Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Na živce mi gre, da so trgovine ob nedeljah zaprte!!

Na živce mi gre, da so trgovine ob nedeljah zaprte!!

Zgornji zapis je odgovor na zapis avtorja Super: “In zakaj potem stalno težiš za odprte trgovine?”

(citiranje ni delovalo)

Odgovor na objavo uporabnika
Kupujem, kadar meni odgovarja, 18.10.2021 ob 11:54

Super, 18.10.2021 ob 11:01

Kupujem, kadar meni odgovarja, 18.10.2021 ob 11:00

Čisto razumem, da želijo imeti trgovci proste nedelje. Mi je to popolnoma razumljivo. Ampak morajo tudi oni razumeti, da si jaz svojega življenja ne organiziram okrog njihovega obratovalnega časa. Če so trgovine odprte v takih urah in dnevih, ki meni ne odgovarjajo, me v te trgovine pač ni. Naročim na spletu, kupim v tujini, na dopustu. Obstaja dosti načinov, da pridem do želenih artiklov – gre pač moj denar v roke drugih trgovcev.

In zakaj potem stalno težiš za odprte trgovine?

To je bil moj prvi prispevek v tej temi, tako da res ne vem, kje ti vidiš, da jaz komurkoli kaj težim v zvezi z obratovanjem trgovin ob nedeljah?

Res verjamem. Tako kot tistim, ki delajo petek in svetek, da nimajo časa v trgovino 😀

hhm, 16.10.2021 ob 16:17

Takojčica, 16.10.2021 ob 16:11

Plavi, 16.10.2021 ob 16:03

Najbolje , da posreduješ pri uvozu tuje delovne sile, konkretno kvalificiranih trgovcev in trgovk, mogoče bi potem zadovoljila tvoje apetite? Njihovi sindikati so saj nekaj dosegli, ostali popolnoma nič. Slovenija je! lažni demokratični socializem, z nikoli dokončano tranzicijo. Dober tek!

Ja, lažni socializem!

Dejansko ne verjamem, da je delavcem v trgovini všeč, da nimajo možnosti dodatnega zaslužka.

poleg tega je ogromnooo študemtov, ki si želijo dela ob nedeljah. Ma brez veze, resno.

ni potreben noben dodaten zaslužek, samo tisto jim naj plačajo, kar si zaslužijo.

ko bo pa trgovka lahko overila pogodbo pri notarju, podaljšala vozniško in osebno v nedeljo, naj pa še trgovine odprejo …

Potem trgovke ne hodijo tanakt ob nedeljah, ne hodijo v restavracije in gostilne, ne kličejo vodovodarja, če je izliv vode, ne hodijo po muzejih, galerijha, parkih?

Res verjamem, 18.10.2021 ob 12:01

Res verjamem. Tako kot tistim, ki delajo petek in svetek, da nimajo časa v trgovino 😀

Pa dobro no, ne verjemi, če nočeš. Ne spremeni dejstva, da je res.

Tisa_R

(Ki mi je že žal, da sem sploh spet prišla pogledat na ta forum in podat prispevek. Prijavljam se pa od “prenove” dalje ne, ker forum ne deluje, kot bi bilo treba. Pa lep dan.)

Kupujem, kadar meni odgovarja, 18.10.2021 ob 12:11

Pa dobro no, ne verjemi, če nočeš. Ne spremeni dejstva, da je res.

Tisa_R

(Ki mi je že žal, da sem sploh spet prišla pogledat na ta forum in podat prispevek. Prijavljam se pa od “prenove” dalje ne, ker forum ne deluje, kot bi bilo treba. Pa lep dan.)

Pripis: pa prosim, brez ideje, da ne vem, kako je delati ob nedeljah. Sem danes prosta ravno zato, ker sem imela včeraj delovni dan.

Kupujem, kadar meni odgovarja, 18.10.2021 ob 12:14

Pripis: pa prosim, brez ideje, da ne vem, kako je delati ob nedeljah. Sem danes prosta ravno zato, ker sem imela včeraj delovni dan.

Potem pa imaš danes čas za v trgovino. Ali pač spet ne?

