nadlegovanje z neznane št. mobilca
oh to pa js vem iz prve roke kk je…samo da meni je utrujal s skrite:( si pogledala v imenik? če ga tam ni potem se obrni na operaterja druge ni…če pa še to ne obrodi sadov pa direkt na policijo.
sama bi ti svetovala da probaš poklicat enkrat tko s kake druge številke like anketa=)
ta postopek sicer velja za sklice s skrite št.: najmanj 5x se moraš javiti da se klic zabeleži v bazo..potem pa izpolniš obrazec pri svojem operaterju ( pokliči na pomoč uporabnikom) in potem ga oni obvestijo/opozorijo da naj preneha. ti pa nikoli ne izveš kdo je ta dotična oseba bil RAZEN če imaš kake veze na mobitelu da ti lahko pogledajo…vendar ne navadni uslužbenci ampka tisti malo višje v rangu=)
menjaj cifro – boš imela najmanj sivih las zaradi tega. stroškov imaš pa toliko da pošlješ vsem osebam sms z svojo novo cifro ;)) ampak pazi!!! svojo cifro potem daj le najbližjim, ki jim zaupaš in rabijo tvojo telefonsko. ostalim pa ne!! in seveda po nobenim pogojem ne daješ številke za objavo v imeniku. tako imaš zagotovljen mir! če tega še kar nebo te zajebava nekdo ki ga poznaš.če pa ti gre za princip pa stori tako kot ti je svetovala zgornja.
Pozdravljeni,
Do nadlegovanja lahko pride iz znane ali s skrite številke. Če torej sumite, da ste deležni nadlegovanja, tak klic sprejmite (toliko, da se vzpostavi povezava – na klic ne odgovarjate) in si zabeležite datum in uro klica. Da lahko govorimo o nadlegovanju, morate vsaj štirikrat sprejeti tak klic, da ga lahko zabeležimo na telefonski centrali in potrdimo sum nadlegovanja.
V naslednjem koraku vam pri nas pomagamo ustaviti nadlegovanje, za kar morate poslati pisno zahtevo. Ko prejmemo vašo vlogo, preverimo telefonsko številko klicatelja. Če je klicatelj naš uporabnik, ga opozorimo, da z nadlegovanjem preneha. Če pa je klicatelj uporabnik katerega koli drugega operaterja, vašo zahtevo posredujemo v njihovo službo za preprečevanje zlorab. V večini primerov se nadlegovanje po opozorilu operaterja preneha.
Če se nadležni klici kljub našemu posredovanju še vedno nadaljujejo, morate poslati še eno prijavo in v tem primeru lahko uporabnika začasno izklopimo. Enak postopek velja, ko nadlegovanje poteka prek sporočil SMS. Če presodite, da gre za resne grožnje, svetujemo, da primer prijavite tudi policiji.
Upamo, da smo vam pomagali in boste lahko ustavili nadležne klice.
Lep pozdrav,
Maja Lapajne
Naročniški sektor
Najlepša hvala, Si.mobil. Babura mi dolguje 3000 evrov, in potek ko sem jo nekajkrat klicala, mi Si.mobil pošlje grozilno sporočilo, naj jo neham nadlegovati. Pojdite v rit! Da avtomatično zaščitite njo, namesto da bi povprašali še mene, zakaj jo kličem! Zdaj celo vidim, da bi mi kar izklopili telefon, če vas ne bi ubogala. Očitno bom morala menjati operaterja.
Da ne smem posojati denarja, sem se že naučila. Ali me imaš morda res za tako neumno?
Ne vem, zakaj bi za vsako figo klicala policijo, ne da bi prej poskušala zadeve urediti sama. Mar boš rekla, da vsakič, ko so pri sosedih malce glasnejši, najprej kličeš policijo? Jaz grem vsekakor najprej do sosedov sama in jih prosim, naj malo stišajo, ker je res moteče. Nič čudnega, da policisti tako jamrajo, koliko dela imajo!
Seveda je kriv Si.mobil, ki ni mene nič vprašal, zakaj kličem tisto opico. In grozilno pismo so mi poslali po 6-ih klicih v treh dneh!
