Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Na živce mi gre, da so trgovine ob nedeljah zaprte!!

Na živce mi gre, da so trgovine ob nedeljah zaprte!!

Odgovor na objavo uporabnika
menit, 18.10.2021 ob 07:58

mijav mijav, 18.10.2021 ob 07:46

menit, 18.10.2021 ob 07:41

Meni gre tudi na živce to. Se strinjam, da naj dobro plačajo, ampak če v eni hudo katoliški Italiji lahko imajo odprto ob nedeljah, zakaj ni več možno pri nas?  Ker smo spet balkanski bedaki, ki samo iščejo luknje in izigravajo zakone? Očitno to. In namesto, da bi sindikati naredili kaj v tej smeri, raje podpirajo izigravanje zakonodaje, oni pa se trkajo po junaških prsih, da so dvignili minimalca. Da bi zagovarjali pošteno plačilo za pošteno delo (in nedeljsko delo bi moralo biti posebej plačano, izvzeto iz minimalne plače), to pa ne. Bi sami kratko potegnili.

Ne hodim na sprehode v trgovine. Pravzaprav mi gre to na živce in se tega izogibam kolikor je mogoče. Kupujem ogromno stvari prek spleta. Samo nekaterih stvari pač ne morem ne da otrok pomeri. In med tednom je zelo zelo malo časa za to. Res bomo tudi mi začeli s temi šoping izleti v Italijo. Gremo si kaj ogledat in mimogrede še kupimo tisto, kar potrebujemo.

če je prodajanje ob nedeljah bolje plačano, potem bi bilo edino prav, da bi bile v nedeljo stvari 15% dražje kot druge dni.

Še vedno pa mi je najbolj všeč predlog ene avtorice, da se vsi v iber zaposleni nergači dogovorite s svojimi šefi in sami začnete delat ob nedeljah, med tednom boste imeli pa en dan frej za šoping do nezavesti.

Dobro, pa naredi tudi to. Če misliš, da je potrebno. Meni ni problema, če s tem prihranim čas.

visenje po trgovinah edini prosti dan je zate prihranjanje časa?

mijav mijav, 18.10.2021 ob 08:12

visenje po trgovinah edini prosti dan je zate prihranjanje časa?

Pa dobro no, ne znaš brati? Meni je nakupovanje, sploh obiskovanje trgovin muka od nekdaj. Danes si vse, kar se da, naročim prek spleta (mi prihrani čas, marskidaj pa tudi denar) – zase nakupujem praktično vse. Problem je pri otrocih – ti pa tako hitro rastejo, da ne morem vsega kupiti prek spleta. Kupujem jim oblačila (ta večinoma niso problematična, izjema so bunde in kakšne hlače,…), čevlje morajo pa npr. pomeriti. Ko se jim bo rast ustavila, pa brez problema spet prek spleta oz. pa še bolje – si bodo sami šli kupiti. Do takrat pa je žal tako, da moramo fizično v trgovino, ker nekatere stvari potrebuješ takoj in ne čez 1 teden ali še dlje, kolikor se je danes podaljšala dostava. Tudi nekatere druge tehnične zadeve, pohištvo… si je potrebno prej ogledati, stestirati. Skratka – čisto brez fizičnih trgovin vseeno ne gre, pa če se še tako trudimo. In ja, zato, da je odprto takrat, ko imam čas, mi ni težko plačati več. Je tebi? Ali to pišeš samo iz fovšije?

