Na testu: Škoda Citigo 1.0 Elegance 5 vratni
Na test sem prevzel Škodo Citigo z 1.0 motorjem, ki ponuja 55 kW moči.
Ima 5 vrat in 5 prestav..
Cena osnovnega modela Active 1.0 44 kW, 3 vrata: 7.777 EUR
Testni: 9.546 EUR
dodatna oprema: dodatni štirje zvočniki, električno pomično panoramsko strešno okno, izklop sovoznikove zračne blazine, navigacijski sistem MOVE&FUN z Bluetooth, parkirni senzor zadaj, po višini nastavljiv sovoznikov sedež, rezervno kolo, športni paket (športno podvozje, 15″ alu. platišča) in izolacijsko steklo Sun – SET, tempomat in usnjen 3-kraki volan
Cena testnega z dodatno opremo: 11.406,77 EUR
Na testu smo že imeli VW Up!-a, bratca Citiga: http://avto.over.net/testi/volkswagen-white-up-10/
V kolikor imate kakšno vprašanje o tem vozilu, mnenje ali izkušnjo, vabljeni k debati.
Glede na to, da je imel testen VW Up! tri vrata in je praktično enako velik avto kot Citigo. Testen Citigo ima pet vrat, torej lahko končno naredim neko primerjavo 🙂 lahko rečem, da je vsekakor bolje petvratni Up! ali Citigo. No, to je že tako ali tako povsem normalna odločitev za tiste, ki hočejo praktičen avto.
Sedeža v Up!-u se nista tako super poklapljala zaradi česar je dostop do zadnje klopi malce otežen osebam, ki niso ravno gibčne. Zato bi svetoval vsem, ki potrebujejo avto za več kot dve osebi, da se raje odločijo za pet vrat.
Notranjost v Up!-u je dvobarvna, s precej več dizajnerskimi detajli. Pogledate si jo lahko tudi tu: http://avto.over.net/testi/volkswagen-white-up-10/
Medtem pa je notranjost v Citigu zasnovana preprosteje, z ravnimi linijami, na dotik trdo plastiko. Samo sedenje za volanom je v obeh avtomobilih enako, ergonomija se ni spremenila. Tudi sami izbrani materiali niso bistveno slabši pri Škodi Citigo, le vse skupaj je preprosteje zasnovano, zato lahko temu pripišemo tudi nižjo ceno avtomobila.
Sem šel naokoli po avtohišaš in preskusil citiga in upa. Oba sta tam tam enaka avta. Kot je Franko omenil je res up notri bolj stilski to je pa tudi to.
Money talks in zato so pr škodilaku uporabili slabše materiale in zaradi tega je cenejši. Meni je to povsem logično. Nisem se pa odločil še kaj bom kupil za ženo. Mogoče bi peugeota 107.
EJ, sam peugeota ne! Mi smo imeli c1, ki je čisto enak kot 107 in avto ni šel nikamor. Počasen, nobenih pospeškov. Pa to pravim jaz, ko smo kao ženske pregovorno slabše voznice. Na koncu je bilo nekaj z motorjem narobe, ni več vžgal in smo ga prodali za dele naprej.
Res pa je,da smo ga kupili rabljenega iz italije.
Lp,
Marija
Sem ena izmed prvih lastnic citiga, vsaj tako so mi dejali v avtohiši kjer sem ga plačala. Kot je iztok že pravil v testu upa je to resnično dovolj velik avto, če si mamica samohranilka z enim otrokom. Več ne potrebujem za vožnjo po mestu in občasen skokec do staršev v Ribnico. Priporočam pa citiga, ker je up dražji samo zaradi imena!!!
Tudi jaz se lahko pohvalim, da sem že približno dva meseca nova lastnica škodice citigo in lahko zaenkrat le pohvalim ta avto. Sprva mi je bil grd, dolgočasen in brezvezen, saj sem do sedaj vozila dolga leta renault twinga, to je tisti ta prvi in sem bila nanj navajena in vsi so vedeli, da ga jaz vozim, ker je avto tako izstopal. Tale citigo se mi ne zdi prav nič poseben po izgledu,vendar je to tako velik korak naprej v primerjavi z mojim starim ki je romal samo še na odpad. Priporočam vsem, ki živijo v mestu.
Test Citiga objavljen tu: http://avto.over.net/clanek/pet-vratni-skoda-citigo-1-0-elegance/%5B/b%5D