načrtovan splav- nujno
Kolegica je bila lani. Tako kot praviš, 2 otroka, stara je čez 40 let, pa se jima je kljub zaščiti “ponesrečilo”. Ne vem točno, kakšen je bil postopek, je pa šla zjutraj v bolnico in je bila ob treh popoldan že doma. Potem je pa doma še ene 2 dni bolj počivala, ker je imela krče.
Verjetno moraš stopit do svojega ginekologa, tam ti bojo pa že vse razložili. Pa čim prej pojdi, je lažji postopek in manj zapletov.
potem, ko ti ginekologinja ugotovi nosečnost greš lahko na vakumski splav,ki traja 4-5 minutk, zaboli kakor krči pri menstruaciji.Škoda je da čakaš,da bi ti kasneje naredili pod narkozo,ker si potem omotična, za vakumski greš v pol ure domov.Doma si teden dni.Počutje dobro,kakor,da ni bilo nič.Srečno
Joj kako smo občutljivi… Sta vidva Guiness in xenia že kdaj bila v tako “zavidljivi” situaciji, npr v naši koži? Mislita, da je to užitek delat? Če ne gre, pač ne gre. Še sreča, da imamo ženske to izbiro. In to bom tudi veeedno zagovarjala pika
Če pač mamica konkretno sprašuje kaj ji je narediti, ji mi pač dajemo konkretne odgovore. Fer enough.
Jaz sem naredila splav ker sem bila v isti situaciji kot si ti. Dva otroka, samo mož v službi, nemogoče imeti še enega. Postopek je tekel gladko. Dopoldne sem prišla v bolišnico, sprejeli so me na oddelek, dali tableto in me poslali ležat za dve do tri ure. Potem so me odpeljali v operacijsko in naslednje česar se spomnim je postelja na oddelku. Tam sem ležala še nekaj ur nato pa so me odpustili skupaj z listkom z navodili kako postopati v primeru komplikacij. Zvečer sem bila že doma. Krvavela sem kot pri malo obilnejši menstruaciji, krčev nisem imela. Komplikacij ni bilo. Skratka ne boj se, če si se odločila stoj za tem. Srečno.
Nobenih posebnih težav po posegu. Edino malo pijana sem bila od narkoze. Menstruacija je pri meni trajala kar 3 tedne. Omislila sem si maternični vložek, ko so mi ga vstavili takoj po posegu še v narkozi in zaradi tega sem imela malo močnejše krče. Edino kar se spomnim, ko sem se zbudila, je bila bolečina v križu. In malo v trebuhu. Bolj izrazita je bila vsekakor v križu. Drugače pa ni to nič kaj drugače kot mogoče malo malo močnejša menstruacija. To pa sama veš koliko časa in kako intenzivno imaš. Pa pazi nekaj – jaz sem (šele) 3 ali 4 tedne po posegu imela spolni odnos in TAKOJ spet zanosila (kljub pazljivosti!). Veliko bolj plodna sem bila očitno po čiščenju maternice. In cel postopek še enkrat… Na žalost. Nič se bat. Saj bo.
Preden boš šla delat splav še vseeno enkrat dobro premisli.
Pomisli na stotine žensk, ki se trudijo zanosit pa ne morejo. Za kaj bo vaša družina prikrajšana, če sprejmete še enega člana? Mogoče bo ravno ta otrok tisti, ki ti bo na starost delal družbo in zate skrbel!
In ko boš praznovala kakšno obletnico in bodo ob tebi zbrani odrasli otroci – se boš spomnila, da enega ni zraven, ker si SAMA TAKO ŽELELA!
Želim ti čimmanj duševnih bolečin, če se boš odločila za splav!
sem kar malce žalostna, ko berem o splavih. Sama ga nisem imela, vendar sem pred leti, ko sem bila pripravnica, en mesec bila tudi v leonišču in sicer en teden v sobi za vakumske splave. Že takrat sem vsa povožena hodila domov, pa še zdaj ne morem pozabiti. Najprej gredo ženske na UZ, na njem se prav lepo vidi otročička, ki mu bije srček, se premika – pa čeprav je star le do 10 tednov!!! nato pa gre v ambulanti zdravnik s cevjo v maternico, sestra vključi aspirator in grozljivi zvok posrkavanja, ki napolni sobo, posrka otroka. PO cevi se vidi samo kri, ki gre v zbiralnik. Ženska gre res kmalu domov.
Nisem neka nasprotnica splava, ne me skritizirat, ampak sama ne bi nikoli ubila otroka, ki bi se nenapovedano, ne po svoji krivdi, najavil v mojem trebuhu. Res pa je, da je bolje, da umre zgodaj, kot pa da potem životari brez topline in ljubezni. Vendar ga marsikatera ne odpravi zaradi ekonomskih, zdravstvenih, družinskih,… razlogov, ampak zaradi komoditete, ker je njej tako lažje.
Nika, vem da nisi želela odgovora kot je moj, ampak že od jutra premišljujem o tem in sem morala napisati.
Jaz sama bi spremenila le to, da bi ženske, ki s težavo zanosijo imele vse posege in umetno oploditev zastonj, načrtovani splav bi pa zaračunavali in to vsak splav več pri isti osebi za 100% več.
Izgubiti otroka, pa čeprav v začetku nosečnosti je za žensko ena največjih tragedij, zato nikoli ne bom razumela takšnih in drugačnih,ko se v to spustijo zavestno.
Ljubite sebe in svoje otroke, saj so otroci največji dar.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.