Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Nadevana paprika

Nadevana paprika

Lani sem enkrat videla recept za nadevano pariko z bučkami in melancanami, sem ga tudi uporabila, saj se približno spomnim, kako gre, ampak bi vseeno rada recept, a ga nikakor ne najdem. A mi lahko pomagate s kakim linkom? Hvala.

Ne vem linka, imam pa prekopirano. Verjetno iščeš tisto, kar sem dala pod “varianta od Janate”.
LP Mimi

Nadevane paprike po provansalsko: (zelenjavni nadev, pečeno s sirom)
 žlica olivnega olja
 1 tanko narezana rdeča čebula
 1 na koščke narezana bučka
 12 dag nalistanih šampinjonov
 1 strt strok česna
 40 dag pločevinka paradižnika
 4 dag pinjol
 1 žlica paradižnikove mezge
 sesekljana bazilika
 4 velike rumene paprike
 5 dag drobno naribanega zbrinca
 sol, poper
V kozici segrejemo olje, dodamo čebulo, bučko, gobe, česen in pražimo 3 minute. Primešamo paradižnik in paradižnkovo mezgo, zavremo. Med občasnim mešanjem v odkriti pokriti posodi kuhljamo 10-15 minut, da se tekočina nekoliko pokuha. Odstavimo in primešamo pinjole, sesekljano baziliko, sol in poper.
Paprike po dolgem razpolovimo in jim odstranimo semena. Polovice vložimo v krop in blanširamo 3 minute ter odcedimo. Paprike položimo v nepregorno posodo in jih nadevamo z zelenjavno mešanico. Posodo pokrijemo z alu folijo in pečemo 20 minut v ogreti pečici na 180°C. Odkrijemo ter paprike potresemo s sirom in pečemo še 5-10 minut, dokler se sir ne stopi in prične delati mehurje.
spletna stran Fun&Business

Varianta z bučkami in jajčevci, Janata: 4 bučke narežeš na kolobarje, 4 malancane pa na kockice. Daš jih v ponev, posoliš in pražiš. Ko sok izpari, dodaš sesekljan korenček, čebulo, veliko česna, peteršilj in zeleno, 2 jajca. Čisto na koncu dodaš še celi parmezan, lonček kisle smetane in 20 dag riža, ki ga prej pokuhaš samo 5 minut. Posoliš, popraš, dodaš 1 žlico olivnega olja. Nadevaš paprike, najbolje je, da jih nato spečeš v pečici. Jaz sem jih sicer skuhala, iz te mase je prišlo 12 paprik.

Hvala, Mimi N. Sem že mislila, da ne bo nobenega odgovora. Sem jih delala že lani, po spominu bi jih že naredila, ampak raje imam črno na belem, potem pa lahko ekperimentiram.

Hvala, Mimi N. Sem že mislila, da ne bo nobenega odgovora. Sem jih delala že lani, po spominu bi jih že naredila, ampak raje imam črno na belem, potem pa lahko ekperimentiram.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close