Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika nadev za rolado

nadev za rolado

Tu sem že veliko zasledila o roladah. Ker zbiram pogum, da bi jo naredila imam prej še eno vprašanje. Sem šele začetnik kuhanja in peke. Veliko sem slišala o kisli smetani – ali je to nadev in z njo namažem rolado? Ali poznate še kakšen drugačen nadev za rolado in tudi dober? Kaj je s kislo smetano? Jedla sem že kar nekaj rolad, pa se nikjer ne spomnim da bi bil nadev samo kisla smetana.
Hvala vsem za odgovore in lep pozdrav.

lahko namažeš sladko smetano in potreseš s sadjem, ali pa namažeš z marmelado

Namzi jo z eno kislo smetano, po njej pa namaži še z marmelado, npr. jagodno.

Lp,

Mina

Jedla sem že mega rolado, namazano samo s kislo smetano. V testu so bili tudi orehi… (sem v lovu za receptom)…

Sicer pa jaz običajno rolado namažem s kavno kremo:
V 2,5 dcl močne turške kave (sladkorja dam po okusu) skuham en VANILIJEV puding. Pustim, da se ohladi, vmes večkrat premešam, da se ne naredi skorjica. Potem pa hladno (sobna temperatura) fino premiksam, dodam malo ruma in to je to. V originalnem receptu je še 14 dag margarine, ampak jaz je običajno ne dam – če že, kvečjemu kakšnih 5 dag. Sicer pa je mase za eno rolado čisto dovolj – pravzaprav jo je kar precej. Aja: seveda moraš dat potem v hladilnik, da se krema ša malo strdi – se potem ne paca tako in ne leze ven, ko režeš.
Lahko pa narediš npr. čokoladno testo, ter namažeš z rumeno kremo: v 2,5 dcl mleka skuhaš en vanilijev puding (enako kot zgoraj).
S temi kremami sem mazala tudi že torte. Ker jo jedo običajno tudi otroci, margarine ne dodam. In kljub temu se dajo lepo nabrizgati (za okraševanje po vrhu torte).

Verjetno so okusne tudi druge kombinacije: na misel mi je prišlo, da bi puding zakuhala v jagodov kompot (sok).

Pozdravljene,
Napisala vam bom recepet za Orehovo rulado s kislo smetano je res božanska in hitro pripravlejna.
6 jajc
6 žlic sladkorja
1 vanili sladkor
10 dag zmletih orehov
OBVEZNO peči na peki papirju
NADEV: 1 ali 1,5 kisle smetane
peče se pri 180 stopinjah 15 minut

Rumenjake in beljake ločiš. Rumenjak, sladkor in vanili sladkor penasto zmiksaš dodaš orehe in nazadnje počasi vmešeš trd sneg.
Ko je pečena jo damo na posladkan serviet in zvijemo.
Ohlajeno namažeš s kislo smetano in za cca. 10 miut v hladilnik in že lahko postrežeš.

Je brez moke.
Lahko pa na sredo dodaš še banano in rulado preliješ s čokoladnim prelivom.

Veliko sladkih užitkov
LP, Heli

Hvala punce za pomoč in recepte. Sedaj pa veselo na delo. Sporočim vam tudi, kako so mi recepti uspeli. Naredila bom vse.
Lep pozdrav!

V nadev s pudingom dam jaz maslo, ne margarine in to samo kakšnih 5-10dek.
Lahko pa v kislo smetano zamešaš npr. kokosovo moko, pa bo tudi odlično prišlo.

Pri nas smo včasih veliko jedli rulade (hitro narejene in enostavno) in če nismo imeli drugega pri roki, smo namazali kar z marmelado. Je čist ok.

Pri nas imajo najraje rolado kar z marmelado,ali pa s sladko smetano in ananasom.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close