Na živce mi gre, da so trgovine ob nedeljah zaprte!!
Imam urnik od 8.00 do 19.00 non-stop, občasno tudi sobota dopoldne. Tri otroke. Ne rečem, da je lahko, ker to ni. Če je nujno, skočim zjutraj v trgovino, tja kjer odprejo zjutraj ob 7.uri. To zelo redko, ker so zgodnje jutranje ure namenjenu kuhanju kosila. Večinoma se ustavim zvečer, na poti domov. Oblačila ali tehnične stvari čakajo soboto ali spet zvečer (pri nas je odprto do 21.00). Ns hodim kofetkat in po lokalih, pa mi vse znese. Prav je, da so trgovine v nedeljo zaprte. Še tisti en prost dan naj zabijam po trgovinah? Ne, hvala. Imam pametnejšega dela doma. Če ne moreš drugače, pojdi ob nedeljah v Italijo ali drugam. Stvar organizacije je na nas samih.
Takojčica, 16.10.2021 ob 15:58
Sovražim to! Res! Evo, zdaj sem prišla iz službe. Skuhala bom kosilo, malo gremo ven in ura bo 20h, ko so trgovine že zaprte.
med tednom delam ob 9h do 18h. Pred službo grem v trgovino, zvečer po novem k š*****ju po kruh. Za kaj drugega od nakup nimam časa.
Nujno bi rabila kaj za oblečt, pa otroci isto, pa kavč se je nekaj strgal, pa nov fen bi rabila, pa kaj vem kaj še vse. Včasih sem večje stvari kupovala ob nedeljah. Zdaj jih pač ne. Nekaj sem naročila v tujini in zdaj imam tri artikle za vrnit in nimam cajta na pošto, da bi oddala paket. Pa še tujcu pošiljam denar, namesto slovencu. Fuj!
Res si želim, da bi bile trgovine odprte tudi ob nedeljah ali pa naj uzakonijo delovnik 7h-15h za vse ostale razen trgovce!!!! Pa
se lepo zahvalite Andreju Čušu!
Malo se zorganiziraj, ko gres iz sluzbe skoci se v trgovino in kupi kar rabis, ce ves po kaj si prisla in nebos ogledovala 2 uri ti nebo vzelo veliko casa, ce si pa ena tistih, ki se sprehaja po trgovinah pol dneva potem se ne cudim, da bi rada se ob nedeljah odprto. Glede oblacil in ostalih stvari, ce ti spletno nakupovanje ne disi, da prihranis cas si pogledas ponudbo na spletu si nagledas par stvari in se isto tako po sihtu zapeljes v trgovino, sprobas in kupis. Meni osebno je cisto dovolj, da so trgovine odprte 6 dni v tednu in ne bi nic menjala. Vem pa da je veliko ljudi obsedano z nakupovanjem in se non stop sprehaja po trgovinah za brezveze takim bi pasalo pomoje tudi da bi celo noc bili odprti pa se takrat bi najdli nekaj kar jim nepase.
ne hodim k maši, 17.10.2021 ob 09:49
Desperadodajka, 17.10.2021 ob 09:10
Zamenjajte službe in se zaposlite v štacuni. Boste združile prijetno s koristnim.
Tudi zaposleni v štacuni imajo proste dneve. Kot ljudje, zaposleni drugod (zdravsvo, policija, turizem, gostinstvo….). Si pa mislim, da marsikakšen študent pogreša nedeljske urice v rgovini, ko so lahko dobro zaslužili. Da, študenti. Ker redno zaposlenih ob nedeljah v rgovinah skoraj nisi videl. So bili vsi doma na, seveda, zasluženem prostem dnevu. In, kaj pa veš, morda bom kdaj res delala v trgovini. Povsem v redu delo. Malo plačano sicer. In ni lepo, da so obdržali slabe plače v zameno za vsesplošno nedeljsko zaprtje. Ogabno in kriminalno. In še, ali je že kdo odgovoril na vprašanje, zakaj so trgovine odprte čez dan? Kdo v naši fulll zaposleni Sloveniji ima čas hoditi čez dan v trgovino? Jaz ne. Trgovine bi lahko bile odprte zjutraj, zvečer in oba dneva v vikendu. Edino smiselno bi bilo tako. Ampak Slovenceljni in smisel… to pač ne gre skupaj.
