Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Na zakonit način nas ubijajo

Na zakonit način nas ubijajo

Ravno sedaj gledam dokumentarec “THE CORPORATION” – film pokaže vso ozadje podjetji, ki izkoriščajo delovno silo, ki nam prodajajo v večini strup. Z kemikalijami znižati stroške podjetja, da se lahko ustvari čim večji dobiček.
Plača delavcev v Afriki in drugih revnih deželah samo 9 dolarjev na mesec.
Hkrati pa so še ustrahovani. Rešili bomo ta problem le, če bomo kupovali lokalno in le naravno predelano hrano. Skoraj vsa hrana iz trgovin je narejena iz samih kemikalij (strupov), ki pa nas na počase način ubijajo. ki pa so v večini rakotvorne. Zaradi te hrane bo umrl vsak drugi moški in Če bo kdo umrl naravne smrti bo že čudež.

Dokumentarec si lahko potegnete dol iz Partisa
http://www.partis.si/torrent/podrobno/18261
Slovenski podnapisi pa so tukaj
http://www.podnapisi.net/ppodnapisi/podnapis/i/100911

Link na en del iz dokumentarca
http://www.youtube.com/watch?v=H3m5lq9FHDo&feature=related

Obvezen je tudi dokumentarec ZEITGEIST.

NE vem, če pride taka hrana k nam na zakonit način.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Z zakonom je predpisano tudi cepljenje. Tudi to ubija. Počasi.

Itak vsaka stvar v presežkih ubija, počasi. Človek odkar se rodi, umira, počasi.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Necepljenje pa na hitro.

Kaj je to naravna smrt?

Necepljenje pa na hitro.[/quote]

Se strinjam.:))

Drugače pa se strinjam tudi s tem, da je v proizvodih vse več svinjarije in prav gotovo je tudi to razlog, da je tudi vedno več alergij pri otrocih. Dvomim, da je krivo samo mleko npr. ali pa kakšno drugo živilo samo po sebi. Kritično je vse, kar je dodano tem živilom v postopku predelave, skladiščenja, kakšna je predelava, na kakšen način spremeni molekule itd. Žal se zavedamo, da je tako, ampak narediti kaj v tej smeri, kupovati samo izdelke, ki jim ni nič dodano, ter sami kuhati in peči, je v današnjih časih zamudno in drago. Vsa čast tistim redkim, ki so vse predelane jedi z dodanimi aditivi in konzervansi, umaknili iz svoje prehrane.

Vsa čast tistim redkim, ki so vse predelane jedi z dodanimi aditivi in konzervansi, umaknili iz svoje prehrane

Ampak res, dokler nisem dobila otrok z vsemi mogočimi alergijami in sumi in težavami še sama nisem vedla kakšno packarijo jem, zdej se je pri nas to nehal, je pa res drago, mam to srečo, da imamo velik vrt in zelenjavo pa tudi sadje pridelamo doma, na izgled sicer ni tako bujno in lepo, je pa popolnoma naravno in zdravo.

---------------------------------------------------------------------------------------------- Veliko več smo, kot le telesa in osebnosti. Ne glede na spreminjajoči se zunanji videz je notranji duh vedno lep in ljubeč

Evo pri nas je isto. DOkler nisva imela otrok, sva z možem pač kupil atisto v kar sva se zapičila. Zdaj ko imava otroke, še posebej drugi ima težave s kožo (atopični dermatitis) in hudirjevo pazimo, kaj damo v usta in kaj damo na kožo (beri kozmetika).

Alesb, zato pa lahko izbiras… in se odlocis na osnovi cimvec informacij kaj in zakaj bos nakupoval, jedel… Ker seveda obstajajo alternative…

Zato sam kupujem le to kar resnično potrebujem. Trudim se kupovati čim bolj ekološko hrano. Že kot najstnik sem se zavedal tega zato več krat pošljem kakšen link na različne forume ali jih obvestim o različnih problematikah, ki jih ima naš planet.