A bo v redu danes, 18.10.2021 ob 12:32

Potem pa imaš danes čas za v trgovino. Ali pač spet ne?

ti ne razumeš ona je svobodna in bo šla v trgovino takrat, ko bo njej pasalo.

Sedaj trpi hude muke, ker ne more v trgovino po 21.00 uri, včasih sicer zavije po sendvič na Petrol, ampak to ni to. Od sobote od 21.00 do ponedeljka zjutraj pa jo skoraj pobere, ker ne more iti v supernovo.

llda, 18.10.2021 ob 09:00

tudi jaz sem za, nedelja je meni večkrat zelo prav prišla. Itak pa ob nedeljah delajo večinoma študenti, jih par poznam in vse redno zaposlene delajo samo ob sobotah, pa še to nekatere ne, samo čez teden sploh će imajo otroke, tako da ne vem, v čem je problem. Potem pa zaprite vse, tudi ljudje na pumpi, kinu, gostilnah..itd bi radi bili verjetno ob nedeljah doma.

Bingo!

Sam ena razlika je – obstajajo panoge, ki živijo od tega, da so ob nedeljah odprti. Spet druge so nujne službe. Trgovina ni ne eno ne drugo, ampak je samo odnašanje riti lenuhom in levakom, ki ne vedo kaj bi sami s sabo na prost dan.

V omenjene panoge se zaposlijo ljudje, ki vedo, da bodo ob nedeljah in praznikih delali. Trgovine pa so potiho postale odprte vse več nedelj in tudi večino praznikov.

jajek, 18.10.2021 ob 12:08

Potem trgovke ne hodijo tanakt ob nedeljah, ne hodijo v restavracije in gostilne, ne kličejo vodovodarja, če je izliv vode, ne hodijo po muzejih, galerijha, parkih?

vodovodar v nedeljo krepko zaračuna svojo storitev in ima tudi prav.

zakaj je bil pa kruh ob nedeljah po enaki ceni kot med tednom?

Za avtorico, 17.10.2021 ob 11:06

Vsi so popljuvali avtorico, jaz pa je ne bom.

Sama odhajam na delo ob 5 prihajam ob 16+2x tedensko delam dlje (do službe imam 100km, zdravstvu, tolčemo nadure zaradi karanteno, bolniških, dežurstev,…).

Med tednom kupim kruh, mogoče kakšno meso in sem v trgovini oz v vaški mesnici 5minut. Ostalo hitim domov na vrt, njivo, živali, gospodinjstvo.

Nakupujem v soboto,petek zjutraj za cel teden. To ni problem. Pralni stroji, feni niso problem imam net. Ampak vsi družinski člani imamo smotana potrebe pri oblačilih in obutvi, to pa je problem na kubik. In to mi manjka. Res bi mi bilo super, če bi npr. vsaj eno nedeljo mesečno lahko obredla trgovine z oblačili, obutvijo. Pa eno varianto za železnino,les, orodje, ala Bauhaus, Merkur.

Saj mi uspe med tednom, ampak hitim ko na spidu, zato v nedeljo med 9-11  bi mi bilo idealno. Zato avtorico kr razumem.

Ja pa stanje, ker sem v študentskih časih delala v šoping centru mes vikendi in z zavistjo gledala druge kako sproščeno hodijo na izlete, se družijo jaz pa kot piščanec pod neonkami. Privoščim trgovcem, da si vsaj en dan oddahnejo do tečnoba, hitenja in ga preživijo z družino.

V bistvu razumem obe strani. In živina lahko z obema rešitvama, ampak v idelai če gledam le svoje potrebe in se mi fučka za druge, pa bi imela v nedeljo odprto. Hvala bogu, da sem tudi sočlovek in razumem, da kar je najboljše za mene ni tudi za druge. V družbi pač moramo najti nek kompromis in se prilagajati. Pač vzameš kak dan za nakupe, saj večino lahko kupiš na zalogo (zobno pasto, milo, toaletni papir, začimbe, olje,,..). Ne rabiš lih laufat vsak dan po eno stvar.

