Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Na živce mi gredo…

Na živce mi gredo…

v srce parajoče zgodbe, ki jih berem v Nedeljcu, pa v Mariovi oddaji, ko zbirajo cekin za to in to družino s toliko in toliko otroki…
Potem jih pa vprašajo zakaj pa imajo toliko otrok, ki jih ne morejo živeti, pa rečejo: Jih je Bog dal.

Ma kakšen Bog, pišuka, kaj ljudje še niso slišali za kontracepcijo? Kako si lahko odrasel toliko neodgovoren, da sam nimaš za preživet, pa še kar delaš otroke, bo že kako…
Ne rečem, se zgodijo nesreče, požari, itd, takim bi pomagala tudi jaz, nisem brez srca, vendar enih stvari pač ne štekam..
Vaša mnenja, strinjanja, nestrinjanja, napadi?
Howgh!

Ni vse v kontracepciji. Ljudje lahko zbolijo tudi potem, ko – lahko tudi zaradi nesposobnega managmenta -, izgubijo službo, nove pa še zdrav človek ne dobi, če je starejši od 45 let. Brez denarja pa je težko preživljat družino.
Takšen način zbiranja denarja se pa tudi meni ne zdi pravi. Tu je država pogrnila na vsej črti. Eni dobivajo v nebo visoke odpravnine namesto aresta, drugi socialne podpore samo zato, da jih že prvi dan zapijejo in potem naprej prosjačijo, tretji podporo z zavoda, doma pa fušajo in ne sprejmejo nove zaposlitve, ker se jim ne splača….

A zakaj imajo toliko otrok? Ker se splača! Veliko jim primakne država, potem pa še razne take akcije. Ja, Bog jim pomagaj!!!

Tudi jaz GRRRRRRRRRRRRRR….

se cist strinjam!!! so najbogatejse druzine pa majo recimo samo 2 otroka, eni k so pa totalno brez dnarja jih pa delaj skor indrustrijsko!!! pa mene tut to fullllll jezi!!!!!! ok ne recm da mas 10 otrok, ce ti pase prou…ampak da pa pol drzavo moris da nimas dnarja pa kok si bogi jaooooooooooo….cist me razp***!!!!!!!

Mislim, da je zelo težko javno izrazit, da potrebuješ pomoč, še posebej če je ta pomoč denar.Najbrž moraš res biti močno na tleh, da te gleda cela Slovenija v nedeljo zvečer, da otroku tudi risalnih listov ne moreš kupit.
Najbrž ve, ki to pišete, še nikoli niste živele v pomanjkanju in bedi.
Na srečo tudi jaz tega še nisem okusila, ampak nikoli se ne ve, kdaj nas doleti nesreča.
In dokler bom imela dovolj zase, bom še vedno plačevala šolnino za zambijsko deklico, katere starši so tako revni, da je brez moje pomoči nikoli ne bi mogli izšolati.
Ponosna sem nase, da bo nekje nekdo pismen zaradi mene.
Prosim vas!!

Slovenski človek je zelo dober in – pozabljiv. Tudi, če ga “nategnejo”, še vedno daje za Rdeči križ, kjer so še danes sumljive osebe v službi, glavni tat pa v penziji z veliko odpravnino – pa še tožbe vlaga, njemu pa nihče ne stopi na prste. Gledam v Merkatorju – spet so tisti “nabiralniki” Rdečega križa nabito polni denarja. Nekaj časa je le redek kaj primaknil pa so ljudje spet pozabili na lumpe in ponovno darujejo – za koga?
Se strinjam, da tisto Mariovo prosjačenje ni za nikamor. Raje naj se izkažejo poslanci in vladajoča koalicija ter sprejmejo poštene in premišljene zakone, ne pa da s svojo “socialo” žalijo pridne, željne dela in podpirajo lenuhe.
Sem pa vedno za to, da se v sili priskoči ljudem na pomoč, da se rešijo iz trenutnih težav. Dolgoročno pa kot rečeno naj ukrepa vlada.

Spomnim se prispevkov na TV-ju, ki so me pošteno pogreli. Npr. neka družina že tri leta ni vedela, kdaj jih bodo vrgli na cesto, potem pa posnamejo v kader nosečo ženo (ta v trebuhu je bil že šesti otrok). Kul, ne?