Alešb – odgovor je presna hrana (predelana doma ali kupljena čim bolj bio-eko varianta).
Tako tudi hranimo otročke in glej ga hudiča – dete ni bilo niti enkrat bolano. Normalno, ko se pa hrani optimalno. Ostali otročki, ki jih poznam in se hranijo “običajno” – pa razen tega, da so bolani kar dostikrat, jim tudi večino časa teče iz nosa (nič drugega kot škrob, ko jih tako veselo filajo z žemljicami…), so veliko bolj hiperaktivni in agresivni (sladkor in ostala svinjarija)….

No, hočem povedat, da eni smo osveščeni in se zavedamo problematike. Dokumentarca še nisem pogledala, ga pa bom zagotovo. Pa hvala za link 😉

Verjamem v presno hrano. Sedaj še nisem presno jedec. V bljižni prihodnosti pa bom. Lepo je da se zavedaš tega. Res je, da večina e- vpliva na hiperaktivnost.
seznam škodljivih E-jev
http://www.vsi-zdravi.org/index.php?option=com_content&task=view&id=84&Itemid=165

Po moje tvoje dete ni bilo niti enkrat bolno, ker ga imaš doma.:) Tudi moja deca niso bila niti enkrat bolna, dokler niso šla v vrtec, čeprav so jedla žemljice.:)) Da ga nimaš v vrtcu je pa jasno, če je samo presno hrano.

Ne pravim, da je narobe, da ga tako hraniš, ampak pripisovati zasluge samo taki prehrani za to, da otrok ni bolan, je nesmiselno. Oglasi se, ko bo v vrtcu ali šoli.:)

Potem pa nobenih banan več!

No, pa dajmo še tu kakšno reči, ker sem ravno doma in imam čas…

Svoj čas so ljudje umirali zato, ker je bila hrana polna raznoraznih mikroorganizmov. Umirali so mladi, ker je bila prehrana enolična. Umirali so, ker so jih napadli dinozavri, tuje vojske.. Skratka: do danes je še vsak umrl :). Tudi jaz upam, da nekoč bom, ker se mi res ne ljubi živeti 1000 let :).

Danes je ponudba na področju hrane zelo raznolika. Hrano zaradi velikih potreb in zahtev samih kupcev dodatno “obdelajo” ali “zaščitijo” s pomočjo raznih dodatkov, tudi aditivov. O tem ne bom pisala, ker je informacij, tudi z moje strani, dovolj na internetu.

Moram samo povedati, da iskreno sočustvujem z mamicami, ki se ubadajo z alergijami in intolerancami (ni vsaka “alergija” tudi dejanska alergija). Izvor alergij in intoleranc je praviloma, kolikor vem, še velika neznanka. Nekaj jih nastane takoj zaradi “nepravilnosti” v genetskem materialu, ki so čisto lahko posledica naravnega “mešanja” genskih zapisov staršev (zelo laično zapisano, da bo lahko vsak razumel). Nekaj intoleranc in alergij se pokaže šele čez čas. Za večino ostaja izvor neznan in je lahko tudi delno povezan s psiho.

V “starih” časih se ljudje niso niti pod točko razno ukvarjali z alergijami in intolerancami. Če je bil otrok “bolan”, je bil bolan in zato velikokrat “manjvreden” v družini. Če je prdel in ga je napenjalo, je bil pač težaven otrok. Če je imel rdečico, je bilo to pač “hudičevo znamenje”. Z vzroki se ni imel nihče ne časa, ne denarja in ne znanja ukvarjati. Danes je medicina in človeštvo na srečo že veliko bolj napredovalo, tudi starši s(m)o veliko bolj informirani. Ve se, kakšne diete se držati pri določenih alergijah in intolerancah – tudi tu seveda čudežnega in univerzalnega pravila ni.