Za testiranje udobnosti sedežne pa vzame kr dopust (tak mi ga vsako leto ostane kakšnih 20 dni, ki ga pol po pritiskih delodajalca  divje koristim do naslednjega junija).

Kako oddahnejo trgovci vsaj en dan? Če pač delajo v  nedeljo (itak so čisto vse zapre o 15h), so prosti v oetek in še soboto ali ponedeljek saj imajo praviloma 2 dni prosto na tedne, pa pač vsako 4 nedeljo so malo delali v večini trgovin pa še to ne…

PERSEN pomaga. Tako pravijo. 

boljše se organiziraj, 17.10.2021 ob 14:37

Imam urnik od 8.00 do 19.00 non-stop, občasno tudi sobota dopoldne. Tri otroke. Ne rečem, da je lahko, ker to ni. Če je nujno, skočim zjutraj v trgovino, tja kjer odprejo zjutraj ob 7.uri. To zelo redko, ker so zgodnje jutranje ure namenjenu kuhanju kosila. Večinoma se ustavim zvečer, na poti domov. Oblačila ali tehnične stvari čakajo soboto ali spet zvečer (pri nas je odprto do 21.00). Ns hodim kofetkat in po lokalih, pa mi vse znese. Prav je, da so trgovine v nedeljo zaprte. Še tisti en prost dan naj zabijam po trgovinah? Ne, hvala. Imam pametnejšega dela doma.  Če ne moreš drugače, pojdi ob nedeljah v Italijo ali drugam. Stvar organizacije je na nas samih.

Zakaj bis e morlai sedaj vsi nekaj organizirati kot da smo astronavti samo zato, ker se lenuhinjam v trgovinah ne ljubi delati ob nedeljah?

Dajmo potem zapreti tudi gostilne, bare, črpalke, vse to je nepotrebno in ni nujno. Zakaj so prav trgovine s hrano in ostale izjema? Zakaj prav oni?

Jaz grem, če je le mogoč po nakupih v italijo in prvlečem domov robe še pa još, doma kupujem kolikor malo le morem, in mi ni niti za eno trgovko v SLO žal, če jo vržejo iz službe zaradi manj potreb po prodajalcih.

Takojčica, 18.10.2021 ob 11:18

Narobe svet, 18.10.2021 ob 06:17
    Ne morem verjet, šest dni odprto in ne utegne pogledat kavč? A odprto do 21 ure. Daj ne palamudi neumnosti. A ti bi ob nedeljah hodla po trgovinah s pohištvom. Za en usrani kavč bi zate mogli odpret vse trgovine v Sloveniji. Kapo dol tistemu, ki je uspel, da so trgovine ob nedeljah zaprte.

Oprosti, ampak z ljudmi, ki ne uporabljajo rodilnika (četudi v pogovornem jeziku), jaz nimam kaj debatirat.

Ne da nimaš kaj debatirat, si že.

Tako, da odpelji dalje do naslednje stacune.

11.18 in ti visiš na čveku.

Trgovine so odprte a Veš.

Lahko greš kupit svoj kavč. Pravkar sem malo iz mesta, vse poulične trgovine prazne, nikjer žive duse, ja ulice so polne ja, sam trgovine pa prazne. Tako malo vstopim, pa me vpraša ali imate PCT? Nimam  odvrnem, toda rada bi en nakup. Žal ne morete mi odgovori. Jaz pa njej, ko boste zaprli in propadli boste vedeli zakaj gospa. Pa povejte ministrstvu, takrat bo prepozno.

Vsaka druga poulična trgovina ima gor bel papir in zaprto.

In ti bi rada v nedeljo odprto. Telebajsa.

pulz na času, 18.10.2021 ob 14:04

Zakaj bis e morlai sedaj vsi nekaj organizirati kot da smo astronavti samo zato, ker se lenuhinjam v trgovinah ne ljubi delati ob nedeljah?

Dajmo potem zapreti tudi gostilne, bare, črpalke, vse to je nepotrebno in ni nujno. Zakaj so prav trgovine s hrano in ostale izjema? Zakaj prav oni?

