Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev nadomestilo za invalidnost

nadomestilo za invalidnost

Zanima me, ali je nadomestilo za invalidnost treba vračati tako kot socialno pomoč.

Lahko se zgodi, da je potrebno tudi nadomestilo za invalidnost deloma vrniti, seveda iz popolnoma drugih razlogov, kot socialno pomoč, saj gre za dve različni kategoriji prejemkov.

Kakšni pa naj bi bili ti razlogi za vračilo nadomestila za invalidnost?

Ja, v praksi se običajno zgodi, da npr. delovnemu invalidu preneha delovno razmerje, gre na zavod za zaposlovanje, kjer začne prejemati nadomestilo za brezposelnost. S tistim dnem bi se moralo izplačevanje nadomestila za invalidnost ustaviti, vendar se ne more takoj, ker pač traja nekaj časa, da ZPIZ izda ustrezno odločbo. No, in ta denar, ki ga je delovni invalid prejel od ZPIZ-a v času, ko je že bil na zavodu za zaposlovanje, se nato zahteva nazaj.

rogi69si, hvala za odgovor. Zanima me, če veste tudi kaj o poklicni rehabilitaciji, kako dolgo delovni invalid čaka nanjo in kakšne so možnosti zaposlitve po poklicni rehabilitaciji. Če imate kakšne izkušnje v zvezi s tem, mi prosim napišite. Čakam namreč na poklicno rehabilitacijo in sem brezposelna.

Pozdravljeni,

sem trajni invalid 3 kategoruje in delam 4 ure-polovični delovni čas. Za to dobivam točno polovico plače od ZPIZ, kot bi jo dobil, če bi delal polni delovni čas.
Zanima me, če v primeru, da zamenjam delodejalca ali pa se zaposlim v lastni firmi DOO, ta pravica ostane.

Za odbovore se vam lepo zahvaljujem

Rok

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close