Na živce mi gre, da so trgovine ob nedeljah zaprte!!
ne hodim k maši, 18.10.2021 ob 19:23
Neprijavljena, 18.10.2021 ob 17:16
nak, res ne hodim k maši, 18.10.2021 ob 16:07
HALOŽANKA, 18.10.2021 ob 15:53
nak, res ne hodim k maši, 18.10.2021 ob 15:17
Ne vem, zakaj me preseneča, ko vidim, da bi eni samo radi imeli trgovine odprte tudi ob nedeljah, drugi pa se v to željo zaganjajo z vsem besom in umazanim jezikom in brezzveznimi argumenti oziroma izsiljevanjem argumentov od druge strani (ki jih itak vedno oblatijo).
In res ne vem, zakaj me to preseneča. Ker je vedno tako. Morda si pa globoko v sebi vendarle želim in še upam, da bi v moji ljubi mi deželici še vladalo nekaj pameti in razumevanja.
Pa lih ti opletaš z besedno zvezo pamet in razumevanje! Pa lih ti ne razumeš, da lahko nekomu veliko pomeni prosta nedelja, ki jo preživi s svojci, ki so večinoma ta dan doma. Ti želiš razumevanje?
Spet…. Kako težko je sprejeti željo nekoga. Res ste skini. Delam ob nedeljah, pogosto. In mi ni težko. Brez plačila seveda, ker se te ure nikjer ne zapisujejo. Delo pač mora biti opravljeno. Rada bi pa tudi šla v trgovino ob nedeljah. In ker imam eno tako željo, sem deležna kletvic, pregovarjanj, obtožb… Ne ne, dragi moji, ne bomo se šli takole. Zaprtje trgovin ob nedeljah je zelo grda in napačna stvar. In s tem boste pač zagovorniki zaprtja morali živeti. In uživajte ob prostih nedeljah, dokler jih imate. Trgovke niso pa nič na boljšem sedaj. Je bilo že velikokrat napisano, da jim ob nedeljah večini sploh ni bilo treba delati. So delali študenti, takšni, ki so sami hoteli delati ipd. Ampak tega pač nekateri ne slišite. Ker vam poruši vašo svetohlinsko agendo.
Bom deležna sedaj malce miru ali se bo še kar valil drek po meni?
Hočeš rečt da je še slabše kot si pisala v prvem prispevku? Ne samo da delaš od petka do svetka, ampak to delaš celo zastonj ker mora biti delo opravljeno? Če ne delaš ravno za svojo firmo imaš precej večji problem kot so zaprte trgovine ob nedeljah. Kot sem ti napisala že prvič – za tvoje dobro si najprej porihtaj svoje življenje. Ko boš to uspela, zaprte trgovine ob nedeljah ne bodo več problem.
Nikar tako paternalistično, prosim. Nisem tista, ki si ji prvič pisala o porihtanem življenju. Moje življenje je v redu, hvala; hvala za skrb. Bi pa ob nedeljah rada v trgovino. Bi mi ustrezalo. In mislim, da nikomur to ne bi bilo na škodo, niti trgovkam. Bi pa še mnogim prišlo prav. In sploh ne razumem tega drekanja po tistih, ki si pač želimo odprte trgovine ob nedeljah. Pač – tisti, ki imate veliko dela z rihtanjem svojih in tujih življenj, ostanete doma, tisti, ki imamo življenja tipi-topi, pa gremo v šoping. Enostavno do konca.
pa ti hodi v nedelj odelati.če misliš da trgovkam ne škodi…one do sobote oddelajo 40 ur tako da…
looolll, 18.10.2021 ob 19:27
pa ti hodi v nedelj odelati.če misliš da trgovkam ne škodi…one do sobote oddelajo 40 ur tako da…
Pa saj menda ne misliš, da so delale vse dni v tednu, skupaj 48 ur z nedeljo vred? Niso. Ob nedeljah so delali študenti, pa isti, ki so sami hoteli (boljša plača). Bilo bi pa prav, da se začne trgovkam in trgovcem čiščenje in filanje polic pred in po odprtju trgovine šteti v delovni dan. Za to se borite, ne pa za ohranitev zaprtih trgovin ob nedeljah.