TUDI JAZ PRAVIM, DA NI PRAV, DA IMA VEDNO REVEŽ NAJVEČ OTROK. POLNA HIŠA OTROK, NIMAJO KAJ JESTI MAMA PA JE PONAVADI ŠE NOSEČA POVRHU. RES, DA SMO NEKAKO RAZVITA DEŽELA IN DA SE DA VSE PREPREČIT, TAKO TUDI, DA BI ŽENSKA, KI KOMAJ PREŽIVLJA SVOJE OTROKE, NEKAKO NE PREKINILA NOSEČNOST, AMPAK NASPLOH PREPREČILA, DA BI ZANOSILA. AMPAK ZDI SE MI, DA SE ZANAŠAJO NA SOCIALNO. VEČ OTROK, VEČJI DODATKI, PA BO ŽE NEKAKO ŠLO. NIKOLI PA NE GLEDAJO KAKO BO KO BODO OTROCI ZRASTLI, OTR. DOD. NE BO VEČ IN POTEM BO REVŠČINA NA
PREJ IN VSE SE BO PONAVLJAJO. SOCIALNA PA BO DELALA.

To je mentaliteta ubogih. Veliko otrok in revščina. Najbolj žalostno pa je to, da s tem zapišejo usode tudi svojim otrokom. Ali se jim bo dogajalo enako, ali pa jih bo manjvrednostni kompleks zapečatil za vse življenje. Žalostno.

Taja se strinjam, otroci teh neodgovornih staršev so tisti, ki v končni fazi najbolj trpijo to pomanjkanje in te akcije so pač namenjene temu, da bo njim, tem otrokom nič krivim in dolžnim vsaj malo lažje. Mene akcije prav nič ne motijo, res pa je, da denarja ne darujem, ker ga imam še za svojo (maloštevilno) družino iz meseca v mesec.

Za kaj vse nekateri zapravljate svoje živce! Imate enega ali dva otroka, pa ravno tako niste zadovoljni. Imate stresno službo, visoko izobrazbo, visok standard, pa malo živcev…
Dajte no, ne glejte drugim pod prste, saj jim tako ali tako ne pomagate… samo na živce vam gredo??
Vsak nosi svoj križ po svetu…( včasih so imele uboge reve (moja stara mama npr.) tudi po 12 otrok, med vojno in v veliko hujši revščini kot danes.. pa so danes vsi normalni ljudje – zelo socialno naravnani, ki ne spodbujajo take jeze kot vi…) Pa ne mi govorit o zdajšnji dobi ko imajo otroci vsega dovolj, za povrh pa še živčne starše…)
Strinjam se pa , da je med tistimi ,ki jamrajo polno lenuhov – preživeti se da še vedno od dela ( kakršnegakoli) in ne samo od socialnih podpor..
Taka socialna pomoč je nalezljiva bolezen, če revni vidijo da nekomu skoraj hišo naredijo, bo kmalu poskusil iti po isti poti ( časopisi , tv) in ne bo razmišljal več o ponosu. Smo pač različni.

Bogastvo revežežev so otroci:-((((((((
Jaz jim včasih pomagam, ker se mi otroci smilijo ampak smo na tak način, da res gre v ta namen.
Sem pa zelo jezna, ko vidim primer, da so že nazačetku, ko so imeli manj otrok težko živeli in jih še kar veselo delajo.

Eni jih imajo veliko in malo denarja, drugi pa nič pa vse pogoje zato, kdo bi vedel zakaj je tako???

Men gre tud to na živce…
Glih zadnč sem brala v Novicah, k je Rode krstil eno familjo s sedmimi otroki. Mislm in potem sem pogledam sliko, k je bla familja slikana…halooo…v enih škornjah za v dež, tistih gumijastih, v trenirkah, v pretegnjenih puloverjih, v prevelikih bundah…

jest tud to totalno nč ne razumem…mislm jest bi najprej pomislla na otroka. že zdej mislm na to, da bom imela prej dnar na banki naložen predno ga imam. da mu bom lahk nudla čim več… sej vem da je na prvem mestu ljubezen…sam no vseen!!!

mah sej ne vem več kaj pisat, to me tko razp…, sej vem da ne smem preklinjat!!!

