nadevane bučke
Najprej na olju in čebuli “potinstam” vso možno zelenjavo, narezano na koščke (krompir, ostanke bučk, grah, korenje, fižol, koruzo… – vse kar ti pride pod roko). Začinim jo z malo vegete, baziliko in soljo. Zelenjavo dušim tako dolgo, dokler ni skoraj mehka (pripravljena).
Bučko prerežem na dva dela (podolžno), izdolbem sredico. Če nimam veliko časa takšno bučko postavim v pekač z vodo in skuham (kar na plošči – saj gre) skoraj do mehkega (pazljivo: ko je bučka mehka se rada lomi). Iz pekača nato odlijem vodo, sredico bučke napolnim z dušeno zelenjavo (kar je ostane, pride poleg bučke – ker se bučka tako kasneje tudi z zunanje strani zmehča), po vrhu pa posipam nariban sir. Tako bučko pečem v pečici pri 180-200oC, dokler se sir ne zapeče oz. dokler bučka ni mehka (poskusiš z vilicami).
Doma pojemo tako bučko kaz olupom, če je bučkamlada (olup je takrat precej mehek). V zelenjavni nadev včasih dam tudi kakšno na koščke narezano suho salamo, pršut ali kuhano krajnsko klobaso.
A bo v redu? :))
Pozdravljena
Polnejene bučke sem naredila v soboto in so bile za prste obliznit. Najprej sem jih prerezala in izdolbla. Na čebulici sem popražila mleto meso in dodala sesekljano “meso” od bučk. Poper, malo kocke, sol, bazilika, majaron. Malo paradižnikove mezge ali pelatov. Pripravila sem bešamel (maslo, popražiš žlico moke, zaliješ z melkom, dobero mešaš, soliš, muškat, na koncu primešaš še rumenjak). Bučke sem zložila na peki papir v pekač, nalila vanje bešamel (ta jih lepo skuha med peko), dala notri mesno_zelenjavno maso in čez to malo parmezana in sir (narezan na tanke rezine). Vse skupaj sem spekla. priloga pa je bil riž.
Dober tek
Forum je zaprt za komentiranje.