Ti eni bi radi imeli trgovine odprte iz blesavih neargumentiranih razlogov, lovijo pa se na polno ko jim nekdo pokaže kakšne blesave trajbajo. V Sloveniji se je narod odločil 17 let nazaj že, da ne bodo trgovine odprte ob nedeljah. Tu se zadeva konča. Kje je zdaj Robi z zmerjanjem fašisti, ko hočete nekateri samovoljo dati čez voljo ljudstva?
Takojčica, 16.10.2021 ob 16:11
Plavi, 16.10.2021 ob 16:03
Najbolje , da posreduješ pri uvozu tuje delovne sile, konkretno kvalificiranih trgovcev in trgovk, mogoče bi potem zadovoljila tvoje apetite? Njihovi sindikati so saj nekaj dosegli, ostali popolnoma nič. Slovenija je! lažni demokratični socializem, z nikoli dokončano tranzicijo. Dober tek!
Ja, lažni socializem!
Dejansko ne verjamem, da je delavcem v trgovini všeč, da nimajo možnosti dodatnega zaslužka.
poleg tega je ogromnooo študemtov, ki si želijo dela ob nedeljah. Ma brez veze, resno.
Kaj ti to resno? Trgovina je najmanj plačano študentsko delo. Zakaj bi študentje želeli delati študentsko v trgovini? Kaka razvajenka si, res. Če delaš urnik 9-5, potem imaš tudi kaj v glavi in se znaš organizirat.
Itak pa je to spet ena vikend provokacija.
Počakaj december, boš imela ves mesec nedelje odprto.
Kako imaš oprane možgane od potrošništva, ne morem verjet.
Ti eni, 18.10.2021 ob 20:26
Ti eni bi radi imeli trgovine odprte iz blesavih neargumentiranih razlogov, lovijo pa se na polno ko jim nekdo pokaže kakšne blesave trajbajo. V Sloveniji se je narod odločil 17 let nazaj že, da ne bodo trgovine odprte ob nedeljah. Tu se zadeva konča. Kje je zdaj Robi z zmerjanjem fašisti, ko hočete nekateri samovoljo dati čez voljo ljudstva?
Župnik rekel, da je treba biti za zaprtje. Cerkvene rabote skratka. Nimam slučajno takega nika, kot ga imam.
Avtorica, te razumem. Tudi sama bi rada v nedeljo kaj uredila, a ne gre. Ne moreš se naročiti na botox, ker privat zdravniki ne delajo, tudi na zemljiški knjigi imajo zaprto, kličeš vulkanizerja – nič, hočeš podaljšat osebno – enako. Knjižnice zaprte, tudi na elektro ne urediš nič, prav tako se ne javi nobena nepremičninska agencija. Tako res ne gre.
Razumem, 18.10.2021 ob 23:17
Avtorica, te razumem. Tudi sama bi rada v nedeljo kaj uredila, a ne gre. Ne moreš se naročiti na botox, ker privat zdravniki ne delajo, tudi na zemljiški knjigi imajo zaprto, kličeš vulkanizerja – nič, hočeš podaljšat osebno – enako. Knjižnice zaprte, tudi na elektro ne urediš nič, prav tako se ne javi nobena nepremičninska agencija. Tako res ne gre.
Takole je to: privat dr dela tudi ob nedeljah, če ga plačaš. Sem že bila na nedeljo pri dr. ZK lahko vse urediš na netu, tudi z nepremičninarjem sem že bila na vezi na nedeljo. Brez veze mislite trgovke, da ste edine revce, ki delate na nedeljo.
Takojčica, 19.10.2021 ob 04:47
Takole je to: privat dr dela tudi ob nedeljah, če ga plačaš. Sem že bila na nedeljo pri dr. ZK lahko vse urediš na netu, tudi z nepremičninarjem sem že bila na vezi na nedeljo. Brez veze mislite trgovke, da ste edine revce, ki delate na nedeljo.
Ne vem, zakaj se tako sekirajo, saj bodo od 01.12 naprej vse trgovine spet odprte ob nedeljah kot v času pred korono!
Nisem vedel da je Slovenija tako verna, 18.10.2021 ob 23:12
Torej je tvoje mnenje vredno več od večine praviš?
Nekam me hočeš speljati. Ne bo šlo. Nisem jaz župnik, ki nagovarja druge, da delajo za cerkveno pušico. Bi pač imela rada trgovine odprte ob nedeljah. Morda bo pa komu mar za to mojo željo (in željo še mnogih, ko vidimo v tej temi).