menit, 18.10.2021 ob 08:23

Pa dobro no, ne znaš brati? Meni je nakupovanje, sploh obiskovanje trgovin muka od nekdaj. Danes si vse, kar se da, naročim prek spleta (mi prihrani čas, marskidaj pa tudi denar) – zase nakupujem praktično vse. Problem je pri otrocih – ti pa tako hitro rastejo, da ne morem vsega kupiti prek spleta. Kupujem jim oblačila (ta večinoma niso problematična, izjema so bunde in kakšne hlače,…), čevlje morajo pa npr. pomeriti. Ko se jim bo rast ustavila, pa brez problema spet prek spleta oz. pa še bolje – si bodo sami šli kupiti. Do takrat pa je žal tako, da moramo fizično v trgovino, ker nekatere stvari potrebuješ takoj in ne čez 1 teden ali še dlje, kolikor se je danes podaljšala dostava. Tudi nekatere druge tehnične zadeve, pohištvo… si je potrebno prej ogledati, stestirati. Skratka – čisto brez fizičnih trgovin vseeno ne gre, pa če se še tako trudimo. In ja, zato, da je odprto takrat, ko imam čas, mi ni težko plačati več. Je tebi? Ali to pišeš samo iz fovšije?

se vidi, da nakladaš v prazno. Torej otroke vidiš samo ob nedeljah, ko pogruntaš, da hodijo v dve številki premajhni obutvi? Če jih že cel teden nič ne vidiš, potem naj jim stari starši še cote in obutev kupujejo, če že vse naredijo namesto tebe. Tako vmes med šolo in vožnja na treninge.

Morska zvezda, 18.10.2021 ob 08:11

Ja saj, 18.10.2021 ob 08:06

Takojčica, 18.10.2021 ob 05:45

Sočustvujemo s teboj, 18.10.2021 ob 01:23

ma boli me patka, 18.10.2021 ob 00:44

Slovenci delaven narod, 17.10.2021 ob 14:15

Od ponedeljka do sobote delamo v Sloveniji, 12 ur na dan, da nam ne uspe priti v trgovino in bomo stradali! Pomagajte nam!

Ne vem za ostale, ampak jaz moram v tej faki.ng banana republiki, če hočem plačati davke, steho nad glavo, položnice in hrano na mizi, delat dve službi. Redno pon-pet 8-16 in dodatno pon-ned 19-22.30.

Ja, v trgovino bi lahko šla v tistem kratkem času med dvema šihtoma, namesto jest edini obrok v dnevu in drugih nujnih opravkov.  A hvala bogu, živim čisto blizu Italije in svoj denar nesem ob nedeljah po kosilu pač tja. Iz principa. V IT je dosti trgovin odprtih do 13.30, nekatere celo do 20h. In sem ugotovila, da je njihova zelenjava dosti bolj kvalitetna od tiste v naših trgovinah.

Zaradi mene lahko slovenske trgovine zaprejo tudi ob sobotah. Pa med tednom naj bodo odprte samo do 16ih. Ko jih j.

Poleg vsega pa še spiš ne, tako delavna oseba si. Verjetno se že rihtaš ob pentajst do enih zjutraj za odhod na šiht čez okoli 6 ur, kajneda? Ti pa si super delavna! Bi te morali dati v novice, saj živiš samo za službo!

Pa naj še kdo reče, da Slovenci nismo delaven narod!

Nismo vsi na minimalcu in socialki. Za kaj več je treba pa kaj več dati od sebe kot 40 ur na teden.

Pa saj vidiš da ni nihče od teh, ki bi radi trgovine ob nedeljah na minimalcu. Vsi delajo 288 ur na mesec ali več, kar je celo več od tvojih 260! Klanjam se vaši predanosti, ni drugega življenja, samo domov pa na šiht.

Pa take imajo delodajalci radi, ali pa je šakal, ki nadzira zaposlene, ker ve kakšna je sama bila in je v strahu, ko ni nadzora, je razpustoš.

Saj taki bi tudi radi, druge v drek porinili.

Ma to je bil sarkazem. Nihče ne dela toliko ur stalno. Se morda zgodi v kakem fohu kak mesec, ampak to je izjema. Vidi se da te bedarije pišejo brezposelni, ki ne vedo kaj pomeni služba, saj s takimi urami kot jih navajajo dobesedno ne znese cajt še za ostale dnevne obveze. Čiščenje, spanje, baje še skrb za otroke, pot na delo in iz njega, upravne zadeve, itd.

