nadev za sočno pehtranovo potico….prooosim
Prosim prosim, če ima kdo kakšen dober recept za pehtranovo potico.
Prečekirala več receptov, dvakrat sem jo že delala, pa mi obakrat ni ratala taka…. “sočna” ali kako naj napišem.
Bila je preveč suha…če me razumete. Pa ni problem v količini nadeva – ziher sem da nisem imela zmagovalnega recepta za nadev…Lepa hvala za pomoč!
Jaz jo sicer delam na pamet, tko da nimam nekih jako odmerjenih količin, ampak recimo na kilo skute dam kilo kisle smetane in 3 dcl sladke smetane, 2 jajci, vanilin sladkor, rozine in pehtran. Če kaj pomaga…
Pišuka, zdej si me pa našla. Glede na to, da potico vedno delam po enem standardnem receptu, bi rekla da cca 60 dag, pa ene 2 dag kvasa, 2 jajci, par žlic sladkorja, mal limonine lupince, malo masla, pa mleko po občutku. Ampak – jaz tega ne delam tko, na “deke”. Imam eno skledo v kateri vedno pečem in v njej mora bit moka “do tam”, če me razumeš. Amapk tko, na prbližno bi rekla 60-80 dag.
Kisla smetana mora bit tista ta kompaktna, ki je kot puding, sladka pa nestepena, tekoča. Skuta mora biti odtečena – najbljša je tolminska ali prekmurska. Meni ponavadi nadeva ostane za eno skodelico za mueslije, ampak potica se pa trese :))
Forum je zaprt za komentiranje.