposobnostjo dojemanja realnosti in življenjskih sosledij. Če bi živeli svoje življenje, za tovrstna razglabljanja ne bi imeli niti interesa niti časa.
Ampak floskula o brezdelnežih, ki se imajo čas predajati duhovom, zato jih je potrebno politi z mrzlo vodo, da se streznijo, ali pa jih gnati do onemoglosti, da bodo živeli realno življenje s tistim, ki hoče njihovo nedeljeno pozornost, se očitno nanaša zgolj na določen segment življenja.
Konsistentnost ni ravno vrlina današnjih družbenih gurujev.
Pozdravljena,
Najprej bi vas rad obvestil, da se je vaša prevara že zgodila. Gre za čustveno prevaro. Ste pa zelo blizu tega, da se zgodi tudi skok med rjuhe. Dobro vprašanje bi bilo tudi kaj počne “vaš” “mož” na strani…
Res je, ste v mrtvem zakonu ampak sta se skupaj z možem odločila, da bosta tak zakon imela. Sedaj imata na izbiro, da nekaj spremenita. Če bosta to želela bosta morala biti iskrena drug do drugega, poiskati strokovno pomoč in zgraditi nek povsem nov odnos med seboj.
Kakorkoli, ne splača se varati. Verjetno se boste tako zapletli v zgolj novo mrtvo zvezo.
Izkoristi priložnost, a si nora da spustiš tako ljubezen! Zagrabi in ne popusti, z možem itak nimata več ničesar, kar bi lahko obžalovala. Naskoči ga in boš videla kako dalje, se bosta že kako dogovorila. Uradna ločitev je le še zaključna faza, vidva nista že dolgo več poročena. Ne zmeni se za komentarje, naredi tako kot ti veleva srce, da ne boš obžalovala ko ti uide z drugo, ki ne okleva.
Forum je zaprt za komentiranje.