Da gre večini to zelo na živce. Niti ni optimalno za vse, ki delajo kot biki med tednom in nimajo energije in logistike za nenujne nakupe, nedeljo si že toliko spočit, da bi lahko šel po neživilskih nakupih pa je vse zaprto. Ostaja online ali pa črtanje. Glede ekonomije je tudi živa bedarija. Ljudje niso delali toliko časa zaradi lockdownov, da jim manjka ta plačni dan, da ne omenjam gospodarskim trgovskim družbam, ki morajo za ta dan zaprtja vseeno plačevati najemnine in dobički še zdaleč niso kot so bili. Zaprtje je v resnici najbolj bedasta odločitev, ker ne omogoča zagon ekonomije ampak bremza. Na koncu vsi plačamo posledice. Tako gospodarske družbe, posamezniki, ki ne morejo zaslužiti z nedeljskim delom in država, ki ne pokasira tega nerealiziranega ddv-ja. Na letni ravni je to mala gospodarska katastrofa.
Žalostno, da moraš it v trgovino, da se spočiješ. Sem mislila, da za to obstaja narava.
Žalostno, da moraš imeti trgovine, da s kom kaj poklepetaš. S kom? Sorodniki? Sonakupovalci? Prodajalkami? Aha, zato ste med covidom toliko hodili v trgovine – da ste klepetali s kom.
Nakupovanje je pri tem že skoraj postranskega pomena. Kajne?
Torej: ne veste, kam bi se dali ob nedeljah, ko imaste prost dan. Od ponedeljka do sobote itak delate (v pisarnah, na gradbiščih, …) od jutra do večera, ko so trgovine že zaprte.
Ne vem, kdo izmed nas je bolj ovca. Cepljeni, necepljeni; tisti, ki bi radi trgovine odprte 24/7, …
Se mi zdi, 19.10.2021 ob 10:05
Da gre večini to zelo na živce. Niti ni optimalno za vse, ki delajo kot biki med tednom in nimajo energije in logistike za nenujne nakupe, nedeljo si že toliko spočit, da bi lahko šel po neživilskih nakupih pa je vse zaprto. Ostaja online ali pa črtanje. Glede ekonomije je tudi živa bedarija. Ljudje niso delali toliko časa zaradi lockdownov, da jim manjka ta plačni dan, da ne omenjam gospodarskim trgovskim družbam, ki morajo za ta dan zaprtja vseeno plačevati najemnine in dobički še zdaleč niso kot so bili. Zaprtje je v resnici najbolj bedasta odločitev, ker ne omogoča zagon ekonomije ampak bremza. Na koncu vsi plačamo posledice. Tako gospodarske družbe, posamezniki, ki ne morejo zaslužiti z nedeljskim delom in država, ki ne pokasira tega nerealiziranega ddv-ja. Na letni ravni je to mala gospodarska katastrofa.
Tudi jaz tako razmišljam! Pa poštarji služijo z online prodajo iz tujine.
Cele dneve delam, zdaj pa se moram na nedeljo peljati v Italijo, da kupim k* sesalec in za otroka novo sobico, pa cunje in čevlje. Za koga? Za tiste tri sindikaliste, ki nategujejo trgovce, da imajo sami plačo do neba, kateri se pa niti slučajno ne bodo odrekli! In za njo so morali nekaj dati od sebe. Verjetno smo edina država na svetu, ki podjetnikom prepoveduje delat! Neverjetno je, da so ob nedeljah lahko odprte črpalke, kjer prodajajo vse sorte kozlarij veliko dražje, kot v trgovini, trgovine pa ne. Če bi na črpalki prodajali samo gorivo, bi lahko 90% črpalkarjev ob nedeljah ostalo doma, s svojimi družinami. Aja, saj res, za njih družina ni pomembna. Pomembna je samo za tiste, ki jih zastopa trgovski sindikat. Realnost je, da dobre plače za 40 ur dela tedensko ni več. In druga realnost je, da ti, ki zaslužijo več, kot minimalca, več potrošijo. Ampak nimajo časa. Čas za to imajo ob nedeljah. Ob nedeljah, ko je pri nas prepovedano delat. Namesto nedeljskih nakupov se tako folk raje usede za mizo od klika iz tujine. Ali pa se zapelje v Italijo in zapravijo tri plače.
Takojčica, 19.10.2021 ob 10:50
Tudi jaz tako razmišljam! Pa poštarji služijo z online prodajo iz tujine.
