Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Na Zavodu

Na Zavodu

Sem prijavljen na Zavodu za zaposlovanje, si pa nameravam plačevati delovno dobo sam.
Zaenkrat dobivam denarno pomoč cca 32 jurjev, pred enim mesecem pa sem začel na črno delati pri enem privatniku, (ki pa me ne misli zaposliti).
Ne bi želel izgubiti den. pomoči, zanima pa me vseeno, če obstaja kakšna zakonita možnost dodatnega dela/zaslužka oz. tista razlika, ki je še “dovoljena”, da te pomoči ne izgubiš. Gre za pa tako malo denarja, da me verjetno razumejo samo tisti, ki so v podobnem položaju.

Pa lepa hvala za odgovore!

Mislim da ne. Na zavodu naj ti zrihtajo kako šolanje, delavnice, tečaje,…. lahko ti plačajo tudi pot za razgovore in poštnino za oddane prošnje. Predlagam ti da iščeš službo, zavod ti jo sigurno ne bo našel, če pa delaš na črno pa sigurno tudi nimaš toliko časa za iskanje ampak ti vseeno predlagam da išči službo naprej.

Če se prav spimnim, je to ok.10.000 sit mesečno, tako da, če imaš možnost – delaj na črno v popoldanskem času, dopoldan moraš biti pa itak na razpolago. Kaj pa program aktivne politike zaposlovanja ali javna dela?

Srečno!

Za javna dela sem “premlad”, dva tečaja so mi financirali, prošenj napisal čez 100…, službe v svojem poklicu ne bom več dobil, ker je moja branža v razsulu,… gre res za konkretno situacijo. Tukaj nekako vidim priložnost za preživetje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close