NABIT RAČUNALNIK
lepo prosim za pomoč….imam star računalnik 3 leta (za novega ni denarja trenutno) problem je ,ker mi zmeri bolj počasi dela (sicer iamm ADSL) kaj lahko naredim- svetujte, da bi delal bolj hitro kot nekoč.
Kaj lahko pobrišem, verjetno se je nabralo kakšne navlake.Pobrisala sem history,temporary, pošto…kaj še lahko naredim..lepa hvala vsem za pomoč
Kaj pa je počasno: surfanje ali kar vse po vrsti? Če želiš, da bo spet deloval kot nov, bo treba vse namestiti znova. Pred tem je seveda potrebno poskrbeti za podatke, ki jih želiš ohraniti. Poiskati cd z gonilniki ipd. Če imaš 2 particiji, lahko pomembne podatke shraniš npr. na D in formatiraš le zagonsko particijo C.
Kadar je razlog za počasno delovanje v kakšnem spyveru, včasih pomaga čiščenje računalnika s programom Spybot, ki je brezplačen. Priporočam tudi CCleaner.
Kateri antivirusni program uporabljaš? Razni Internet Security paketi zeeelo upočasnijo delovanje računalnika.
lepa hvala za tvoj odgovor !!
Imam od siol-a antivirusni program bitdefender (mislim da ni preveč dober in da kar upočasnuje vse skupaj).
Internet dela normalno hitro, ampak npr. zagon računalnika je v začetku nmaredil samo ck-ck in je bil pripravljen…zdaj pa melje in melje predno lahko začnem delat.
mercier:
seveda je na začetku naredil samo “ck,ck”, ker je zaganjal po moji oceni samo operacijski sistem. Dvomim, da nimaš sedaj naloženih milijon raznih programov, dokumentov, player-jev……….
Vse to vpliva na zagon računalnika!
Kateri voz konj lažje in hitreje potegne – praznega ali polnega hlodov?
Forum je zaprt za komentiranje.