Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice naj popotniška stran

naj popotniška stran

katera je po vaše naj slovenska popotniška stran ?

lp lord

Lord kako si kaj?

Po moje je Travel Over Net zelo vredu. Včasih so gostje na forumu malce otročji in bi se včasih lahko poslužili malce samocenzure, a potem bi bila ogrožena demokracija. Pričujoče strani so največ vredne v informativnih rubrikah (vreme. valute, države…). Bil sem tudi na tvoji strani. Imaš zanimive ideje. Predvsem so mi všeč tvoji predlogi za potepanje doma. Kar se pa tiče potovanja po svetu imaš včasih ideje, ki pa so samo tvoje (sto ljudi – sto ukusov). Nevem zakaj se bi ogibali obiskati glavna (velika) mesta? Ponavadi so tam najboljši muzeji! O deželi, ljudeh in kulturi tam veliko zveš. Ljudje potujemo različno: turistično z veliko denarja, popotniško z malo denarja, na štop, peš, s kolesom, z motorjem, avtom… Noben način pa ni več ali manj vreden. Dobro je pogledati preko plank ne glede na kakšen način!
Lord imej se skrajno v redu in veliko popotniških km ti želim!
Igor No mad (www.if-nomad.com)

zunaj dež, znova v knjižnici.preberem dnevne časopise v knjižnici, še prej povečam stanje na svojem tekočem veselju, novoletnega sejma se na široko ognem.potovanja……………. bodo v tujino ko bo več denarja, do nadaljnega pa slovenija.

nomadu se zahvaljujem za odgovor, bom doma v miru pogledal vašo stran in jo pustil v temp direktoriju vsaj nekaj tednom.dal jo bom še v favorites.

zakaj mi gredo na živce mesta.delam kot profesionalec v turizmu, sicer v zasebni firmi, in imam ton čustev turistov vrh glave.zato pač kreiram svoj prosti čas tako -da sem čim dlje od mas in otroškega joka.to pa je del turizma.in da turisti kar naprej postavljajo ena in ista vprašanja je jasno.zlasti kakšen urnik imate.tak da kadar je kšeft je odprto.očitno nekateri turisti še vedno ne dojemajo da je danes vse posel.in da imam dela dovolj.zakaj bi ure čakal v prazno.

moja prva večja potovanja v tujino bodo po evropi.z standardom povprečnega turista.in svobodo popotnika.se pravi samo rezervacije hotelov z tremi zvezdicami.mogoče bo moj prvi skok čez mejo v avstrijo v kakšne toplice.

kakorkoli že – vsem popotnikom naj leto 2003 – in če ne gre drugače so tudi potovanja po sloveniji lepo doživetje.samo ne ponavljajte vsakemu ki ga srečate na poti – da vam je lepo.domaćinom je življenje več ali manj ena in ista rutina.raje jih vprašajte kaj nestandardnega.domačini smo siti enih in istih klišejev.kar je turistu ali popotniku naj atrakcija – tega domačin še vidi ne.

je pa res da je tudi v domačem kraju – tudi če ni turistično poznan – veliko lepega.a najlepša so potovanja čez mejo.imajo pa samo eno slabo lastnost.stanejo.tudi če se gre na štop.

lp lord

Lord, dobro bi bilo razčistiti, kaj so “turisti” in kaj “popotniki”. Razlika ni v denarju, ta je pri tej definiciji popolnoma nepomemben. Saj končno te tudi najosnovnejša stvar, brez katere sploh ne bi preživel – hrana, kar nekaj stane. Tudi, če si celo življenje samo doma in nisi ne turist, ne popotnik. Saj tudi sam ugotavljaš, da je danes vse biznis. Bo treba kakšen drug kriterij poiskati.

Se strinjam s tabo, da so tudi potovanja po Sloveniji prav čudovita. Tako kot kamorkoli drugam po svetu. Samo odvisno je, kako in s kakšnim namenom greš, kaj te zanima, kakšen odnos imaš do okolice in domačinov…. In tukaj se skriva tudi definicija zgornjih dveh pojmov.

Mimogrede, kako pa ti svoj biznis furaš? Praviš, da celo v zasebni firmi. Ne maraš turistov pa si se vseeno lotil tega posla…. Slabo reklamo si delaš.

Tebi in vsem, ki se zabavajo z branjem teh debat, želim srečno 2003.

Vito

vitotu sem dolžan naslednji odgovor :

turiste nadvse ljubim, posebno tujce.najbolj priljubljeni so mi seveda britanci, takoj za njimi avstrici, nato pa slovenci.

ko pa nisem v službi, si želim biti čim dlje od turistov in nadležnega spraševanja.sem pa tudi privatno do njih prijazen.le da odgovarjam bolj na kratko ali pa nič.

sicer pa moja popotniška stran je :

users.volja.net/murphylaw z reportažo belopeških / screen saver / , slemena in podgore / italija /

še en screen saver julijcev je na users.volja.net/zastonj/zastonj

vito drži se pa še kakššno napiši
lp lord

http://www.triestemia.com

http://www.planid.org

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close