Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Naajboljša torta – recept ? (limonina.)

Naajboljša torta – recept ? (limonina.)

Čez dva dni ima mami rd in bi ji spekla eno tortico. Do sedaj sem prakticirala le dve, in sicer nutelino in sadno (narezano sadje v mu stepeni smetani, zelo sočno) – ti dve sta mi naj in vedno zažgeta. Tokrat pa bi nekaj drugačnega. Vem, da je receptov na tone, zato sprašujem za kako preverjeno varjanto.
Mika me limonina torta. Sicer mi niso všeč limonini bonboni itd, ampak parkrat sem že jedla kako limonino sladico – strnjenko in ugotovila, da limoni delam krivico;)
Kakšen nasvet? Pa prosim za kaj ne preveč kompliciranega in dolgotrajnega s kakimi sto nadevi in biskviti in da vsaka stvar posebej stoji in traja to cel dan. Najraje bi nekaj, kar se zvečer naredi naeknkrat in potem stoji do nasl.dne, da se okusi prepojijo.
Hvalaaa

Tu imaš cel kup receptov za limonovo torto, izberi tistega ki ti najbolj pade v oko in se ti zdi najboljši.

http://www.kulinarika.net/recepti/iskanje/?Submit=Iskanje&besede=Limonina+torta&offset=50

Tale limonina (limetina) je zame zakon, ni pa še na kulinariki. Limono dodaš skuti in ni problema, da bi se sesirilo. Dve limeti data čisto dovolj okusa. Če bi delala z limonami, jih je mogoče treba dati več.

Testo:
130 g masla
250 g piškotnih drobtinic (zmeti Albert keksi)

Nadev:
400 g puste pasirane skute
250 ml sladke smetane (+1 kremfix)
150 g sladkorja v prahu
2 neškropljeni limeti (uporabimo sok in naribano lupinico 1 limete)
Po želji: melisa in limetini krhlji (1 limete) za okras

Maslo stopimo, dodmo piškotne drobtinice in zmešamo. Maso porazdelimo po dnu tortnega modela in DOBRO potlačimo. Damo v hladilnik, da se shladi

Pasirano skuto pretlačimo dodamo pol sladkorja v prahu in naribano limetino lupinico 1 limete. Skuti in sladkorju dodamo limetin sok z želatino, premešamo in dodamo še stepeno sladko smetano s preostalo polovico sladkorja (priporočam dodatek kremfixa, ker bo ta skutina masa še bolj čvrsta). Vse skupaj dobro premešamo, nato kremo porazdelimo po ohlajeni piškotni masi v modelu.

Okrasimo s koščki limete, po vrhu nastrgamo še malo lupinice in damo torto še za dve uri v hladilnik.

Ojla, hvala za recept … Pa je ta torta dovolj kompaktna za rezanje?

Torta je dovolj kompaktna za rezanje – kot se za pravo torto spodobi:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close