Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek naj ostanem al naj grem ??

naj ostanem al naj grem ??

Imam inženirja strojništva doma in je imel tako malo plačo le kot pripravnik. Ljubi bog, Repek, pri nas so za inženirje približno enkrat večje plače, kot jo imaš ti, za tujino pa so ti premalo ponudili. Tu preko meje, v Avstriji, imajo konstrukterji po 3000e. Še navaden delavec dobi v tujini več, kot tebi ponujajo. Ne morem verjeti, da si tako malo plačan, malo poišči pri nas in boš videl, da boš našel nekaj nad 1000e.

malo še išči v slo, če ne najdeš, pojdi na poskusno dobo.

pemina, imam izobrazbo za str. inž., vendar ne delam na tem področju, in tudi v tujini nebi delal (še) kot inž. str.

se mi zdi, da si le mal štorast. Strojnike vsi iščejo, ja kaj za vraga pa delaš, da ne v strojništvu?! A prevajaš al kaj? Mal se k seb vzam! Bod srečen, da nisi kak gimnazijski maturant al poslovni sekretar :-). tvoja izobrazba je perspektivna -postani tudi ti! Strojnik izven strojništva stagnira.

Iz izkušenj ti lahko povem, da je odsotnost staršev smrt za otroke.

Leta minijo in se ne vrnejo. Če ti je mar za otroke, si poišči delo bližje.

Ker učim v šoli, še kako vidim, kaj se dogaja z otroci odstotnih očetov. Ne rečem, da je to pravilo. So pa neuspešni v veliki večini otroci odstonega očeta.

Pozdravljen!
Mogoče ti bom jaz lahko pomagala saj sem v podobni situaciji. Moj oče že dolga leta dela v tujini približno tako kot bi ti delal pa ne poznam nikogar ki bi imel boljše odnos kot mi trije z našim očetom. Ko še ni bilo interneta smo se slišali 2 krat na dan sedaj se pa zahvaljujoč skypu vidimo in slišimo večkrat na dan. Moj najmlajši bratec je v petem razredu OŠ in on ve da ga vsak dan ko pride iz šole oče čaka na skypu da se pogovorita kako je minil dan potem pa mu še zvečer zaželi lahko noč. Ko pride domov smo tistih nekaj dni neprekinjeno skupaj in nadomestimo vse zamujene trenutke. Moram še poudarit da sta moja starša že 30 let poročena in ne poznam para ki bi bil bolj zaljubljen kot onadva. Sama sem že poročena in imam tri otroke ki so bolj navezani na mojega očeta ki ga vsak dan vidijo na računalniku kot na dedija ki živi par kilometrov stran. Polega tega pa je oče zaradi tega dela v tujini nam vsem omogočil varno prihodnost. Za vse kar je naredil za nas sem mu globoko hvaležna vem pa da je bilo njemu najhuje saj je bil sam v tujini.
Če imaš možnost biti v povezavi z njimi vsekakor pojdi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close