Naj se odloči za zdravljenje
Imam sina, študenta, ki preprosto ne funkcionira več po dogodku, ki ga je pretresel. Travmira že nekaj mesecev, skoraj nič ne je, prej družaben fant se umika v samoto. Prijateljica je svetovala obisk psihiatra, jaz pa oklevam, da bi mu to svetovala, saj se bojim, da bo potem imel težave pri iskanju zaposlitve. Kaj svetujete?
Čisto razumem. Sama sem se pred kakimi 15 leti zdravila zaradi depresije in sem brez antidepresivov že več kot 10 let. Kljub temu me na zdravniških pregledih še danes gledajo kot levega razbojnika. Da mi dajo mir, se redno hodim fočkat k psihiatrinji, da mi potem piše izvide, da sem v redu. Kljub temu me vsakič znova pošljejo še k psihologu, ki me potem 3 ure secira z nekimi odbitimi testi in si potem domišlja, da ve vse o meni.
Pa da se ne boste zdaj na tem forumu metali ven, kako zdravljenje pri psihiatru ne sproža celega kupa predsodkov: ko sem o tem pisala enkrat na forumu, ste mi odgovarjali, da je čisto prav, da me tako obravnavajo, ker hej, Adreas Lubitz je imel prav tako depresijo in je namerno strmoglavil letalo.
Za začetek priporočam obisk psihoterapevta. Če mora predelati neko travmo, je to tako ali tako boljša izbira kot psihiater, ki ne zna zdraviti drugače kot s tabletami.
Pa srečno!
Forum je zaprt za komentiranje.