Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Na živce mi gredo…

Na živce mi gredo…

Lenč in Maksi,tudi jaz se strinjam z vama,ampak zgleda da nas je vedno manj takih ki nismo materialisti in razmišljamo drugače,da ljubezni do otrok ni mogoče kupiti…Koliko otrok ima katera družina naj jih ne briga,naj sami poskrbijo za svojega edinčka beri razvajenčka…

Ve ste malo kiksnile bistvo tegale posta. ni fora v tem, koliko otrok imaš, al enega ali pet, razvajenci gor dol…pač pa koliko si kot starš ODGOVOREN, da lahko živiš oz. vzdržuješ svoje otroke! pa naj bo to samo eden ali pa več. Jih je zelo malo, ki so sposobni vzdrževat po 3 in več in jim nudit tisto najosnovnejše( ki je jasno spet za vsakega nekaj drugega..).Ampak nekateri jih kljub temu imajo, preveč za svoje razmere,…v imenu ljubezni. žal je v teh krutih časih potrebno še kaj več kot to, pa me zdaj spet ozmerjajte z materialistko. Ob praznem krožniku pač ne gre živeti.

Ne ne. Nimajo jih v imenu ljubezni. ampak zato, ker jih je Bog dal. Nimam nič proti velikim družinam, ampak prosim – vsak naj prej dobro premisli, kdo mu bo vzdrževal otroka. Ja, res je žalostna ta današnja razvajena mularija. ampak ne bom svojega otroka zaradi teh svojih pogledov mučila, da bo vedno oblečen ko en cigo. Skratka – vsak naj poskrbi za svoje. Moj ni nikoli v oblačilih priznanih znamk. ampak tudi fehtarimo ne naokoli za osnovne stvari!

Ja, no , saj. A ni žalostno, ko otrok ne more s sošolci v šolo v naravi? Ko je prikrajšan za vse tiste drobne otroške radosti, ki se jih še kasneje, ko je odrasel, spominja…?pa to ne rabijo biti velike stvari, firme, novitete..
po drugi strani te pa seveda razkuri tudi to, da imajo eni otroci v šoli malico na regres, ko so kao revčki, foter jih pa pride iskat v mercedesu..Bi jim kr glavo odšraufala. Sej, taki so nekateri, sam da je mercedes, nek se vidi razkoš, v resnici pa za kruh nimajo…

Klub temu, da sem se odločila za naprej molčati, mi ne da miru, da vas spomnim še na eno dejstvo.

Kot razgledane ženske prav gotovo veste (ker berete časopis in gledate TV), da je pred časom kakšna družina živela relativno normalno, potem pa se zgodijo nesreče, za katere sami niso niti malo krivi:

– stečaj podjetja (malo preštejete, koliko so jih zaprli samo v zadnjem letu!!)
– prometna nesreča, v kateri se je huje poškodoval eden od staršev in prejema sedaj pokojnino delavske plače
– smrt starša, ki je edini prejemal dohodek
-….. itd.

Ljudje, ne označujte revežev s tatovi! Linčajte tam, kjer je to res treba. Ne bodite privoščljivi tistemu, ki nima. Večina njih je poštenih ljudi (če ne bi bili, bi…),.

Ne grajajte jih zato, ker imajo otroke, to je vendar naša vrsta! Pomagajte tistim, ki so pomoči potrebni vsaj s tem, da jih ne obsojate zaradi njihove nesreče.

Kaj vas briga, kako so oblečeni drugi otroci in kdo plača tisti peščici šolo v naravi. Prepričana sem, da so ti otroci veliko prijaznejši in bolj pripravljeni na življenje kot tisti, ki niti tega ne vedo, da je krompir gomolj, ki raste v zemlji.

Ne obsojajte staršev, ki niso krivi za svojo nesrečo. In bodite hvaležni za svoj uspeh in bogastvo. Tudi tisto v glavi1

Maksi

Maksi, tukaj se strinjam s teboj. In taki družini z veseljem pomagam (sem že). Pojezijo me tisti, kjer sta oba že nekaj časa brezposelna, pa še štepata otroke. TO! To je tisto, kar ni fer ne do otrok, ne do drugih. In takih primerov je pri nas žal malo morje.