Točno to!
boljše se organiziraj, 17.10.2021 ob 14:37
Imam urnik od 8.00 do 19.00 non-stop, občasno tudi sobota dopoldne. Tri otroke. Ne rečem, da je lahko, ker to ni. Če je nujno, skočim zjutraj v trgovino, tja kjer odprejo zjutraj ob 7.uri. To zelo redko, ker so zgodnje jutranje ure namenjenu kuhanju kosila. Večinoma se ustavim zvečer, na poti domov. Oblačila ali tehnične stvari čakajo soboto ali spet zvečer (pri nas je odprto do 21.00). Ns hodim kofetkat in po lokalih, pa mi vse znese. Prav je, da so trgovine v nedeljo zaprte. Še tisti en prost dan naj zabijam po trgovinah? Ne, hvala. Imam pametnejšega dela doma. Če ne moreš drugače, pojdi ob nedeljah v Italijo ali drugam. Stvar organizacije je na nas samih.
Ni problem v jogurtu in kruhu. Tega imamo vedno dovolj! Problem je v čevljih, ki jih moramo probat, pa npr. kavč bi tudi na kavč bi se rada usedla preden ga nabavim. Hvala bogu mi pri plači ostane še za kaj drugega kot jogurt.
Vsem, ki svetujete, da naj vzamem dopust za šoping svetujem, da vzamete dopust in se igrate z otroci! Mislim, kakšen egoizem. Trgovci ste si izbrali ta poklic sami. Verjetno ni najhujše na svetu, če pa iz zdravstva množično bežijo na delo v trgovino. A zdravstvo pa lahko dela? A na črpalkah tudi delajo sami brez družin, da ne rabijo nedelje? In ne govorite, da imajo trgovine isto prometa, ker ni res. Ogroooomno več je spletnega nakupa iz tujine!!!!
JAz te pa ne razumem. Ob sobotah hodiš na lepš in bi zato rada šopingirala ob nedeljah? Jah, dej mal zamenjaj in hodi na lepš ob nedeljah pa šopingiraj ob soborah. Mogoče si boš celo bolj spočila, kot si misliš.
Osebnotudi nimam časa za šoping, ampak veš kaj? Dejansko ne kupujem oblek, obutve in pohištva vsak teden. Običajno pogledam kaj mi pri jesenski garderobi manjka in nato si grem izbrat pač tistih dve puloverja , ene hlače, štumfe pa unih par gat, ki bi jih blo treba osvežit. Dejansko kupujem oblačila in obutev mogoče enkrat na tri mesece, al pa še to ne. Pohištvo pa enkrat na dve leti, če je slučajno kaj potrebno zamenjat.
V bistvu še hrane ne kupujem vsak dan. Običajno naredimo en velik šoping na 14 dni, ki zadostuje za dva tedna. Z možem ta dan zaključiva ob 16h in greva. Vedno zaključiva najkasneje ob 20h. Običajno imam seznam že pripravljen, česa nam je oziroma bo zmanjkalo, tako da ni veliko bluzenja v smislu, da se bo kaj pozabilo. Edin kaj manj bi lahko kupila, ker si potem velika balasta vržeš v košaro.
A jbg… corona nas je en mal bolj organizirala in tudi podučila, da zabijanje cajta v štacunah je ena največja zguba cajta na sploh.
V bistvu – zarad mene tud če gostilne in kafiče zaprejo. Pa pumpe tud. Jih nič nepogrešam in praviloma v nedeljo ne hodim nikamor, izključujoč narave. Edin mladih mi je žal. Upam, da odprejo diskoteke, da lahko oni ponovno na polno zaživijo.
Moram pa priznati, da mi je tud denarnica hvaležna, da sem se organizirala.
Mislim, da je vse stvar organizacije in da tebi tudi nedelja ne bi pomagala.
Takojčica, 17.10.2021 ob 22:23
Ni problem v jogurtu in kruhu. Tega imamo vedno dovolj! Problem je v čevljih, ki jih moramo probat, pa npr. kavč bi tudi na kavč bi se rada usedla preden ga nabavim. Hvala bogu mi pri plači ostane še za kaj drugega kot jogurt.
Vsem, ki svetujete, da naj vzamem dopust za šoping svetujem, da vzamete dopust in se igrate z otroci! Mislim, kakšen egoizem. Trgovci ste si izbrali ta poklic sami. Verjetno ni najhujše na svetu, če pa iz zdravstva množično bežijo na delo v trgovino. A zdravstvo pa lahko dela? A na črpalkah tudi delajo sami brez družin, da ne rabijo nedelje? In ne govorite, da imajo trgovine isto prometa, ker ni res. Ogroooomno več je spletnega nakupa iz tujine!!!!
Kaj vlečeš zdravstvo v to, kar nima veze?
