Na testu: Hyundai i40 1.7 CRDi Aut. Premium Business
Passat je tud meni prestandardna izbira, je pa hyundai skoraj tako drag kot kaksnma honda accord, celo drazji od mondea, ford daje 4300 popusta in ima bokjso izbiro motorjev. Za 36 jurjev se dobi celo c klasa, mogoce eno leto stara ze s ful opreme. Ko pa tam vrata zapres pa pozabis na korejca. Hyundai in Kia sta mocno mRketinsko podprta, bo pa cas pokazal svoje. Popust danes dobis pa povsod, se je treba pac malo pogajat
Prosim, da se v prihodnje vzdržite takšnih neprimernih izjav, ki so brez osnove in je namen le spodbujanje k prerekanju. Hvala.
Spoštovani gospod Iztok Franko,
No, vas pa res ne razumemo. Zakaj se vi zavzemate za nekoga ki ne pripada evropskemu poslovnemu svetu, ki ne pripada zvezi NATO, ampak podpira ne-demokratične režime. Prosim, začnite s tem, da NE kupujete njihove produkte, ker s tem boste prispevali pozitivno k demokratizaciji korejske družbe. Hvala.
Politična agitacija na tem forumu nima kaj iskati, lahko pa takšno temo odprete na forumu Politični čvek (http://med.over.net/forum5/list.php?186). Hvala.
V bodoče se bodo politične izjave brisale s tega foruma, saj je za takšne teme odprt forum Politični čvek: http://med.over.net/forum5/list.php?186
Predlagam en mali test Iztoku Frankoviću. Sem preizkusil testnega i40 in se mi je kar dopadel, sem pa po naključju opazil nekaj čudnega. Med menjavo pasu na Ac pri 130 sem zaradi neekga cepca moral nenadno zavreti. Avto je bil postavljen diagonalno z malce zasukanim volanom in na razmeramo ostro zaviranje je odreagiral čudno. Zadek je zanihal, kot da bi ga odneslo, a ga v resnici ni, le občutek je bil tak. Kot bi imel premo s pasivnim obračanjem zadnjih koles.
Se testni i40 tudi tako obnaša?
Podobnih izkušenj z i40 med testom nisem zaznal. Zagotovo pa nima kakršnekoli preme s pasivnim obračanjem zadnjih koles ali kakšnega drugega sistema podobnim kot recimo tistim pri Renaultu Laguni, ki se imenuje 4control.
ABS pri takšni hitrosti se vključi v res kritičnem zaviranju, to je ko pritisneš zavoro do konca in lahko pride do blokade koles. V kolikor zavora ni tako močno pritisnjena ni potrebe po delovanju ABS-a. Njegov namen je namreč preprečevanja blokiranja koles ob zaviranju.