Jaz grem, če je le mogoč po nakupih v italijo in prvlečem domov robe še pa još, doma kupujem kolikor malo le morem, in mi ni niti za eno trgovko v SLO žal, če jo vržejo iz službe zaradi manj potreb po prodajalcih.

trgovce na veliko uvažajo trenutno v Slovenijo. Redki domačim, razen študentov, še streže razvajenih slovenskim ritim. Pa še huje bo, ko se bo začelo šparat tudi z energenti. Eni bi očitno res radi Afriko, kjer ti za vsakim voglom en revež nekaj ponuja.

Ne vem, zakaj me preseneča, ko vidim, da bi eni samo radi imeli trgovine odprte tudi ob nedeljah, drugi pa se v to željo zaganjajo z vsem besom in umazanim jezikom in brezzveznimi argumenti oziroma izsiljevanjem argumentov od druge strani (ki jih itak vedno oblatijo).

In res ne vem, zakaj me to preseneča. Ker je vedno tako. Morda si pa globoko v sebi vendarle želim in še upam, da bi v moji ljubi mi deželici še vladalo nekaj pameti in razumevanja.

nak, res ne hodim k maši, 18.10.2021 ob 15:17

Ne vem, zakaj me preseneča, ko vidim, da bi eni samo radi imeli trgovine odprte tudi ob nedeljah, drugi pa se v to željo zaganjajo z vsem besom in umazanim jezikom in brezzveznimi argumenti oziroma izsiljevanjem argumentov od druge strani (ki jih itak vedno oblatijo).

In res ne vem, zakaj me to preseneča. Ker je vedno tako. Morda si pa globoko v sebi vendarle želim in še upam, da bi v moji ljubi mi deželici še vladalo nekaj pameti in razumevanja.

Pa lih ti opletaš z besedno zvezo pamet in razumevanje! Pa  lih ti ne razumeš, da lahko nekomu veliko pomeni prosta nedelja, ki jo preživi s svojci, ki so večinoma ta dan doma. Ti želiš razumevanje?

Takojčica, 16.10.2021 ob 15:58

Sovražim to! Res! Evo, zdaj sem prišla iz službe. Skuhala bom kosilo, malo gremo ven in ura bo 20h, ko so trgovine že zaprte.

med tednom delam ob 9h do 18h. Pred službo grem v trgovino, zvečer po novem k š*****ju po kruh. Za kaj drugega od nakup nimam časa.

Nujno bi rabila kaj za oblečt, pa otroci isto, pa kavč se je nekaj strgal, pa nov fen bi rabila, pa kaj vem kaj še vse. Včasih sem večje stvari kupovala ob nedeljah. Zdaj jih pač ne. Nekaj sem naročila v tujini in zdaj imam tri artikle za vrnit in nimam cajta na pošto, da bi oddala paket. Pa še tujcu pošiljam denar, namesto slovencu. Fuj!

Res si želim, da bi bile trgovine odprte tudi ob nedeljah ali pa naj uzakonijo delovnik 7h-15h za vse ostale razen trgovce!!!! Pa

ja ampak ti si v soboto doma.druge pa ne.

HALOŽANKA, 18.10.2021 ob 15:53

Pa lih ti opletaš z besedno zvezo pamet in razumevanje! Pa  lih ti ne razumeš, da lahko nekomu veliko pomeni prosta nedelja, ki jo preživi s svojci, ki so večinoma ta dan doma. Ti želiš razumevanje?

Spet…. Kako težko je sprejeti željo nekoga. Res ste skini. Delam ob nedeljah, pogosto. In mi ni težko. Brez plačila seveda, ker se te ure nikjer ne zapisujejo. Delo pač mora biti opravljeno. Rada bi pa tudi šla v trgovino ob nedeljah. In ker imam eno tako željo, sem deležna kletvic, pregovarjanj, obtožb… Ne ne, dragi moji, ne bomo se šli takole. Zaprtje trgovin ob nedeljah je zelo grda in napačna stvar. In s tem boste pač zagovorniki zaprtja morali živeti. In uživajte ob prostih nedeljah, dokler jih imate. Trgovke niso pa nič na boljšem sedaj. Je bilo že velikokrat napisano, da jim ob nedeljah večini sploh ni bilo treba delati. So delali študenti, takšni, ki so sami hoteli delati ipd. Ampak tega pač nekateri ne slišite. Ker vam poruši vašo svetohlinsko agendo.

