Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Nahrbtnik za kamero in fotko

Nahrbtnik za kamero in fotko

Lepo prosim za pomoč.

Kje kupiti nahrbtnik za kamero in fotko in stativ in še bi rabila kakšen žep za druge stvari.

Na našem koncu ni take trgovine in ne vem, ali je mogoče kakšna na internetu ali pa mogoče kakšna določena, kje drugje.

Fantje in dekleta, prosim za predloge.

Hvala.

Na internetu sicer je nekaj možnosti, vendar se jaz bolje počutim, če v trgovini torbo “pomerim” z vsem priborom.

Jaz sem kar dolgo iskala primerno torbo oz nahbtnik in na koncu sem se odločila za nakup v preverjeni ameriški online trgovini. Cene so pri nas katastrofalno visoke, če hočeš imeti nekaj kvalitetnega.
Zelo zelo zadovoljna! Torba je res zakon in glede na delo, ki ga opravljam (sem stalno na terenu, ob vsakem vremenu), lahko rečem, da je zelo trpežna. Predalčkov je veliko in so konkretno zašiti, možen je dokup stranskih torb in dodatne opreme, ima še predal za laptop…

Ta je moja, drugače imajo veliko izbiro:
http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=productlist&A=details&Q=&sku=321657&is=REG&addedTroughType=categoryNavigation

Če kdo dvomi v to trgovino, naj povem, da imam za sabo več nakupov v vrednosti nad 100.000 sit ter nebolečo reklamacijo. Ne želim zganjat nekakšne reklame, nimam nič od tega, bolj se jezim na oderuške cene, ki so pri nas za vso foto opremo… Recimo točno ta model stane pri nas še enkrat več. Mislim, da to vse pove…

Pa potem, ko ti “nasi” udarijo na amerisko ceno (ki je brez davka) in postnino davek in se carino, je se tako zelo cenejse?

LP

Je! Definitivno ne bi kupovala na tak način, če se ne bi izplačalo. In mislim, da nisem edina, ki tako razmišlja in tudi nakupuje. Ne bom rekla, da je vedno tako velika razlika v ceni, ampak večinoma na žalost je. Naj povem, da sem na fotoaparatu, ki je bil kupljen v omenjeni trgovini privarčevala ok. 150.000 sit in to z vsemi ostalimi stroški vred.

http://med.over.net/phorum/read.php?f=114&i=1574&t=1545

Da ne bos mislila, da te zezam, ampak sam sem bil tudi ze pred dilemo narocati foto opremo iz ZDA ali ne in se mi do zdaj po izracunih se nikoli ni izslo ali pa je bila razlika tako majhna. Za moje pojme mora biti razlika res konkretna, da odtehta dejstvo, da zadeve, ki tako veliko stane, ne mores vzeti prej v roke in pogledati (in morebitne kasnejse komplikacije in zamude povezane z reklamacijami ter servisi za robo, ki ni bila kupljena v EU). Vem tudi, da je BH (najvecja stacuna za to robo v N.Y.) v splosnem zelo cenjen dealer.

Razlika v ceni, ki jo navajas, je res nora. Samo po moje je moral biti nek zelo specialna ponudba. Za stos sem primerjal cene pri Mixiju in cene pri BH vkljucno z minimalno postnino ter dodano carino (4.5%) in DDVjem (20%). To dvoje se (po mojih podatkih) obracuna na nabavno ceno plus postnino. Upostevam kurz 1 USD = 200 SIT

Canon 350D (osnovni kit z 18-55 mm EF-S):
Mixi: 216.000 SIT
BH: (880 USD + 76)*(1,245 davek in carina)*200(kurz) = 238.000 SIT
Razlika: BH drazji za 22.000 SIT

Canon 20D (body):
Mixi: 372. 000 SIT
BH: (1190 + 85 USD)*1,245*200 = 318.000 SIT
Razlika: BH cenejsi za 54.000 SIT

CANON 5D (body):
Mixi: 800.000 SIT
BH: (3.300 + 102 USD)*1,245*200 = 847.000 SIT
Razlika: BH drazji za 47.000 SIT

Canon 1Ds (body):
Mixi: 1.620.000 SIT
BH: (6000 + 200 USD)*1,245*200 = 1.544.000 SIT
Razlika: BH cenejsi 48.000 SIT

Po moje je podobna situacija tudi pri drugih znamkah.

Po zgornjem sodec bi kvecjemu 20D narocil pri BH. 350D in 5D niti slucajno, pa tudi 1Ds ne, ker je razlika veliko premajhna, da bi se splacalo. Ali sem kaj narobe racunal?

Po teh izracunih sodec je vse odvisno od konkretnega artikla v danem trenutku. Nekaj je lahko res cenejse (tudi bistveno), ampak tega ni za posplosevati. Ce pa si ze enkrat v ZDA, se vsekakor splaca zadevo tam kupit (ce ti jo potem uspe presvercat, seveda). Podobno sem slisal tudi od znancev od drugod po Evropi. Drugo pa je, da nekaterih artiklov v Evropi sploh ne mores dobiti.

LP,
Tomaz

Se strinjam, da ni za posploševati. Fotoaparat sem kupila eno leto nazaj in dejstvo je, da so bile takrat še večje razlike. Malo je pripomogel tudi nizek dolar.
Ok, recimo, da 350D – body res kupim pri nas, razlika v ceni ni tako zelo velika (če bi tak aparat rabila, bi to res naredila). Kaj pa objektivi? Dobro, rabiš en objektiv, spet kupiš pri nas, rabiš dva že fajn razmišljaš… za kaj več pa me ne bo nihče prepričal, da se splača pri nas. Ne glede na garancijo in ostala tveganja. Poleg tega imam kot njihov stalni kupec še ugodnejše cene, pošiljajo mi kataloge in obveščajo o akcijah. Zdi se mi samo prav, da imam kot kupec možnost izbire.

New Report

Close