nadgraditev z win98
Mene pa nekaj zanima. Doma imam računalnik ki ima sistem win 95. V dosu imam tudi računovodske programe ki jih nebi rada zgubila. naročila sm si isdn linijo in operaterji so mi rekli da si moram naložita win 98 da bo internet delal. Jaz računalnik rabim predvsem za računovodske potrebe in za programe v dosu in se zelo bojim da bodo z nagradno sistema ti programi nedelujoči in da bo šlo kaj narobe, ker ptem bi bila v hudih škripcih.
Ali sploh lahko sedaj kar naložim win 98 da bodo vsi podatki na disku isto vidni in da bodo vsi programi v dosu ravno tako delovali. Rada bi to sama poštimala ampak se bojim da bo z drugm sisetmom kaj narobe. Sin se na to še kar spozna,saj je že večkrat nalagal sistem, sam jaz se boim kako bo z mojimi programi v dosu?
Če se kdo na to razume naj mi prosim pomaga. Hvala lepa že vnapej.
lep pozdrav
Win 9x je operacijski sistem ki podpira tudi programe v DOS-u. Ti programi so od samega sistema neodvisni saj tečejo v ločenem oknu, ki simulira operacijski sistem DOS. Sistemi win 9x ( torej 3.1, 95, 98 , 98 secon edition ) delujejo na nekako podobni osnovi, ki se spremeni z win 2000.
Prepričan sem, da če ta svoj računalnik nadgradite iz win 95 na win 98 ne bo nobenih težav. Spremenile se bodo samo sistemske datoteke operacijskega sistema, medtem ko bodo podatkovne datoteke in skoraj vse druge ostale nespremenjene.
Vseeno pa bi bilo morda dobro, da si podatke najprej shranite nekam na varno … za to obstaja več možnosti in sicer odvisno od strojne opreme ki jo imate v računalniku. To je pametno početi tudi drugače in ne samo ob kakih večjih posegih v računalnik … sploh če ste povezani na internet ( in nimate protivirusnih zaščit … ) Tudi sam računalniški sistem ( niti najnovejši ) ni 100%, tako da vedno obstaja možnost da se zruši z vašimi podatki vred.
Upam, da vam bo uspelo …
Lep pozdrav!
Win 9x ne podpirajo dual boot-a, tako da bi lahko na začetku izbiral kateri sistem se naj zažene. Za to obstajajo razni drugi programčki npr, boot manager, ki bi ti to omogočili, če potrebuješ.
Ta možnost je privzeta šele v win 2000.
Tako da boš po nadgradnji ti imela le win 98.
P.S. Mislim da boš počasi mogla preiti na novejše programe zasvoje delo, ki bodo temeljili na Win bazi. S tem si boš omogočila tudi lažje, hitrejše in zaneslivejše delo.
Forum je zaprt za komentiranje.