Bom deležna sedaj malce miru ali se bo še kar valil drek po meni?

Tam naučijo tudi malo strpnosti.

O, drek zopet. Sem nekako slutila, da bo priletel. Direkt od maše, hehehe. Pričakovano. RKCjevci so izglasovali nedeljsko zaprtje trgovin in sedaj je z drekom pridobljeno treba tudi z drekom braniti. Zelo ste predvidljivi. 🙂

nak, res ne hodim k maši, 18.10.2021 ob 16:07

Spet…. Kako težko je sprejeti željo nekoga. Res ste skini. Delam ob nedeljah, pogosto. In mi ni težko. Brez plačila seveda, ker se te ure nikjer ne zapisujejo. Delo pač mora biti opravljeno. Rada bi pa tudi šla v trgovino ob nedeljah. In ker imam eno tako željo, sem deležna kletvic, pregovarjanj, obtožb… Ne ne, dragi moji, ne bomo se šli takole. Zaprtje trgovin ob nedeljah je zelo grda in napačna stvar. In s tem boste pač zagovorniki zaprtja morali živeti. In uživajte ob prostih nedeljah, dokler jih imate. Trgovke niso pa nič na boljšem sedaj. Je bilo že velikokrat napisano, da jim ob nedeljah večini sploh ni bilo treba delati. So delali študenti, takšni, ki so sami hoteli delati ipd. Ampak tega pač nekateri ne slišite. Ker vam poruši vašo svetohlinsko agendo.

Bom deležna sedaj malce miru ali se bo še kar valil drek po meni?

Hočeš rečt da je še slabše kot si pisala v prvem prispevku? Ne samo da delaš od petka do svetka, ampak to delaš celo zastonj ker mora biti delo opravljeno? Če ne delaš ravno za svojo firmo imaš precej večji problem kot so zaprte trgovine ob nedeljah. Kot sem ti napisala že prvič – za tvoje dobro si najprej porihtaj svoje življenje. Ko boš to uspela, zaprte trgovine ob nedeljah ne bodo več problem.

nak, res ne hodim k maši, 18.10.2021 ob 16:32

O, drek zopet. Sem nekako slutila, da bo priletel. Direkt od maše, hehehe. Pričakovano. RKCjevci so izglasovali nedeljsko zaprtje trgovin in sedaj je z drekom pridobljeno treba tudi z drekom braniti. Zelo ste predvidljivi. 🙂

Ne bom ponavljal.

Neprijavljena, 18.10.2021 ob 17:16

Hočeš rečt da je še slabše kot si pisala v prvem prispevku? Ne samo da delaš od petka do svetka, ampak to delaš celo zastonj ker mora biti delo opravljeno? Če ne delaš ravno za svojo firmo imaš precej večji problem kot so zaprte trgovine ob nedeljah. Kot sem ti napisala že prvič – za tvoje dobro si najprej porihtaj svoje življenje. Ko boš to uspela, zaprte trgovine ob nedeljah ne bodo več problem.

Nikar tako paternalistično, prosim. Nisem tista, ki si ji prvič pisala o porihtanem življenju. Moje življenje je v redu, hvala; hvala za skrb.  Bi pa ob nedeljah rada v trgovino. Bi mi ustrezalo. In mislim, da nikomur to ne bi bilo na škodo, niti trgovkam. Bi pa še mnogim prišlo prav. In sploh ne razumem tega drekanja po tistih, ki si pač želimo odprte trgovine ob nedeljah. Pač – tisti, ki imate veliko dela z rihtanjem svojih in tujih življenj, ostanete doma, tisti, ki imamo življenja tipi-topi, pa gremo v šoping. Enostavno do konca.

Pojdi kdaj pa kdaj k maši, 18.10.2021 ob 17:29

Ne bom ponavljal.

Blazina Emoji drekec - Ceneje.si

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close