Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Naj ga vzamemo s sabo na dopust?

Naj ga vzamemo s sabo na dopust?

Ne, seveda ne.

Po dveh mesecih nima kaj delat na družinskem dopustu. In prosim, ne še ti hčerki pritrjevat, da je to resna zveza, da ga ne bo slučajno na kakšne družinske piknike in babičin rojstni dan vlacila zraven. Pa potem čez tri mesece drugega in nato še nekajkrat tako.

Kakšna resna zveza… Onadva hodita, sta par. Resno zvezo bosta pa imela, ko/če bosta prvo položnico skupaj plačala.

Še enega člana ni problem, ga pač vzameš s seboj, zeta boš kasneje gledal cel življenje. Bolj  je problem s hčerko 19 letnico, ker ne čuti empatije do svojih staršev, ampak gleda samo na sebe. Za vsako stvar se je treba truditi, ne samo svoj piskrček pristavljat in nič dat, mama in ata vidva pa delajta in še potem ko naj bi šla na dopust, bosta morala še bolj garat.

Mi bi ga vzeli. Verjetno se boste naslednje leto organizirali drugače. Še kak tak dopust z mlajšo hčerko, vse ostale dopuste do konca življenja pa bosta z možem lahko preživela po svoje.

Zaradi hrane se jaz ne bi sekirala. Sploh  ker je to tako na hitro. Kuhaš, lar pač kuhaš. Pa dogovorila bi se s hčerko, da ona poskrbi za kak obrok!

jaz se tega ne bi šla niti pod razno

prvo kot prvo, dvomesečna veza pri 19 niti slučajno ni “resna” veza.

kot drugo, tvoja hči pričakuje, da bosta vidva delila spalnico z drugo sestro, kot da je triletni otrok?

kak dopust bo sploh to? da se bosta vidva z možem gužvala v spalnici s 15 letno pubertetnico?

no way hose, če bi bila jaz na tvojem mestu. hči naj se odloči, ali gre sama z vami na morje, ali pa ostane doma.

Da ima moja 19 letnica nekiga tipa, ku mu morajo starši ali še huje JAZ plačevat dopust? Če tip nima za burek, je poletje idealen čas, da gre nekaj zaslužit. Ne pa, da na taščine stroške okoli frjuksa. Mene kot tipa bi bilo sram.

In kaj bi bilo, če na morju ugotovite, da je fant povsem neprimerna hčerkina izbira? Nekaj, kar ne želite, da blizu vaše hčere hodi? Kakšen bo naslednji korak? Ga tam ven vržete ali domov odpeljete ali kaj si predstavljate, kako se rešujejo zapleti? Hči bo tulila in delala scene, vam pa, … Konec dopusta.. Dva meseca, halo??

Gre tudi za vzgojo hčerke, kajti ona ne bi smela niti pomisliti na kaj takega.

Ne razumem kako vam vlačijo hčerke tipe domov, ki jih poznajo šele 2 meseca…nimamo kurvnhausa doma.

Naredi kakor ti paše, saj vidiš, da vsak komentator v svojo stran vleče 😀

Prilagajali se mi tujim nikoli nismo, zakaj bi špilali neke kulise in se delali fine zraven tujih ljudi. Ta fant je za vas še precej tujec. Morda bo nekoč del vaše širše skupnosti.
Bodi ves čas iskren, naraven in imaš najmanj problemov. Bolje prva kot zadnja zamera.

Punca in fant naj gresta na počitnice sama. Nekaj primaknite hčeri, sicer si naj skupno uživanje tudi sama plačata.

Tudi slučajno naj fant ne gre z vami. Pa saj ni vaš družinski član ali prijatelj. Ni to neka resna zveza, hodita dva meseca, ne pa par let, no.

Valjda ne boste na dopust s seboj vsakič vlekli drucga mulca. No, razen če se otrokom bojite postaviti meje.

Pa tudi no – z možem potrebujeta svojo intimo in hčerka naj spi na kavču, ne pa pri starših.

No, kuharija – se kuha, kar se kuha. Če mu ne bo pasalo, ne bo jedel.

V gatah na sekret – komot grem (ker je že bilo izpostavljeno kot problem).

Mi je pa to nenavadno, da bi parček hotel iti z njenimi tastarimi na morje. Resno? A to tko je danes?

Ne, po dveh mesecih “resne” zveze ne pride v poštev.  Pa ne zaradi denarja (mogoče bi bil fant celo pripravljen plačati za dopust), ampak zaradi odnosov.  Tole ni nobena resna zveza.  To leto boš gledala njega, drugo leto drugega?

Sploh pa mi ni jasno, kaj sploh vlačite toliko stare otroke s seboj na morje?!

Ne bi ga vzela letos, drugo leto pa, če bosta še skupaj. Je prekmalu.

LeeLee: Po dveh mesecih nima kaj delat na družinskem dopustu. In prosim, ne še ti hčerki pritrjevat, da je to resna zveza, da ga ne bo slučajno na kakšne družinske piknike in babičin rojstni dan vlacila zraven. 

mah, to res ni resna zveza, ampak na družinskih piknikih in babičinem rojstnem dnevu pa menda ja komot gre zraven…. par ur pa menda ja prenesete skupaj…

NE ,NEBI ga vzela.