V današnjih časih torej vsi dobimo občutek, da so naenkrat alergije porastle. Pa močno dvomim, da so. Zato, ker je nekaj dobilo ime in “obliko”, še ne pomeni, da je na novo nastalo. Iščejo pa seveda ljudje vedno nove “krivce” in prehrana je zelo hvaležen krivec za vse, še posebej E-ji :). Kaj je dejanski vzrok, pa ostaja še dalje neznanka.

Presna hrana: da ali ne? O tem naj sodi vsak zase. Če nekdo meni, da njegov otrok zaradi presne hrane ni nikoli bolan – pa naj. Jaz bi trdila, da hrana definitvno ni edini krivec in tudi ne edini vzrok ali univerzalna rešitev.

Še zmeraj sem in tudi bom pristaš teze, da je najbolj zdrava zmernost. Ne le pri prehrani. In tudi svoje otroke bom vzgajala v tem duhu. Pa če bodo pojedli zunaj malo s težkimi kovinami obogatene zemlje – bog pomagaj. In če bodo dali v usta umazano roko: hvalabogu – se jim bo pa imunski sistem okrepil. Jedli bodo tudi vse, ampak vse po malem. Tudi sladkarije, ker imajo otroci to pač radi. Nenazadnje bodo tudi cepljeni 🙂 – tudi jaz sem bila, pa še danes veselo migam po tem svetu. Pa naj se vsak po svoje odloči. Ampak življenja si res ne mislim greniti in krajšati zaradi dveh ali treh prispevkov, zapisov nekih kvazi-strokovnjakov, ki so še najboljši za otroke strašit… :). Če bi se res sekirala za vsako malenkost na tem ljubem svetu, potem bi najbrž že visela nekje v gozdu na prvi veji. Tako pa raje visim okoli vratu mojemu možu :).

Lp, mishika

Lep pozdrav!

Star sem 29 let. Jem mastno, obozujem mleko in sladkarije. Jem ob vseh moznih casih in v ne gledam na kolicine. Ko se mi zahoce, se ne prepicujem v nasprotno. Sem malo bolj okrogel, pa se ne sekiram, ker mi je tako lepo.

Zrastel sem ob krompirju in fizolu, ki sta je se pricala, ker pac drugace vse hrosci in usi pozrejo, bucke so bile tudi z domacega vrta.Ne morem biti 100 %, da ni nikoli po njih lulal kaksen kuzek ali muca, blizina ceste je prav gotovo pustila tudi kake snovi v v solati. Vodo sem kot otrok pil tudi iz potoka, ker sem pac vse dneve prebil na igiscu ali v gozdu.

Ob nakupih ne gledam na E-je , tu pa tam na ceno, na ekoloskih trznicah ne kupujem, kako rabutano sadje pojem, o gorza, ne da bi ga opral. Vodo pa, seveda, pijem iz pipe. Bel kruh mi je slasten, 6 jajc obicajna vecerja, s salcko mleka , seveda. In ne boste verjeli – ZIVIM. Na zdravniskih pregledih se nikoli ni bilo nic narobe in 17x sem daroval kri.

Zdaj pa bom pojedel pradiznik, ki je bil utrgan pred mesecem dni in umetno zorel na kaki ladji iz Paname, ga zalil z bucnim oljem in lepo posolil.

Mogoce bom dozivel jutro…

LP

:)))))))
Se strinjam s tabo.

Alešb, odličen predlog!!! Zeitgeist sem poznala že prej, Corporation pa sem si ogledala, ker me je pritegnil tvoj namig in kontra besede – predpostavljam, da – tistih, ki si ga sploh niso ogledale?!?

Hvala!

brbljavka

Jaz prisegam na zmernost in raznolikost prehrane. Zelenjavo pridelamo
sami, jemo sezonsko in je ne dajemo v zmrzovalno skrinjo. Eksotike ne
kupujemo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close