Skratka seratorji.

Se vidi, da pišeš iz gole fovšije in zagrenjenosti. Tudi prav. Meni je čas z otroki dragocen. Ravno tako je dragocen moj in njihov prosti čas, zato mi pač ni do tega, da norimo zvečer še po trgovinah cel teden, ker zagotovo ne dobimo potrebnega v prvih dveh trgovinah. Ti, ki si pa svojimi otroki očitno doma v šoping centrih, pa verjamem, da nimaš težav. Počni, kar te je volja, ne vtikaj pa se v ostale, ok?

To pa al maš full slabo plačano prvo službo al pa sama preživljaš  5 ljudi

Ehhh.. za boli me patak al neki tazga..

Saj ne, 18.10.2021 ob 08:35

Ma to je bil sarkazem. Nihče ne dela toliko ur stalno. Se morda zgodi v kakem fohu kak mesec, ampak to je izjema. Vidi se da te bedarije pišejo brezposelni, ki ne vedo kaj pomeni služba, saj s takimi urami kot jih navajajo dobesedno ne znese cajt še za ostale dnevne obveze. Čiščenje, spanje, baje še skrb za otroke, pot na delo in iz njega, upravne zadeve, itd.

Skratka seratorji.

Zgleda, da res, ja.

Mal ste moteni s temi trgovinami ob nedeljah. Nobene potrebe, da bi bilo odprto samo zato, ker ste popolnoma nesposobni organizirat svoje življenje. Kot da delat 14 ur dnevno vsi, dajte no mir. ŠTacune so večinoma odprte vsaj 12 ur dnevno, nekatere tudi do 14. Če v tem času moreš dobit, kar rabiš, potem si totalno nesposoben.

Zgleda, da imajo vseeno ti nesposobneži dovolj denarja, da bi plačali tudi več če bi bilo treba. Kaj vas potem to moti? Mene ne. Ok, hočeš ekstra uslugo, plačaj ekstra. Če se s tem strinjajo, super!

očitno, 18.10.2021 ob 08:43

Zgleda, da imajo vseeno ti nesposobneži dovolj denarja, da bi plačali tudi več če bi bilo treba. Kaj vas potem to moti? Mene ne. Ok, hočeš ekstra uslugo, plačaj ekstra. Če se s tem strinjajo, super!

Naj se preselijo tja kjer je narod drugače odločil.

Saj že hodijo v Italijo. Polno avtov s slovenskimi tablicami. Tam se jim zgleda splača, pa brez pribitkov ob nedeljah. Očitno spet ne znamo pri nas.

tudi jaz sem za, nedelja je meni večkrat zelo prav prišla. Itak pa ob nedeljah delajo večinoma študenti, jih par poznam in vse redno zaposlene delajo samo ob sobotah, pa še to nekatere ne, samo čez teden sploh će imajo otroke, tako da ne vem, v čem je problem. Potem pa zaprite vse, tudi ljudje na pumpi, kinu, gostilnah..itd bi radi bili verjetno ob nedeljah doma.

menit, 18.10.2021 ob 08:37

Se vidi, da pišeš iz gole fovšije in zagrenjenosti. Tudi prav. Meni je čas z otroki dragocen. Ravno tako je dragocen moj in njihov prosti čas, zato mi pač ni do tega, da norimo zvečer še po trgovinah cel teden, ker zagotovo ne dobimo potrebnega v prvih dveh trgovinah. Ti, ki si pa svojimi otroki očitno doma v šoping centrih, pa verjamem, da nimaš težav. Počni, kar te je volja, ne vtikaj pa se v ostale, ok?

tako zelo dragocen, da nimaš drugega za ponudit, kot da jih vlačiš po trgovskih centrih še ob nedeljah?

Naj ugibam, si brezposelna? Penzička?

očitno, 18.10.2021 ob 08:52

Saj že hodijo v Italijo. Polno avtov s slovenskimi tablicami. Tam se jim zgleda splača, pa brez pribitkov ob nedeljah. Očitno spet ne znamo pri nas.