Dala sem samo primer s sosedi. Ker si letnik 84, ti možgani še ne funkcionirajo na polno, zato bom dala bolj otroško poenostavljen primer. Nekdo ti je dolžen denar. Namesto da ga poskušaš priklicati ali poiskati na domu, odmarširaš na policijo in pojokcaš, kako si boga boga. Kot sem rekla: nič čudnega, da so tako zaposleni, ko pa se večino časa ukvarjajo s tvojimi problemi.
kaj pa če nadlegovalec uporablja anonimne internetne klicne ter sms storitve ki delujejo na gatewayih v tujini? se lahko tudi v temu primeru odkrije identiteto nadlegovalca, ali pa domači operater samo blokira klice / smse iz teh serverjev?
lp & hvala za odgovor
tako je mene en teden, kliče prekine, kliče prekine….in potem sem si vzela čas in eno uro delala isto, zjutraj, popoldan, zvečer…drugi dan me kliče objokan glas (šlo je za 9 letnega fanta) in prosi naj neham….sevada sem čist padla ven in mi je dal mamo na tel….na koncu je povedal ime in priimek tistega, ki mu je naročil naj me zajbava…
tko, da, če se še kdaj zgodi isto, vrnem v še hujši meri…pa če bo to 200 klicev na dan
če mi je nekdo dolžen denar ga pokličem,če se ne oglasi mu pošljem sms. Če ni nobenega odg. v roku par dni grem na policijo seveda.
ne vem komu možgani ne delajo na polno. ja,sem letnik 84. Ti pa bodi tudi letnik 54,pa še ne pomeni da ti možgani delujejo tako kot treba kajne 🙂 če bi ti delali potem tudi ne bi sposojala denarja.
ne dajej primere s sosedi ker tukaj ni nobene primerjave z njimi.Razumeš ali ti še kako drugače napišem ?Če nisi razumela pointa zgoraj.
Edina ki jokca in piše simobilu neumnosti si ti na žalost!!!
In niti ne zastopiš ,sem odg. zgoraj na tvoj post,pa ga očitno ne razumeš.
če nočeš na policijo prav pa jo kliči naprej.
pa še en nasvet: kupi si novo sim kartico ,da jo boš še naprej imela klicat ko ti bodo sedanjo blokirali 🙂
Eh brezveze govorit zidu ,ko itak nič ne zastopi.
Sam sori Peti, res nisi dojela poante. Recimo da si ti zmenjena z obrtnikom, da ti pride nekaj naredit. Ker ga na dogovorjeni dan ni, ga pokličeš. Se ne oglasi, pokličeš čez pol ure še enkrat. In potem tisti ali naslednji dan še dvakrat ali trikrat. Nakar te čez par dni operater opozori, da nadleguješ človeka.
Ali na servisu mrcvarijo tvoj aparat in valda hočeš izvedeti, kaj se dogaja. Parkrat pokličeš in evo, te že lahko prijavijo.
Hvala, metulka. Že sicer so mi tvoji kometarji silno všeč.
Natanko to sem hotela povedati. Nisem jezna na Si.mobil, ker mi ženska ne vrne denarja ali ker se mi ne oglasi. Jezna sem, ker se pri meni sploh niso pozanimali, zakaj jo sploh skušam priklicati. Brez vprašanj so sprejeli njeno pritožbo o nadlegovanju.
za kakšna “pamet”????:
najrajši na tem forumu imam čarovnice, ki kopirajo mojo objavo, potem pa se obešajo na vsako besedo. Zakaj ne bi rajši sama spisala kratkega sestavka, kako se ne strinjaš z mano? Je ot tako težko ali si nepismena?
Po drugi strani pa mi ni jasno, zakaj Peti84 in ti tako silovito ščitita Si.mobil. Mar delata tam? Ali pa morda zaradi svoje požrtvovalnosti računata na kakšen popust? Saj ne bodo propadli, če me izgubijo kot naročnico, naj vaju nikar ne skrbi!
Pozdravljeni,
Pri Si.mobilu lahko na podlagi prijave preverimo le dejstva – koliko klicev je bilo v resnici opravljenih z določene številke. Če dogodek (klic, sms) lahko potrdimo, potem ukrepamo. Vsebine klicev, sms-ov, pa mi žal ne moremo presojati, kot tudi ne, v kakšnem kontekstu, s kakšnim namenom so bili poslani. Zato v primeru suma nadlegovanja, v prvi fazi le opomnimo.
Maja Lapajne
Naročniški sektor
Forum je zaprt za komentiranje.