Nadležni mozolji
Ali ima še katera težave z mozolji?
Jaz jih imam pa čeprav sem že kar nekaj let po puberteti. Mozolji se mi pojavljajo po obrazu, lasišču, včasih po ramenih, dekolteju, hrbtu, zadnjici. Mozolji sicer niso zelo na gosto. So pa zelo moteči, neestetski. S katero kremo naj jih odpravim? Najslabše je nekaj dni pred menstruacijo.
Možno je tudi, da imaš policistične jajčnike.
Jaz sem preletela nešteto dermatologov, endokrinologov, požrla sem cel kup antibiotikov, potem sem pa zamenjala ginekologa. Ko sem mu opisala svojo preteklost s tabletkami, me je vprašal kako pa kaj moja koža in sva prešaltala na akne in mi je tip naredil še pregled z ultrazvokom in mi je ugotovil, da imam PCO.
Zanimivo. Jaz mam tud probleme z mozoljčki, pa sem mislila, da sem pač nagnjena k temu. Je pa res, da jih mam včasih več, pa ne pred menstruacijo, kar tako. Sem alergična na stvari, ker pa točno nevem na kaj, pa jem skoz tablete.Zdaj sem pa se naročila na test za alergijo, samo samoplačniško z biomagnetno resonanco, ker so menda dolge čakalne vrste.
A ti lohk jaz napišem? Nisem sigurna a je biomagnetna al sam bio resonanca. V LJ sem slišala da je tud, sam se ful čaka (tko slišala), zato sem se naročila v Rogaški Slatini, tel: 03-811-41-35. Je blizu hotela Sava, tko da gotovo blizu bazena. Midva z možem bova vzela dopust, takoj zjutraj na pregled, pol pa cel dan uživanje v vodi. Se ful veselim, da se pretrga monotonija delovnega tedna.
Jest mam mozolje oz. akne + ogrce sigurn že 6 let, vse skozi obiskovala dermatologinje, kozmetičarke a akne so še vedno tu. v 6 letih mi ni še nihče od teh “strokovnjakov” omenil možnosti da sem na kaj alergična. Pojedla sem že vrsto antibiotikov, saj ne rečem da mi niso pomagali a to je trajalo le toliko časa dokler nisem prenehala z jemanjem, tako je bilo tudi z diane 35. Zdej mi je pa dokončno dopizdil in sem rekla dermatologu naj mi napiše tiste ROUCATTANE pa če čist prec crknem. Ampak tale test bom šla pa tud narest, me prov zanima kaj bo pokazal.
Koliko časa se pa čaka ne na rezultate testa?
Kot najstnica sem imela mozolje povsod kjer je možno. Po 20 letu se je zadeva umirila in pri 30 med nosečnostjo sem se “razcvetela” kot reklama za akne. Od takrat dalje jih imam in stara sem 38 let. Na čiščenej kože hodim mesečno in redno skrbim za čistočo tudi doma. Preizkusila sem vse mogoče in šele zdaj po treh mesecih uporabe dobre kozmetike je vidno izboljšanje. Mi je pa dermatolog razložil, da se taka koža počasneje stara. Vsaj ena tolažba, ane ?
Moja sestrična ima tudi akne,probala je že vse,od Diane do teh antibiotikov pa nič.Potem pa je šla k homeopatu-se mi zdi in je ugotovil,da ima punca glivice.Nastale pa so ji ravno zaradi vseh teh antibiotikov,ki jih je velikokrat jemala tudi ko je bila kaj bolna.Potem ji je povedal kaj lahko je,kaj ne in ji naredil en zeliščni pripravek ,ki je močno skoncentriran,stanje se ji zdaj po dveh mesecih že izboljšuje.
Forum je zaprt za komentiranje.