Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Na tablici piše…

Na tablici piše…

Tole me zanima, čisto iz firbca…

Okoli naše šole so potavljene table, ki psom prepovedujejo vstop na šolsko dvorišče in igrišče. Na tablah je narisan kuža, spodaj pa piše: “Tukaj ne smem ker se igrajo otroci”.

Nisem poznavalec, ampak “po posluhu” se mi zdi, da sta v tem stavku vsaj dve napaki. Ali imam prav?

Imaš prav. Bolje bi bilo, da bi otroke naučili slovensko, kot da jih učijo odpora do živali.
In kakšna je že povezava med prepovedjo vstopa psom in otroško igro?

Daj mi povej, kje je ta šola, da se tam sprehodim s svojimi zvermi. 🙂

@Ana: jaz sicer vidim samo eno (vejica)

@spela_
: ti in tvoj pes sta morda lepo vzgojena in bi se znala zadržati, da ne bi iztrebljala na šolskem igrišču, veliko je pa takih psov in lastnikov, ki tega ne bi zmogli.

“Tukaj” ne smem?

Za psom se pač pospravi, če kaka tja. 🙂

a lulanje tudi pospraviš?? veliko je pa takih, ki še kakanja ne.

bob ima prav velike začetnice so res nepotrebna zadeva poleg ločil seveda veliko je takih ljudi predvsem moškega spola ki lulajo po parkih pa zato nihče ne prepove vstop (rodilnik je tudi nepotreben) vsem moškim
toje podjebavanje sicer že zdavnaj ne sodi na tale forum

Špela, jaz se vsakič, ko vidim tale napis, malo zdrznem, ker se vse skupaj tako napačno sliši. Človek se kar malo zamisli, ali bi dal otroke v šolo, kjer obešajo take čudne napise…

p.s. tablice visijo okoli šole v Črnučah – saj upošteva jih itak ne nihče, tako da služijo zgolj za učenje napačne slovnice ;)))

Ana, jaz bi na tvojem mestu napake popravila. To tudi sicer počnem – če gre za plakat, s kemičnim svinčnikom, če pa gre za kaj drugega, pa … z nečim, kar obstane. Ali pa bi zraven prilepila listek in tam podala svoje pripombe, tudi vsebinske.

New Report

Close