Naj hodijo v Italijo, kdo jim brani? Tu pri nas je pa druga pesem.

Naj hodijo, 18.10.2021 ob 10:21

Naj hodijo v Italijo, kdo jim brani? Tu pri nas je pa druga pesem.

Imaš prav, tu je balkanski kaos in goljufanje. Podn. Pa Italijani niso neke perle, samo mi smo še hujši. Mi smo še tako zanikrni, da niti lastne mafije nimamo.

Čisto razumem, da želijo imeti trgovci proste nedelje. Mi je to popolnoma razumljivo. Ampak morajo tudi oni razumeti, da si jaz svojega življenja ne organiziram okrog njihovega obratovalnega časa. Če so trgovine odprte v takih urah in dnevih, ki meni ne odgovarjajo, me v te trgovine pač ni. Naročim na spletu, kupim v tujini, na dopustu. Obstaja dosti načinov, da pridem do želenih artiklov – gre pač moj denar v roke drugih trgovcev.

Kupujem, kadar meni odgovarja, 18.10.2021 ob 11:00

Čisto razumem, da želijo imeti trgovci proste nedelje. Mi je to popolnoma razumljivo. Ampak morajo tudi oni razumeti, da si jaz svojega življenja ne organiziram okrog njihovega obratovalnega časa. Če so trgovine odprte v takih urah in dnevih, ki meni ne odgovarjajo, me v te trgovine pač ni. Naročim na spletu, kupim v tujini, na dopustu. Obstaja dosti načinov, da pridem do želenih artiklov – gre pač moj denar v roke drugih trgovcev.

In zakaj potem stalno težiš za odprte trgovine?

Super, 18.10.2021 ob 11:01

In zakaj potem stalno težiš za odprte trgovine?

Kako pa veš, da je ravno ona, ki stalno teži? Veš, jaz tudi, ker mi gre na živce kratkovidnost nekaterih.

Vsaka ali vsak nedeljčkar ima možnost odpreti s.p. in imet trgovino ter v njej tudi delati, tudi ob nedeljah in praznikih.

Kdo za? Zaslužki so menda bajni, plače tudi.

Trgovinice, 18.10.2021 ob 11:12

Vsaka ali vsak nedeljčkar ima možnost odpreti s.p. in imet trgovino ter v njej tudi delati, tudi ob nedeljah in praznikih.

Kdo za? Zaslužki so menda bajni, plače tudi.

Zaslužki so veliki. Plače pa ne. Ampak da bi sindikaliste pozvali, da bi res bili primerno plačani glede na delo, pa ne gre? Ker radi vedrijo/te v času socializma in enakosti na račun lenobe.

Narobe svet, 18.10.2021 ob 06:17
    Ne morem verjet, šest dni odprto in ne utegne pogledat kavč? A odprto do 21 ure. Daj ne palamudi neumnosti. A ti bi ob nedeljah hodla po trgovinah s pohištvom. Za en usrani kavč bi zate mogli odpret vse trgovine v Sloveniji. Kapo dol tistemu, ki je uspel, da so trgovine ob nedeljah zaprte.

Oprosti, ampak z ljudmi, ki ne uporabljajo rodilnika (četudi v pogovornem jeziku), jaz nimam kaj debatirat.

Takojčica, 18.10.2021 ob 11:18

Oprosti, ampak z ljudmi, ki ne uporabljajo rodilnika (četudi v pogovornem jeziku), jaz nimam kaj debatirat.

ja kako se pa potem pogovarjaš v trgovini, kjer vedno manj trgovcev govori slovensko?

Južni pa kolikor vem rodilnika sploh nimajo, zato se ga ne zanjo  priučiti.

To je bil moj prvi prispevek v tej temi, tako da res ne vem, kje ti vidiš, da jaz komurkoli kaj težim v zvezi z obratovanjem trgovin ob nedeljah?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close