naj slovenske pisateljice
Joj, hudo! Ampak res! Če kdo želi brati 200 ali 300 strani samih premih govorov, potem naj kar bere Mašo Modic! No, mogoče prvi in drugi roman je še kar nekako šlo, ampak še tisto tako pocukrano, da je groza, naprej pa totalna katastrofa, še celo za najbolj trivialno književnost! Če že glasujemo, ji dam absolutno prvo mesto, pa še naslednjih deset!
Enka, ne vem če je Janov krik njena edina dobra knjiga. Menim, da je to stvar okusa, starosti in zahtevnosti bralca.
Sama sem se letošnje poletje odločila, po prigovarjanju prijateljice, da preberem knjige, ki jih je moč dobiti v knjižnjici kamor zahajam.
Knjige so “tekoče-lepo” napisane, vsebina je pa lahko tudi poučna. Svetujem, da posežete po teh knjigah.
LP Špela
Špela, saj nisem rekla, da je edina dobra :-). Rekla sem, da je njena najmočnejša. Enkrat sem že razpredala o tem, kaj me (zelo) moti pri MFK – to pa je, da ne pozna dovolj natančno tem, o katerih piše, in se zato na posameznih mestih njenih knjig najdejo situacije, ki z resničnimi nimajo nobene zveze. Mene to pri branju njenih knjig, v katere se sicer precej vživim, strašno vrže iz tira in razjezi. In Janov krik je najmočnejša v tem smislu – ker v celoti temelji na resnični zgodbi, tovrstnih kiksov ne vsebuje :-).
Joj, ampak ne morem si kaj, da ne bi komentirala, da če bi pisatelji pisali izključno o temah, na katere se spoznajo ali samo po resničnih dogodkih, potem bi vsak napisal eno samo knjigo, svojo zgodbo, in potem nič več. Nekaj domišljije dejansko mora biti in morda se kakšna stvar lahko zgodi tudi tako, kot je napisala MFK, ali pa gre tu za kakšen konkreten primer? Dejansko mislim, da 100 ljudi reagira na 100 različnih načinov in noben ni pravilen ali napačen, vsak je pač svojstven in njemu edin.
Ej, samo moje mnenje, prav?
Ma, zdaj se ne spomnim več konkretnih primerov, ker je že dolgo, kar sem brala njene knjige. Popolnoma jasno mi je, da se ne more vsak na vse spoznati. In da lahko vseeno piše o tem. Ampak pri njej mi je pač to bilo moteče, morda zato, ker o problemih, ki jih obravnava (aids, droge, nasilje v družini ipd.) tudi sama vem veliko. In verjetno tudi zato, ker sem se, kot sem rekla, v njene knjige precej vživela, takšni “izpadi” pa so bili potem pravi hladni tuš. Tako nekako, kot če gledaš vestern, pa opaziš, da ima glavni igralec na nogah superge :-).