Kaj misliš da ob nedeljah bolj nujno potrebuješ, če si razbiješ tisto črepinjo, ki naj bi vsebovala vsaj malo sive možganovine? Dežurne zdravnike in med. sestre da te zakrpajo in obdržijo pri življenju ali prodajalca iz lesnine ki ti bo ob tvoji razbiti črepinji kazal vzorce blaga in vzel mero za sedežno in trugo?
Pokvarjenke lenuharske, 16.10.2021 ob 17:48
Nikakor nisem bipolarna, ampak normalna.
Če miliš, da v soboto ob pol štirih popoldan nekaj potrebuješ, se spokaj v trgovino in kupi.
Aja, ti bi to v nedeljo? Tako, kot sem rekla, v ponedeljek pojdi k šefu oddelka in naj lepo v nedeljo odpre šalter zate in tebi podobne kure in lepo delajte.
A ne? Ah, bi še kdo lahko videl, da niti med tednom ne delate, kaj?
Golazen ste, nesposobna organizirati svoje dneve.
Jebi ga, vedno je bilo nekaj takih.
Ojej, težave z meno? ?
Klasika. Same super duper ultra organizirana ženščeta, ki popedenajo froce, vnuke, može, ljubčke, kariero na vrhuncu, v nulo vse počiščeno, dve službi, ne tri službe lahko furajo in še skuhajo zraven. In ja, v nedeljo ne kupujejo. Hodijo v cerkev ali žret k taščam.
Reala je pa taka. Ali ste v pokoju, sociali, vam tašče od rit odnašajo, nimate življenja, ste brez descev, ste z desci, ampak so luzerji. Cajta imate na pretek, sploh pametovat na monu. Ma kdo bo gledal vaš grd in tečen ksiht cel dan doma v nedeljo??? Itak so vam tipi na fitnesih ali se valjajo pokozlani kje na pijači. Še mački vam zbežijo.
Kupujemo dalje ob nedeljah, čeprav čez mejo. Gre denar pač tujcem. Evo, vam pa sredinca.
Slovenci delaven narod, 17.10.2021 ob 14:15
Od ponedeljka do sobote delamo v Sloveniji, 12 ur na dan, da nam ne uspe priti v trgovino in bomo stradali! Pomagajte nam!
Ne vem za ostale, ampak jaz moram v tej faki.ng banana republiki, če hočem plačati davke, steho nad glavo, položnice in hrano na mizi, delat dve službi. Redno pon-pet 8-16 in dodatno pon-ned 19-22.30.
Ja, v trgovino bi lahko šla v tistem kratkem času med dvema šihtoma, namesto jest edini obrok v dnevu in drugih nujnih opravkov. A hvala bogu, živim čisto blizu Italije in svoj denar nesem ob nedeljah po kosilu pač tja. Iz principa. V IT je dosti trgovin odprtih do 13.30, nekatere celo do 20h. In sem ugotovila, da je njihova zelenjava dosti bolj kvalitetna od tiste v naših trgovinah.
Zaradi mene lahko slovenske trgovine zaprejo tudi ob sobotah. Pa med tednom naj bodo odprte samo do 16ih. Ko jih j.
ma boli me patka, 18.10.2021 ob 00:44
Ne vem za ostale, ampak jaz moram v tej faki.ng banana republiki, če hočem plačati davke, steho nad glavo, položnice in hrano na mizi, delat dve službi. Redno pon-pet 8-16 in dodatno pon-ned 19-22.30.
Ja, v trgovino bi lahko šla v tistem kratkem času med dvema šihtoma, namesto jest edini obrok v dnevu in drugih nujnih opravkov. A hvala bogu, živim čisto blizu Italije in svoj denar nesem ob nedeljah po kosilu pač tja. Iz principa. V IT je dosti trgovin odprtih do 13.30, nekatere celo do 20h. In sem ugotovila, da je njihova zelenjava dosti bolj kvalitetna od tiste v naših trgovinah.
Zaradi mene lahko slovenske trgovine zaprejo tudi ob sobotah. Pa med tednom naj bodo odprte samo do 16ih. Ko jih j.
Poleg vsega pa še spiš ne, tako delavna oseba si. Verjetno se že rihtaš ob pentajst do enih zjutraj za odhod na šiht čez okoli 6 ur, kajneda? Ti pa si super delavna! Bi te morali dati v novice, saj živiš samo za službo!
Pa naj še kdo reče, da Slovenci nismo delaven narod!
Sočustvujemo s teboj, 18.10.2021 ob 01:23
Poleg vsega pa še spiš ne, tako delavna oseba si. Verjetno se že rihtaš ob pentajst do enih zjutraj za odhod na šiht čez okoli 6 ur, kajneda? Ti pa si super delavna! Bi te morali dati v novice, saj živiš samo za službo!
