Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Nadev (puranova rulada)

Nadev (puranova rulada)

Nujno rabim (seveda za silvestersko večerjo) predlog za nadev za puranjo rulado. Pripraviti mislim rulado iz puranjih prsi (v pekaču, z zelenjavno omako), zato prosim vse ‘gastro strokovnjake’ za kakšen dober recept za nadev. ‘Klasika’, z namočeno žemljo, jajci, šalotko, vinom, majaronom, peteršiljem… mi je dobro znana, zato bi rad kakšen bolj izviren in domiselen recept, najraje z ‘orientalskim’ pridihom…

Vsem skupaj pa voščim srečno, zdravo in polno kuharskih mojstrovin ter užitkov 2004 !!!

LP, Štajerc

Živjo, jaz sme enkrat jedla zelo dobre puranje zvitke (v bistvu enako kot rulada) z nadevom iz brokolija in umešanih jajc. Ful je bilo okusno, če želiš se bom potrudila in še danes poskusila dobit recept. Res bi to še sama lahko poskusila kdaj naredit. Mnjam!
Žal pa za orientalski prihdih nimam kakšnih posebnih idej….imam pa eno knjigico, pravzaprav je kar bukla :), super recepti, in zdi se ki da sem enkart videla eno puranjo rulado…..bom pogledala, pa ti napišem, prav?!
LP Zala

rulada nadevana z jurcki in zajbljem. malo drugacen nadev!?..)

10 g suhih jurckov
250g sampinjonov
40 g naribane gavde
1,5 zlice serija
10 svezih zajbljevih listov
sol,poper

jurcke namocimo za 15 min v seriju in jih z ociscenimi in sesekljanimi sampinjoni zmesamo z naribanim sirom.zacinimo s soljo in poprom. meso najprej pomazem z raztopljenim maslom,najn polozimo oprane zajbljeve liste in premazemo z nadevom.

kar se kolicin tice tesko recem za kako veliko rulado bo to!?

lp in srecno! petra

Hej Štajerc,
takole gre:

ZVITKI IZ PURANJIH PRSI

za 4:
4 tanki puranji zrezki po prb. 90g
4 žličke koncentrirane paradižnikove mezge
15g vellikoh listov bazilike
1 strt strok česna
1 žlica mleka
2 žlici polnozr. moke
sol in poper
paradižnikova oamka in testenine s svežo baziliko za prilogo.

Zrezke potolčemo in namažemo z mezgo, na vsakega damo nekaj listov bazilike, posolimo in popopramo.
trdno jih zvijemo in zvitke pritrdimo z zobotrebci. Premažemo jih z mlekom in potresemo z moko, da se jih prime.
Pekač obložimo z alufolijo in nanjo položimo zvitke. Od srednje močnim žarom jih pečemo okoli 20 min oz. tako dolgo, da se dobro prepečejo. Vmes jih občasno obrnemo.
Narežemo jih na rezine in ponudimo s paradižnikovo omako in testeninammi, poteresenimi z baziliko.

hranilna vrednost (samo puranji zvitki, brez testenin):

Na osebo:
kalorije 123
maščobe 1.21g
nasičene maščobe 0.36g
holesterol 0.04417 mg
vlaknine 0.87g

Enkrat sem ta recept že preizkusila in je dober, ponesreilo se mi je le to, da sem zamenjala paradižnikovo omako s koncentrirano parad. mezgo, in potem mi je vse ven teklo, ker je bilo preredko. Pač nisem razumela, da moram dat koncentrat 🙂

LP, zala

Hej,Stajerc!

Jaz jih nadevam najraje tako:

Jajca dobro umesam,posolim in popopram,v maso nasekljam razna zelisca
po individualnem okusu(malo zajblja zelo prija) in nariban parmezan;jaz temu recem zmes za zeliscne palacinke. Specem v ponvi. Koliko,je odvisno od stevila oseb in velikosti pravokotnika,ki ga bos zavil.Lahko so tudi brez zelisc.

Na puranje prsi(potolcene,raztegnjene -meni to naredi mesar) in zacinjene namazem malo gorcice,nato polozim palacinke,nato se rezine prsuta ali
mesnate pancete.Vcasih namazem tudi s kaksno duseno zelenjavo(spinaca,gobice…).Vse lepo zavijem in naprej ze znas.Ko jih malo popecem,jih obvezno zalijem z dobrim suhim belim vinom.
Peceno jed rezem na lepe posevne rezine. Barve so vabljive.
Lep pozdrav Babi

Nekoliko pozno, a vseeno prepisano z veseljem – morda ti pride prav kdaj drugič.
PURANJA RULADA S KORUZO
– 50 dag puranjih prsi
– 4 dag koruze
– 3 dag čebule
– malo česna
– 3 dcl olja
– 4 dag posušenih kruhovih kock
– 2 dag vložene rdeče paprike
– 1 jajce
– sesekljani peteršilj
– sol, poper, muškatni oreh, bazilika, majaron
Kruhove kocke namočimo v topli vodi ali juhi. Na olju prepražimo čebulo in česen. Nato ju dodamo k namočenemu kruhu. Dodamo še paprikon narezano na kocke, kuhano koruzo, peteršilj in začimbe. Primešamo še rumenjak in sneg iz beljaka. Puranja prsa razrežemo v veliko ploskev, posolimo, namažemo z nadevom, zvijemo in zavijemo v folijo. Dušimo v pečici, 40 min pri 180 stopinj C.
Pa dober tek!

Zala,

kaj pa tisti puranovi zavitki z brokoliji? Si mogoče uspela dobiti tudi ta recept?

Helena

Helena

Helena, nisem še dobila recepta, niti nisem vprašala zanj – ker ni bilo zanimanja oz. povpraševanja 🙂 Pa ravno danes sem govorila s svojo teto, ki pozna to gospo, ki to pripravlja…pa sem pozabila vprašat. Čist mi je ušlo z glave, verjetno zato ker sem bila sedi učenja….. Jo bom jutri poklicala in ti sporočim, kakor hitro bo mogoče, prav?!

LP, zala

Zala, hvala, se ze veselim recepta. Ti se kar lepo uci in ko bos imela cas, povprasaj za recept, ni nobene panike.

Helena

Helena

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close