Na srečo se s tem ne rabimo ukvarjat. Ko greva na dopust, je naša 17 letnica doma, kjer poskrbi za 30 krav molznic in 85 letno babico. Vsi naenkrat ne moremo od doma. Na dopust hodi sama s prijateljicami. Fantov zaenkrat še nimajo resnih.

Poznam primere, kjer takole vsako leto starši vlačijo na morje drugega fanta od hčerke ali njegovi drugo punco od sina. Nekje od 16. leta naprej. To je menda njim normalno.

Dva meseca nazaj ga je spoznala in zdaj je kar v resni zvezi? Z nekom, ki ga pozna dva meseca? Da je hčerka takega mnenja, še razumem. Pač mlada, zaljubljena in naivna. Ampak da si ti tako prismuknjena……

Ne, absolutno smrkavec ne bi šel z nami na morje, če bi bila na tvojem mestu. Pa naj gresta sama posebej nekam. Jaz tujca (ker to tudi je, tujec, pa čeprav poriva tvojo hčerko) ne bi na dopustu gledala v istem apartmaju, še manj pa mu pedenala.

Pri nas na morju otroci poskrbijo za zajtrke, mož pa za koveč (ponavadi v gostilni). Jaz samo kuham kavo in pripravljam hugote ali gin tonice in skrbim za mrzel pir hahaha.

Hči, sedaj jih ima 24, ni nikoli peljala fanta z nami na morje. Tistega, s kazerim sta se zaljubila, sta nas na morju kdaj skupaj obiskala.

Druga, ki imq sedaj 21 let, nima fanta in ga še ni imela.

Sin, ki ima 19 let, pa je izrazil željo, da bi šla njegova punca(17let) z nami na morje.

Če se bodo starši strinjali, jo bomo vzeli.

Smo pa verjetno čudni.

Ko so bili otroci majhni, smo imeli metcedesa vito, da smo hodili na dopuste z vso prtljago.

Smo za leto dni zamenjali za navaden družinski avto. Pa se je izkazalo, da nam 7 sedežev zelo prav pride. Od otrok vedno koga vozimo zraven. Prijateljice, kak prijatelj, zdaj očitno sinova hči.

Še leto, dve, pa ne bo nihče več hodil z nama. Zdaj pa nam je čisto ok tako.

Se mi zdi, da po 2 mesecih res še ni tako resna zveza, da bi sel z vami na dopust. Naj gresta sama,če bosta poleti še skupaj.

Nasa je zacela hodit s fantom pri 15-ih, ko sta bila skupaj 1 leto, sta sla z nami na dopust, ker je bila stara šele 16, on pa 18. Naslednje leto, pri 17 in 19, sta šla že sama. Zdaj sta 20 in 22 in na dopuste ne hodimo skupaj, ceprav vsi veliko potujemo in se sicer cist ok razumemo.

Najina hči je bila z nama nazadnje na dopustu, ko je imela 21 let in resnega fanta, ki je sedaj že mož :). Niti ni rekla, a smo vedno hodili na dopust družinsko, zagotovo pa ga ne bi vzeli s seboj. Ok, ne rečem, če bi bili odsotni 1 mesec, naj se vidita vmes, verjetno bi v tem primeru pač hči šla sama domov. Pa nimam nobenih težav, je od 17 leta dalje hodila s prijateljicami na potovanja. Seveda je  šla potem še s fantom skupaj … Kar se pa tiče spoznavanja, pa se meni ni nikamor mudilo, vem da je imela sama razčiščeno, tudi če bi se meni zdel neprimeren, bi bila tiho 🙂 .

Odgovor na objavo uporabnika
Čebela_adela, 23.05.2024 ob 12:31

LeeLee: Po dveh mesecih nima kaj delat na družinskem dopustu. In prosim, ne še ti hčerki pritrjevat, da je to resna zveza, da ga ne bo slučajno na kakšne družinske piknike in babičin rojstni dan vlacila zraven. 

mah, to res ni resna zveza, ampak na družinskih piknikih in babičinem rojstnem dnevu pa menda ja komot gre zraven…. par ur pa menda ja prenesete skupaj…

Saj ni fora v tem, ampak najbrž ni treba vsakega naslednjega loverja (pardon, resnega partnerja) babici pred nos vozit.

To smo že brali:

Groza hči mi vsak dan utruja, če lahko vzamemo na morje še njenega fanta… – Starševski Čvek – Starševski čvek (over.net)

Midva želiva dopust, če gremo na dopust. In ja, to pomeni, da moj dopust ne želim prilagajati novemu fantu od hčerke/sina, Na dopust grem, da se spočijem, ob mojih ljudjeh, mojih navadah, mojih običajih, z mojim tempom, kar pa ob novem osebku ne bi mogla. Sem pač taka, da rabim svoj čas, da sem “domača” z novimi ljudmi.

Jaz bi punci to povedala. Da si želim, da gresta onadva raje sama skupaj na dopust, da lahko tudi pomagaš sofinancirat. Jaz pa si želim družinski dopust, ki vključuje trenutne družinske člane, kar 2-mesečni fant pač ni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close