Pa naj še kdo reče, da Slovenci nismo delaven narod!
Nismo vsi na minimalcu in socialki. Za kaj več je treba pa kaj več dati od sebe kot 40 ur na teden.
Meni gre tudi na živce to. Se strinjam, da naj dobro plačajo, ampak če v eni hudo katoliški Italiji lahko imajo odprto ob nedeljah, zakaj ni več možno pri nas? Ker smo spet balkanski bedaki, ki samo iščejo luknje in izigravajo zakone? Očitno to. In namesto, da bi sindikati naredili kaj v tej smeri, raje podpirajo izigravanje zakonodaje, oni pa se trkajo po junaških prsih, da so dvignili minimalca. Da bi zagovarjali pošteno plačilo za pošteno delo (in nedeljsko delo bi moralo biti posebej plačano, izvzeto iz minimalne plače), to pa ne. Bi sami kratko potegnili.
Ne hodim na sprehode v trgovine. Pravzaprav mi gre to na živce in se tega izogibam kolikor je mogoče. Kupujem ogromno stvari prek spleta. Samo nekaterih stvari pač ne morem ne da otrok pomeri. In med tednom je zelo zelo malo časa za to. Res bomo tudi mi začeli s temi šoping izleti v Italijo. Gremo si kaj ogledat in mimogrede še kupimo tisto, kar potrebujemo.
menit, 18.10.2021 ob 07:41
Meni gre tudi na živce to. Se strinjam, da naj dobro plačajo, ampak če v eni hudo katoliški Italiji lahko imajo odprto ob nedeljah, zakaj ni več možno pri nas? Ker smo spet balkanski bedaki, ki samo iščejo luknje in izigravajo zakone? Očitno to. In namesto, da bi sindikati naredili kaj v tej smeri, raje podpirajo izigravanje zakonodaje, oni pa se trkajo po junaških prsih, da so dvignili minimalca. Da bi zagovarjali pošteno plačilo za pošteno delo (in nedeljsko delo bi moralo biti posebej plačano, izvzeto iz minimalne plače), to pa ne. Bi sami kratko potegnili.
Ne hodim na sprehode v trgovine. Pravzaprav mi gre to na živce in se tega izogibam kolikor je mogoče. Kupujem ogromno stvari prek spleta. Samo nekaterih stvari pač ne morem ne da otrok pomeri. In med tednom je zelo zelo malo časa za to. Res bomo tudi mi začeli s temi šoping izleti v Italijo. Gremo si kaj ogledat in mimogrede še kupimo tisto, kar potrebujemo.
če je prodajanje ob nedeljah bolje plačano, potem bi bilo edino prav, da bi bile v nedeljo stvari 15% dražje kot druge dni.
Še vedno pa mi je najbolj všeč predlog ene avtorice, da se vsi v iber zaposleni nergači dogovorite s svojimi šefi in sami začnete delat ob nedeljah, med tednom boste imeli pa en dan frej za šoping do nezavesti.
mijav mijav, 18.10.2021 ob 07:46
če je prodajanje ob nedeljah bolje plačano, potem bi bilo edino prav, da bi bile v nedeljo stvari 15% dražje kot druge dni.
Še vedno pa mi je najbolj všeč predlog ene avtorice, da se vsi v iber zaposleni nergači dogovorite s svojimi šefi in sami začnete delat ob nedeljah, med tednom boste imeli pa en dan frej za šoping do nezavesti.
Dobro, pa naredi tudi to. Če misliš, da je potrebno. Meni ni problema, če s tem prihranim čas.
Takojčica, 18.10.2021 ob 05:45
Nismo vsi na minimalcu in socialki. Za kaj več je treba pa kaj več dati od sebe kot 40 ur na teden.
Pa saj vidiš da ni nihče od teh, ki bi radi trgovine ob nedeljah na minimalcu. Vsi delajo 288 ur na mesec ali več, kar je celo več od tvojih 260! Klanjam se vaši predanosti, ni drugega življenja, samo domov pa na šiht.
Ja saj, 18.10.2021 ob 08:06
Pa saj vidiš da ni nihče od teh, ki bi radi trgovine ob nedeljah na minimalcu. Vsi delajo 288 ur na mesec ali več, kar je celo več od tvojih 260! Klanjam se vaši predanosti, ni drugega življenja, samo domov pa na šiht.
Pa take imajo delodajalci radi, ali pa je šakal, ki nadzira zaposlene, ker ve kakšna je sama bila in je v strahu, ko ni nadzora, je razpustoš.
Saj taki bi tudi radi, druge v drek porinili.
Forum je zaprt za komentiranje.