Cele dneve delam, zdaj pa se moram na nedeljo peljati v Italijo, da kupim k* sesalec in za otroka novo sobico, pa cunje in čevlje. Za koga? Za tiste tri sindikaliste, ki nategujejo trgovce, da imajo sami plačo do neba, kateri se pa niti slučajno ne bodo odrekli! In za njo so morali nekaj dati od sebe. Verjetno smo edina država na svetu, ki podjetnikom prepoveduje delat! Neverjetno je, da so ob nedeljah lahko odprte črpalke, kjer prodajajo vse sorte kozlarij veliko dražje, kot v trgovini, trgovine pa ne. Če bi na črpalki prodajali samo gorivo, bi lahko 90% črpalkarjev ob nedeljah ostalo doma, s svojimi družinami. Aja, saj res, za njih družina ni pomembna. Pomembna je samo za tiste, ki jih zastopa trgovski sindikat. Realnost je, da dobre plače za 40 ur dela tedensko ni več. In druga realnost je, da ti, ki zaslužijo več, kot minimalca, več potrošijo. Ampak nimajo časa. Čas za to imajo ob nedeljah. Ob nedeljah, ko je pri nas prepovedano delat. Namesto nedeljskih nakupov se tako folk raje usede za mizo od klika iz tujine. Ali pa se zapelje v Italijo in zapravijo tri plače.
Kdo ti je kriv, da cele dneve delaš? Pa si organiziraj delo tako, da ne boš cel dan delala in boš lahko šla med tednom v trgovino. Ali pa zamenjaj šiht. Tako bi ti rekla prodajalkam, ki nočejo delati ob nedeljah: naj zamenjajo šiht, kdo jih sili delat v trgovini? In ta tema je čista provokacija. A nismo že 1236454 x predelali te teme? Kaj misliš, da bojo samo zaradi tebe odpirali pohištveno trgovino, ker rabiš novo otroško sobo? Pa trgovino s čevlji ob nedeljah? Kolikor vem, so trgovine s čevlji, še preden so bile nedelje zaprte, v manjših krajih delale ob sobotah do 13h. Si moreš mislit, kako so krajani preživeli (verjetno so ob nedeljah bosi hodili okrog :))? Se pravi, spet boš rekla: kaj me briga za te vaščane. Isto lahko mi rečemo zate: kaj me briga, če rabiš v nedeljo kupit čevlje? In zdaj še govoriš, da mora trgovina vsako leto poslovati z večjim dobičkom od lanskega, da so sindikalisti srečni, prodajalkam pa ne zviša plače. Pa saj to je fora, kje ti živiš? In zakaj se zaradi tega jeziš? Saj ne delaš kot prodajalka … Slovenija ne prepoveduje podjetnikom delat ob nedeljah. Poglej živilsko trgovino v Šiški ali pa na Poljanski, te delajo tudi ob nedeljah. Tako, da, izvoli, odpri privat trgovino, in delaj v njej 7 dni na teden. Kdo ti brani? Saj vidiš dve dobri praksi. In ja, marsikateri prodajalki v živilski trgovini dol visi, ali so ob nedeljah črpalke odprte ali ne. To, da črpalke opravljajo še druge dejavnosti poleg svoje osnovne dejavnosti pa – saj si rekla, da mora država dovoliti podjetnikom delat. So se pač spomnili, da bi prodajali še živila, in to po dražji ceni kot korporacije. Če bi na črpalki prodajali samo gorivo, bi lahko 90% črpalkarjev ob nedeljah ostalo doma, s svojimi družinami – ja, se strinjam. Takoj zaprimo črpalke ob nedeljah. Zakaj ni protestov na to temo? Tisti, ki zaslužijo več kot minimalca, vse potrošijo – prav imaš. Zato pa vsak zasluži ravno dovolj. 🙂 Tvoje pojmovanje, da ljudje, ki zaslužijo več kot minimalca, denarja nimajo kje porabiti zaradi tega, ker so trgovine ob nedeljah zaprte, je zgrešeno. A misliš, da ljudje nakupujejo samo v fizičnih trgovinah ali da plačujejo samo za materialne stvari? In ni prepovedano delat pri nas ob nedeljah – ne posplošuj. In a misliš, da ves folk samo ob nedeljah nakupuje prek spleta? Torej ni kriva trgovina, da ti ne moreš nakupovat ob nedeljah, ker je zaprta, ampak ljudje, ki si ne znajo razporediti časa. Ker dvomim, da med tednom ne uporabljaš spleta, ker nimaš časa zato, ker cele dneve delaš. Mislim, ne rabiš se zapeljat nekam, samo poklikaš in je. In kdo, ki nima časa, se pelje v nedeljo v italijo v šoping. In kaj ima zaprtje trgovin ob nedeljah veze s tem, da zapravi trikrat več kot v Sloveniji? V Italiji lahko zapraviš isto količino denarja kot v Sloveniji. A si želela povedati, da je določen izdelek v Italiji trikrat dražji od določenega izdelka v Sloveniji ali da bi ti trikrat več zapravila, ker bi impulzivno nakupovala?