BOGI OTROCI!!!

Sj, kristjani so ponavadi največji hinavci!
Če jih je bog dal, naj jih pa še preživlja…

Drage intelektualke, čustvene magme, ljubeče človečnice, nesebične lepotice in širokogrudne življenjaljubne pupe:

želim vam zdravega otroka, pa četudi samo enega. In zdravega duha v vas samih in vašemu edinčku.

Želim vam uspeh, bogastvo, slavo. In raj na zemlji. Jasno, da ne z mladimi, same s svojim ogledalom se postarajte ter ljubite preteklost Zemlje, ko so na njej živeli še ljudje.

Želim vam pestro osamljenost na stara leta. In seveda upam, da vam bo sploh dano učakati jih.

Vse dobro!!

Maksi

—————————
!!! pravi:
A zakaj imajo toliko otrok? Ker se splača! Veliko jim primakne država, potem pa še razne take akcije
—————————
Trije klicaji, nihče ti ne brani. Pusti službo, omisli si vsaj 5 otrok, pa boš bogat(a) za nič delat.

Na srečo je tu še nekaj razumnih ljudi: Mik, Lenč, Maksi…

Ja, mi smo bili tudi tako, nekaj srednjega. Potem so pa prišli stečaji. In smo hodili v razvlečenih puloverjih in škornjih za dež. Pa ne glede na število otrok. Resnica je samo to, da če si revna družina z enim ali dvema otrokoma, te ne bo nihče dal na televizijo, ker je takih enostavno preveč. Revnih družin z veliko otroki je pa manj, zato se o njih več piše.

Dobro, res se najdejo ekstremi, ki drugo za drugo “štepajo” hčere, ker hočejo sina, pa jih ne briga za vse ostalo. Takih in podobnih tudi jaz ne razumem. Ampak to so redki primeri. Ozrite se, drage jezne punce, malo okrog sebe. Dobro odprite oči in hitro boste ugotovile, da revščina in število otrok nimajo nič skupnega.

Vsak ima možnost izbire. Nekateri izberejo veliko otrok, ve pa imate na izbiro ali jim pomagate ali ne…
Aja, pa na izbiro imate tudi, ali premaknete program kadar Mario zbira prispevke, ali pa ne.

Ja, tudi mene to pojezi. Jamra, da so revni in da nič nimajo, da sta oba invalidsko upokojena in bolna, otrok pa kar nekaj, pa še noseča, Mislim!!!!!!
Je res, da se v naši državi vsi zanašjo na socialno, ki nudi velike doklade, dodatke, podporo, tako, da….. To so neodgovorni starši, ki rojevajo otroke v revščino, ki jim nič ne morejo nuditi, in potem otrok raste in je prikrajšan za osnovno- in ne mi tukaj o prijateljstvu in ljubezni med otroci- potem pa zrastejo v pubertetnike,ki so polni jeze in gneva in hočejio tudi oni nekaj od življenja, pa v kakršnikoli obliki. Potem pa …mamila, prostitucija, kriminal,..nasilje, kraja, cigarete, zgodnje nosečnosti,….. No so tudi izjeme, ampak , člevek je tako narejen, da hoče tudi kaj zase. Pa tudi če nima in mu starši ne nudijo nič.

Pred časom, ko je kazalo eno tako družinco z devetimi otroci (deseti je bil, jasno, na poti) in so prosili za dnar in bla bla, sem v krogu naše družine izjavla, d bi blo boljš, če bi zbirali za sterilizacijo. In so se naši kar strinjali.

In sedaj misliš, da ti bomo ploskali ker si tako duhovita?
Nekoč se bo tvoja hči morda odločila za več otrok-ji boš svetovala enako?
Kakšne generacije vzgajamo!

