Nadomestilo za brezposelnost po polovičnem DČ
Dober dan,
in že vnaprej hvala za pomoč.
Težavo imam z odločbo za nadomestilo med brezposelnostjo namreč.
Pred nastankom brezposelnosti sem bila za določen čas zaposlena, v bistvu mi je po porodniški čez en mesec potekla pogodba za določen čas, pred porodniško pa sem bila zaposlena za polovični delovni čas.
Zavod mi je izračunal nadomestilo po vsem polovičnem delovnem času pred porodniško ter po eni porodniški. Na to sem se pritožila – 3.odst. 61.čl. ZUTD, vendar so mi sedaj odgovorili, da mi bodo upoštevali še eno polovičko, namesto porodniške.
:_b_link__:
Kot obrazložitev – v osnovo za odmero denarnega nadomestila se po 3. odst. 61.čl ZUTD upošteva prejeta plača, preračunana na polni delovni čas samo zavarovancu, ki je v obdobju iz prvega odstavka tega člena delal krajši delovni čas v skladu s predpisi o zdravstvenem zavarovanju, pokojninskem in invalidskem zavarovanju ali zavarovanju za starševski dopust.
Sedaj berem ta 61.člen in mi ni nič več jasno.
Kdaj se kaj upošteva po 61. členu?
Res sem jezna, se mi zdi da Zavod prav išče, kaj je najmanj ugodno.
Da še izlijem svoj gnev do konca. Pri poslancih se res ne varčuje, ker so ubogi reveži težko zaposljivi. Ko se preseliš z dvema majhnima otrokoma v drug kraj in izgubiš službo, si pa res najlažje zaposljiv, da o višini nadomestila ne izgubljam besed.
Forum je zaprt za komentiranje.