Nadevana paprika
Ne vem linka, imam pa prekopirano. Verjetno iščeš tisto, kar sem dala pod “varianta od Janate”.
LP Mimi
Nadevane paprike po provansalsko: (zelenjavni nadev, pečeno s sirom)
žlica olivnega olja
1 tanko narezana rdeča čebula
1 na koščke narezana bučka
12 dag nalistanih šampinjonov
1 strt strok česna
40 dag pločevinka paradižnika
4 dag pinjol
1 žlica paradižnikove mezge
sesekljana bazilika
4 velike rumene paprike
5 dag drobno naribanega zbrinca
sol, poper
V kozici segrejemo olje, dodamo čebulo, bučko, gobe, česen in pražimo 3 minute. Primešamo paradižnik in paradižnkovo mezgo, zavremo. Med občasnim mešanjem v odkriti pokriti posodi kuhljamo 10-15 minut, da se tekočina nekoliko pokuha. Odstavimo in primešamo pinjole, sesekljano baziliko, sol in poper.
Paprike po dolgem razpolovimo in jim odstranimo semena. Polovice vložimo v krop in blanširamo 3 minute ter odcedimo. Paprike položimo v nepregorno posodo in jih nadevamo z zelenjavno mešanico. Posodo pokrijemo z alu folijo in pečemo 20 minut v ogreti pečici na 180°C. Odkrijemo ter paprike potresemo s sirom in pečemo še 5-10 minut, dokler se sir ne stopi in prične delati mehurje.
spletna stran Fun&Business
Varianta z bučkami in jajčevci, Janata: 4 bučke narežeš na kolobarje, 4 malancane pa na kockice. Daš jih v ponev, posoliš in pražiš. Ko sok izpari, dodaš sesekljan korenček, čebulo, veliko česna, peteršilj in zeleno, 2 jajca. Čisto na koncu dodaš še celi parmezan, lonček kisle smetane in 20 dag riža, ki ga prej pokuhaš samo 5 minut. Posoliš, popraš, dodaš 1 žlico olivnega olja. Nadevaš paprike, najbolje je, da jih nato spečeš v pečici. Jaz sem jih sicer skuhala, iz te mase je prišlo 12 paprik.
Forum je zaprt za komentiranje.