nadurno delo
Pozdravljeni,
imam otroka mlajšega od treh let (14 mesecev), vračam se na delo po podaljšani porodniški zaradi zdravstvenih težav otroka. Delovni čas imam od 8 do17h, v petkih od 8h do 12h. Ker smo tri delavke, se v petkih menjavamo z dežurstvom. Tako da potem v petek ena dela do 17h. Se pravi da 1 do 2x na mesec delam po 45 ur na teden. Zanima me, ali se to tudi šteje kot nadurno delo in ali lahko le-to zavrnem. Glede na 190. člen ZDR-ja, da naj straši, katerih otroci so mlajši od 3 let naj ne bi delali nadur. Sem šla preverit pogodbo o zaposlitvi in nimam niti opredeljenega delovnega časa, niti omenjenega dežurstva. Piše samo, da delam od ponedeljka do petka po 40 ur.
Hvala in lep pozdrav.
Dosedanja praksa je bila, da imamo od pon-pet odmor po pol ure, ob petkih ga v bistvu nimamo. Delamo pa od pon-čet po 9 ur (8-17h), v petek pa po 4h (8-12h). Ni deljen delovni čas. Stvari niso ravno najbolj definirane, kar me zelo jezi. Ali je to sploh po zakonu, da tako delamo? Tisto, kar imamo še dodatno ob petkih je pa neke vrste dežuranje in kot že rečeno pridem na vrsto od enkrat do dvakrat na mesec, glede na to, da smo tri delavke v pisarni, ki se menjavamo. Tisti, ki dežura, dela ob petkih še od 12-17h.
Forum je zaprt za komentiranje.