Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Nagajanje

Nagajanje

Spoštovani, zanima me kako lahko ukrepamo v tem primeru; Z delavcem smo se sporazumno dogovorili za odpoved delovnega razmerja, ker smo bili z delavcem nezadovoljni. Potrudili smo se in hitro izbrali novega delavca, mu je sedanji namesto, da bi mu pokazal v praksi dela in naloge natvezil kup laži kako je pri nas vse najslabše. Seveda se je ta ustrašil in “zbežal”. Predvidevamo, da bo tako tudi pri drugih kandidatih. Neumno pa se mi zdi “skrivat” kandidate pred našim delavcem, skoraj nujno je tudi, da jim v praksi pokaže dela in naloge. Časa za iskanje novega pa imamo samo še tri tedne.
Saj človek skoraj ne more verjet, ampak tako je.
Hvala in lep pozdrav

Po mojem bo najbolje, če novega delavca opozorite, kaj lahko od prejšnjega pričakuje, in mu pojasnite, da pač ni vse tako, kot on to prikazuje. Ali pa naj novinca poskusi uvesti nekdo drug, ki vsaj približno pozna to delo.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close