Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Nadstrešek na tuji zemlji

Nadstrešek na tuji zemlji

Pred 20 leti mi je oče dovolil ( celo on je predlagal ) brezpogojno izdelati nadstrešek za avtomobile na njegovem zemljišču. Investitor sem bil jaz. Tudi sem na lastne stroške obnovil cesto ( poteka po očetovem zemljišču ) do tega nadstreška.

Letos pa mi je prepovedal uporabo tega nadstreška in začel zapirati pot do nadstreška. Odnosi so se poslabšali in postaja neznosno. Za finančno povračilo mojega vlaganja noče slišati nič.

Kaj lahko naredim?

Spoštovani!

V takšnem primeru lahko sodno izterjate povračilo vlaganj in sicer iz naslova neupravičene obogatitve.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Hvala vam za odgovor.

Danes pa sem prejel priporočeno pismo od očeta, ki živi 5 metrov od naše hiše.

Vsebina je ( prepis ):

Nepremičninski dokumenti

Za sestavo zakonitosti “oporoke” je za notarja potrebno da dediči pridobijo lastninske listine (prikaz neprimičnin):

– redni izpisek zemljiške knjige
– lastninski list (GURS)
– zbirne podatke o lastništvu parcel, stavb in delov stavb iz registra nepremični ( GURS )

Zakoniti dediči, če ne želijo pridobiti teh listin, tvegajo da bodo le nujni dediči.
Lahko pa se celo odpovejo dedovanju.

Originalne dokumente pošljite pobudniku oporoke.

Vsebine pisma ne razumem in kot laik na področju dedovanja me zanima zakaj in na podlagi česa nekdo, ki ima namen sestaviti oporoko od eventuelnega dediča zahteva te dokumente.

Spoštovani!

Predlagamo, da jim odgovorite z dopisom v katerem zahtevajte naj točno določijo kaj zahtevajo od vas, lahko pa se obrnete tudi na notarja. Notar je namreč dolžan pred sestavo notarskega zapisa stranke pozvati, da predložijo morebitne listine, ki predstavljajo del celovitega pravnega posla ali več pravnih poslov med istimi strankami, ki zasledujejo enak poslovni namen kot pravni posel, ki bi bil zapisan v notarskem zapisu ali so z njim v drugačni pravni povezavi (povezani pravni posli).
Mi si dopis razlagamo v smislu, da morate priskrbeti vse, kar od vas zahtevajo, sicer lahko vašo nedejavnost razumejo kot, da se dednemu deležu odpovedujejo.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close