Tudi naša družina nima zagarantirane prihodnosti. ampak zato z možem še ne delava otrok kot po tekočem traku. Trenutno imamo enega, s tem, da pripravljamo za drugega. Ampak sva prej precej pomislila kako bo vse skupaj peljalo. In bog ne daj, da se kateremu kaj zgodi. Vsaj toliko odgovornosti pa imava. Eni pač ne.

Še to – poznam mamico, ki je pred nekaj meseci rodila svojega 6 otroka. Ampak ženska si to lahko “privošči”. Imajo toliko zaledja, da ne bo otrok že ob rojstvu obsojen revež. Da ne bo treba že iz štarta fehtati za oblekice, vozičke itd. Nekateri te odgovornosti pa nimajo. Država še vedno – očitno, predobro poskrbi za take lenuhe (o kar nekaj primerov poznam, ko pravijo, da ne grejo delati, ker se jim ne splača!).

Skratka, ni vse za meči v en koš – pri nobeni stvari. Ampak tudi ve, ki ste nas napadle, da smo nesramne itd., lahko sprejmete dejstvo, da vsi niso reveži po nesreči. Enim se splača biti “revež”.

Še ena, ki ne zna brat…Saj pa sem v prvem postu napisala, da nesreče in ostale izredne situacije so poglavje zase..pač pa v osnovi, ko nimaš sam zase, pa še otroke delaš, to je tisto, kar te pojezi.. Nefer in neodgovorno do otrok je mislit: bo že kako. Me zanima, kolk da cerkev za take reveže..Ko oni so najbolj proti kontracepciji..Saj pa je rek itak: Pomagaj si in Bog ti bo pomagal..

Če že razmišljate v tej smeri, pa vas naj vprašam koliko milijonov v štunfu pa je potrebno, da si lahko po vaših merilih”privoščiš otroka. Milijon, 2, 3,… ?
Če bi tako kot vi razmišljali vaši starši, morda vas ne bi bilo na svetu.

KAKO SI BODOČA MODERNA MAMA PREDSTAVLJA DRUŽINO:

-mož zaščitnik, romantik, gospodinjec, soliden IQ, težka denarnica…

– otrok pameten, vzgojen, luštkan, oblečen v modna oblačila, obkrožen z prijatelji enakega statusa, odličnjak..

Kaj pa ona?

Idealna postava, idealna mama in žena, idealna služba, veliko prijateljic, pa kakšne doolge počitnice…v tujini..

Pišuka a vse to se dobi za denar??? :=0

Bog jim je dal otroke, a Bog jim ni dal dovolj sredstev za razkošno preživljanje.

Bog je zloben.

“Če favšija bi gorela, bi Slovencem (in Slovenkam) vse leto bilo dovolj toplo!”
Favš ste tistim, ki imajo višje plače, višje otroške dodatke, boljše avtomobile, tistim ki plačujejo manj vrtca, imajo kakršne koli ugodnosti in celo tistim, ki imajo carski rez!!

Pa saj to ni res.

Pa še nekaj…
Če mislite, da lahko vsako stvar v življenju planirate, potem žal, se motite. Ne verjamem v B., vendar verjamem v to, da na nekatere stvari ne moreš vplivati v življenju, morda so ti usojene.
Morda poznate koga, ki si je celo življenje splaniral, ko pa je imel vse: kariero, dober avto, hišo, mogoče še vikend, dovolj privarčevanega, ko je pa končno imel vse “postlano”, je bil pa bodisi prestar za otroke, morda iz zdravstvenih razlogov ni mogel imeti, morda je izgubil partnerja,…

Evo, tlele se pa jaz podpišem.
Moj kolega je točno tak “splaniranec”. Pa se mu je sesulo, na žalost, je ostal sam.

velik otrok,mal otrok,….revni, bogati,…..itn.pač,ratal je,no.men grejo bl na živce raznorazni politiki , k neprestano serjejo na raznih sejah, pa tako imenovani jet set, k se tud za naš denar poja po sprejemih in zabavah.
kokerkol,roko na srce, smo dandanes velikrat preveč egoistični, da bi si prvoščl več k enga, maksimalno dva otroka.pa bi jih komot vzdržval, sam se je pa pol treba odpovedat nešteto stvarem na ta račun(čeprav to ni niti najmanj nujno,pač si tko mislmo).
otroke mejmo raj radi.
nia

Bravo!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close