dsag, 19.10.2021 ob 12:39
Dosadni ste s to nedeljo. Pač je zaprto, kaj zdaj? V Italijo na veliko hodijo ja, prav sigurno. Sigurn je ogromno MB pa KK tablic po Italiji v šopingih, dajte mir no.
Ampak nam ni všeč, da je zaprto. Za to gre. Baje imamo demokracijo in svobodo govora in lahko povemo, kaj nas žuli. Imam sicer občutek, da to lahko samo tisti, ki mislijo drugače kot jaz. 😀
sprostitev in prosti čas, 19.10.2021 ob 10:09
Strašno mi gre na živce, da so trgovine zaprli. Edini dan, ko sem se v trgovini spočila, s kom kaj poklepetala in kupila, kar je za gospodinjstvo treba kupiti.
Strašno mi gre na živce to zaprtje.
Moraš imeti pa res ubogo in prazno življenje, da moraš družbo iskati po trgovskih centrih, sprostitev pa ti predstavlja rintanje z nakupovalnim vozičkom med policami. Morda še pogret pire iz vrečke in oskubljen kos shiranega piščanca iz kakšnih vzhodnoevropskih blagovnih zalog kot višek kulinarike v menzi.
Pač, sprijaznite se, da nas je večina za to, da so trgovine ob nedeljah zaprte.
Tisti, ki pa tu pišete, da ste zaradi tega jezni, se pa malo zamislite. Ker tudi argumenti nas ne prepričajo.
Mislim, a ne vidite, da ste ujeti v potrošniško družbo, da ne zdržite en dan brez trgovin, da vam je trgovina = druženje, kar pa definitivno ni res. Materialne potrebe enačite z duhovnimi potrebami. Jaz lahko v nedeljo pokličem prijateljico in se z njo pogovarjam brez, da bi morala za to nekaj kupiti v trgovini.
Pa koga motijo odprte trgovine v nedeljo?? Mene niti malo in ko so bile odprte, sem seveda tudi kdaj v nedeljo kaj kupila. Delajo skoraj samo studentje, ki so tega seveda veseli, tako da res ne vidim problema. Ne si mislit, da delamo usluge trgovkam, redno zaposlenih v nedeljo prakticno ne boste videli v sluzbi.
Kdor ima pomisleke in je proti, pac naj ne gre, ostali ki imajo samo takrat cas, pa naj nakupujejo kolikor jih je volja. Vsak kakor mu pase..
nak, res ne hodim k maši, 19.10.2021 ob 12:58
Ampak nam ni všeč, da je zaprto. Za to gre. Baje imamo demokracijo in svobodo govora in lahko povemo, kaj nas žuli. Imam sicer občutek, da to lahko samo tisti, ki mislijo drugače kot jaz. 😀
Seveda smo v demokraciji in to, da vam ni všeč, bi lahko pokazali na dotičnem referendumu. Pa tam ni bilo videt veliko ljudi, ki jim to ni všeč. Zdaj ste pač samo še redki jamrači, ki se brezveze jezite po forumih in težite veliki večini, ki je glasovala za zaprtje.
dgedg, 19.10.2021 ob 13:27
Seveda smo v demokraciji in to, da vam ni všeč, bi lahko pokazali na dotičnem referendumu. Pa tam ni bilo videt veliko ljudi, ki jim to ni všeč. Zdaj ste pač samo še redki jamrači, ki se brezveze jezite po forumih in težite veliki večini, ki je glasovala za zaprtje.
Pa a ti znaš brat? Sem že zgoraj nekje pojasnila, kako je bilo z referendumom (Cerkev pomagala). Kot pri OKMB in pri splavih. Vedno isti drek. No, vsaj vode so šle skozi tako, kot je prav.
Forum je zaprt za komentiranje.