Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Naj jim povem, da Božiček ne obstaja?

Naj jim povem, da Božiček ne obstaja?

Pusti! Naj sami ugotovijo.

Sem odrasla in obožujem (pred)božični čas. In sama sebi lažem, da dobri možje obstajajo. V norosti in nehumanem tempu skozi celo leto, si v zadnjem mesecu leta želim pričarati čarobnost in čudeže, pa čeprav le navidezni. In zato podpiram da vsak otrok čim dlje verjame v Miklavža, Božička, Dedka Mraza,čudeže. Nič ni narobe z tem, saj bodo še prehitro v kruti realnosti vsakdana. Narobe pa je če otrokom prazniki predstavljajo zgolj darila in samo darila.

Ne nori! Take stvari morajo otroci sami ugotoviti sicer uničiš vso magijo. Očitno fant še ni dovolj zrel.

Pozdravljena, moje dva oba verjameta 9 in 11 bosta, a vame. Vesta, da sem božičkova pomočnica. Le kar je ne želita vedeti je kaj bosta dobila. In ti darili jaz zavijem. Vesta tudi to, da sem zobna vila. Oba sta čisto navdušena. Mi ne verjamemo v nič od fiktivne ga, skozi to se otrokom razloži bistvo. Moji se jezijo če kdo praznuje noč čarovnic…jim ne prikrivam dejstva o takih praznovanjih in kaj tiči poleg marketinga za tem. Večino daril temu primerno za božič izdelamo sami in uživamo v procesu obdarovanja ljubljenih, ki so z nami. Sin je vedel že prej in je tudi hčeri razložil v čemu je hec in se veselita skupnih izzivov….vse dobro…

December je svetlobna leta najbolj zoprn mesec v letu. Kič, brezglavo zapravljanje in gora hinavskega leporečja. Božiča pa tudi sicer ne praznujem, ker je to praznik svetovne pedofilske organizacije.

Drugače pa če imajo otroci veselje, zakaj jim ga pokvarit? Sej bodo sami odkrili.

Šlo je za praznovanje ob zimskem sončnem obratu, ko je noč najdaljša in dan najkrajši, po tem pa se začno dnevi daljšati in je spet vedno več svetlobe. Zato so ljudje praznovali in ni šlo za nikakršno zlo niti satanizem, šlo je za praznovanja ob naravnih ciklih, tako da ne bluzi.

Kar se tiče otrok pa, naj verjamejo, dokler pač bodo. Nič slabega ni v tem.

Pri nas smo postili otrokom da vrjamejo o dogodlakem gospodu

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close