Tehtnica je tut izjavla da bo najprej šparala, pol pa nudila vse svojemu otroku.
Če je otrok skromno vzgojen ( ne v pomankanju) se bo bolj veselil lastnih dosežkov v življenju, ker mu bodo nekaj pomenili.
Če mu boste kupili vse ( od športne opreme do stanovanja) boste vzgojili nedonošenčka, ki bo vedno računal na druge in ne na lastno iznajdljivost…
Morda bo vaš sin nekoč kradel torbice starih ženic, saj tudi do vas ne bo imel spoštovanja, ko boste zaprli denarnico…
VAŽNA JE VZGOJA IN NE DENAR NA BANKI !!!!!

LENČ ti si 100 let za leseno žlico.Zakaj bi zbirali denar za takšne cepce,tudi meni nihče nič ne da ampak si moram vse zaslužit.

Bravo, kurec, saj včasih pa tud kakšno pametno poveš!

Nekateri vzgojni prijemi so tut 100 let pred leseno žlico bli enaki…
Saj nisem rekla , da je treba zbirat denar ..ravno nasprotno -taki ljudje kot ti ,ki si sami zaslužijo za preživetje- vedo zakaj se v življenju gre..Ti menda ja nisi nedonošenček, ki še živi pri starših in fehta denar za pir? Revni pa niso cepci – iz tega se ne norčuj-če boš poskrbel za svojo familijo boš pač genij v teh časih- z enim ali petimi otroci…pa magari če boš prosil za denar..

Lenč, brez veze se je tu utrujat; ne boš prišla nikamor.

Problem je samo v tem, da ima večina otrok starše, kakršni se tu oglašajo. In si otroci, seveda, ustvarijo merila, ki jih povzamejo od staršev. Oblačila morajo imeti znamko, niso vsake hlače dobre. Telefon mora imeti ne vem kake barve in melodije – da lahko z njim telefoniraš, je postranskega pomena. Počitnice pri babici so out in v glasbeno šolo so etroke pelje z avtom, ki mora biti tudi znamka.

In potem je pač tako, da so tisti iz manj premožnih družin res že v osnovi zaznamovani. Pa ne, da bi jih teplo kako pomanjkanje. Že zaradi tega, ker se ne more kosati z vrstniki, je otrok zafrustriran. In poskuša zadevo nekako skompenzirat in se postavlja pred drugimi na čisto neprimerne načine. In tako pridemo do cigaret, tatvin in drog. Pa ne zato, ker so nekateri otroci revni, ampak zato, ker ima večina TAKE starše.

Lenč, jaz ti čestitam!

Pa naj se pohvalijo tisti, ki vlečejo denar od davkoplačevalcev:

– ker niso poročeni zato, da bi bili samohranilci (jasno ne več kot enega ali dveh otrok). Le-ti se pogosto s ponosom hvalijo, kako jih država živi, ker verjamejo, kako so pametnejši od nje.
– ker imajo ločene naslove iz prav tako pijavkarskih namenov
– ki vlečejo socialno z otroškimi dokladi in jim zaradi tega ni “treba” hoditi v službo
– ki stalno nekaj zahtevajo, kljub temu, da imajo vsega čez glavo, lačnemu pa suh kruh očitajo!

In končno: tisti, ki tarnajo, kako je treba nekomu z več otroki pomagat preživet v tej nehumani državi, MEDTEM KO ŠE NIHČE OD NJIH OD SVOJIH POMIJ NI PRISPEVAL NITI GNILEGA KROMPIRJA!!!

DEJMO SE VPRAŠAT, jara gospoda! Kaj prispevate – razen svoje neomajne modrosti- za ravnovesje v okolju? Ste res bankrotirali zato, ker ima nekdo, ki ne dere takoj na abrazijo (kot morda katera izmed vas), življenje in ljubezen okoli sebe?? Ste iztrošile vso dobroto? Vam je hudo, ker ste oropane čustev? Res verjamete v rožnato prihodnost z odraslim, razvajenim edinčkom?? Ne, ne verjamete! Strah vas je ljudi, bojite se same sebe. Verjamete v bogastvo zlatega gnoja.

SITA KOZA LAČNI NE VERJAME.

Zato tisti, ki težijo na to temo s polnimi ritmi, naj odstopijo ocvirk. Morda vas bo pa razbremenil holesterola. Takšni brez baje živijo kvalitetneje.

Pa hvala lepa. To je od mene vse. Vi pa se zgrizite… mirno med seboj.

Maksi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close