Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nadarjeni učenci?

Nadarjeni učenci?

Otroka je učiteljica predlagala za testiranje? Zanima me, kaj bo, če se izkaže, da je nadarjen na enem ali več področjih …
Na testiranje gresta dva iz razreda.
Otrok je bil na vseh tekmovanjih najboljši na šoli v svoji skupini.

Hvala za odgovore

Bo še eden iz velike množice nadarjenih, to je brezvezen projekt. Po mojem mnenju ne more biti npr. pol razreda nadarjenih. Ok, v vašem primeru sta 2. Nič se ne bo zgodilo, samo odločbo bo imel, da je nadarjen.

Odvisno od šole. Na naši šoli je to zgledalo tako, da so šli ostali otroci na igrišče, naš in še ena deklica sta pa notri reševala dodatne naloge. Učiteljica je dobila extra plačo za njiju, tako so rekli takrat. Naš se nw seveda uprl, da tega ne želi in je bila stvar zaključena. V momentu.

Testirajo zunanji sodelavci, ucitelj samo predlaga. Prepoznan je lahko kot nadarjen na vecih podrocjih. Placilo za delo z nadarjenimi dobijo ucitelji, ki imajo to sistemizirano. Z njimi bi morali delati tudi ostali, v casu rednega pouka.

Ne vem ali je odvisno od šole ali otroka, naš je bil prepoznan kot nadarjen, to pa je tudi vse. Je pa res, da ni zainteresiran za kakršno koli dodatno delo. Pogovarjala pa sem se tudi z drugo mamico, pa tudi z njeno hčerko nič dodatnega ne delajo.

Nimam pojma če so – in kdaj so – kaj testirali, je pa imel možnost, dodatnih vaj in dodatne snovi (+ kakšni zanimivi poskusi pri fiziki in kemiji), kjer se je za to odločil. Dejansko mislim, da je znal nekaj več in bil bolj suveren na zahtevnih področjih zaradi tega.
Zraven je bilo pa tudi par ur pomoči (inštrukcije) slabšim iz nižjih razredov vsak teden.

To z nadarjenostjo in posebnostjo je največji bulšit v OŠ! Nekdo, ki dejansko izstopa, se prej ko slej izkaže, vse ostalo pa je samo hudo duvanje otrok in staršev, ki kasneje v življenju nekako večinoma poniknejo v povprečje, ali pa zaradi težav z mentalnim zdravjem, še nižje.

Nevem, kaj mu bo test ponagal. Ce je najboljsi je itak najboljsi. Kar tako naprej. Na dobro gimnazijo, na zahtevno fakulteto.

Sama sem bila nadarjena v OŠ. Imela sem bolj kot ne same sitnosti s tem, saj sem mogla vsako leto nek obrazec izpolnjevat in napisat na katere dodatne krožke hodim ina katera tekmovanja sem šla. Da bi mi učitelji dali kakšno delo ali se kaj bolj ukvarjali z mano se niso. Je odvisno od same OŠ, kako se bodo oni naprej s tem ukvarjali. Meni osebno je bilo brez veze

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close