Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Nadomestilo za brezposelnost

Nadomestilo za brezposelnost

Ali kdo ve kako je s tem, če nadomestila ne bi koristil takoj po prijavi na zavod? Npr. imaš prihranke in bi si pravico do nadomestila pustil za pozneje. Je to možno?

Po moje je boljš prihranke prišparat za kasneje.

Svetujem, da kaj takega ne omenjate svetovalki na Zavodu.

ne mešat zavoda za zaposlovanje in centra za socialno delo. nadomestilo na zavodu vam pripada, pa če imate na računu miljon evrov, ker ste bili zavarovani (tako, kot bi vam pripadalo zavarovanje v primeru smrti), socialna pomoč pa seveda ne.

No moje vprašanje je še vedno odprto: Ali kdo ve, če si pravico do nadomestila lahko zamaknem?

Ranka dobi, Francka pač ne.

Taki ste mi najbolj všeč, odgovora ne poznate potem pa trosite svoje butaste pripombe…Tud Francka dobi, če je šla kdaj v življenju delati in je bila zavarovana.

Potem nima smisla, da se sploh prijaviš na Zavod. Ker če ne dobivaš nadomestila, potem ti tudi ne plačujejo zdravstvenega in pokojninskega zavarovanja in ti delovna doba ne teče. Tu pa ne vidim smisla.

Tudi jaz ti svetujem, da koristiš, kar ti pripada na Zavodu in svoje prihranke prihraniš za pozneje.

Vprašaj na zavodu!

Če ga imaš preveč, pusti da ti država nakaže, pa daj nekomu ki resnično nima.

Sicer pa voham provokacijo!

V 60 dneh se moraš prijaviti,sicer pravico do nadomestila izgubiš. če se boš prijavil kasneje kot 30 dni po izgubi službe, se ti čas prejemanja nadomestila skrajša za čas zamude.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close